Reklama

Reklama

Svět pod hlavou

(seriál)
  • angličtina World under Head (více)
Trailer
Drama / Mysteriózní / Psychologický / Krimi
Česko, 2017, 9 h 38 min (Minutáž: 54–60 min)

Hrají:

Václav Neužil ml., Ivan Trojan, Judit Pecháček, Jan Budař, Václav Kopta, Tomáš Jeřábek, Michal Dalecký, Marie Doležalová, David Máj, Jan Plouhar (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Je rok 2016. Policista Filip Marvan (Václav Neužil) musí ukrást důkaz, aby zachránil svého bratra před mafií. Záhy ho srazí auto a on upadá do bezvědomí. Probouzí se v nemocnici v roce 1982. Jak se v minulosti ocitl? Proč? A jaká je cesta zpátky? Filip potkává svoje rodiče, několik měsíců předtím, než se má narodit. Poznává otce, kterého si z budoucnosti pamatuje jen jako zlomeného muže, který dobrovolně ukončil svůj život. Na pozadí pátrání po příčinách, které jeho rodině změnily život, je Filip nucen vyšetřovat sérii detektivních případů ve městě na severu Čech. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele dogrose k tomuto seriálu (2)

Stín kapradiny (2017) (E01) 

Fakt mě štve, že porevoluční kulturní počiny zobrazují život za socialismu strašně schématicky - buď, že všichni jsou děsně pro, nebo děsně proti. Ani tenhle seriál se tomu bohužel nevyhnul. Rok 1982 je sice tři roky před nástupem Gorbačova, ale nejsou to ani 50. léta, ani hluboká normalizace. Takže nástup vesničanů je sci-fi, stejně jako představa, že policajti na potkání kdekoho mlátili, že za každým slovem se říkalo "soudruhu". Na druhou stranu: díl majora Zemana "Studna" byl nesmírně populární a nahrazoval nám neexistující horory. Zatím mi to celé přijde spíš jako drsná komedie, a i když Trojan je tradičně výborný, mohl by se dát prostor i jiným. Navíc mi přijde divné, že si tady u prvního dílu každého nového českého seriálu říkáme "zatím nevím, uvidím dál" - není něco špatně? ()

Mrtvý lidi (2017) (E03) 

Zatím díl, který se mi líbil nejvíc, protože nenudil. I když žánrově spíš parodie, viz úderné repliky policistů, stáj Františka Janečka, Markéta Muchová a její dva tóny a "angažované", např. ne, bombu ne = ne, pětku, ne původně zpíval malý Pepíček Melen, jeden z Janečkových koní, každý den z rádia. ()

Související novinky

25. Český lev - výsledky

25. Český lev - výsledky

10.03.2018

Předáváním výročních 25. Českých lvů provázela slovenská moderátorka Adéla Vinczeová. O hudební složku večera se postarala nominovaná muzikantka Vladivojna La Chia. Večer také narážel na současnou… (více)

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

Reklama

Reklama