Reklama

Reklama

Mordparta

(seriál)
Česko, (2016–2017), 15 h 13 min (Minutáž: 52–62 min)

Scénář:

Tomáš Bombík

Hrají:

Jiří Bartoška, Vojtěch Kotek, Markéta Plánková, Pavel Batěk, Jiří Bábek, Anna Fialová, Jana Pidrmanová, Kristýna Boková, Milena Steinmasslová, Adam Ernest (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(16)

Recenze (79)

Vivian 

všechny recenze uživatele

U posledního dílu (Teambuilding) jsem nechápala, proč si nevzali nějaké odborné poradce... Snad i laik ví, že psycholog nepoužívá farmakoterapii, čili nemá standardně přístup k látkám typu skopolamin, a není to lékař, čili rozhodně není odpovědný za léčbu psychopatů... A postava soudního lékaře se vyjadřuje v odborných termínech, takže by je měla používat správně (např. se neříká rezídium, nýbrž reziduum) a jako zkušený praktik také náležitě sebejistě (takže ani při vyslovování obtížnějšího výrazu typu parasympatolytikum by se neměla tvářit jako školáček, který se strašně snaží, aby si o to dlouhé a těžké slovíčko nezlomil jazyk). Jinak to není úplně blbej seriál, ráda se na to dívám, byť je fakt, že na laťku nasazenou Případy 1. oddělení vyskakuje Mordparta docela marně. Já chci vidět seriál, kde zapomenu, že to je jenom seriál a herci, ale podlehnu dojmu, že jsou to fakt kriminalisti a vopravdický vyšetřování. U Mordparty je znát ta odborná nedostatečnost (kterou se tvůrci snaží nahradit dávkou emocí a všelijakýma vztahovýma peripetiema, což je prostě jejich parketa, na který primáci jedou všechny svoje seriály). ()

DAPDO 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Těšil jsem se, že díky Bebjakovi, kterej režíroval Případy 1.oddělení, uvidím konečně i na komerční stanici dobrej českej kriminální seriál. Po sračkách typu VIP vražd, nebo Modravy na jiné TV je to určitě o něco výš, ale pořád je tam takový velký ALE. Co se týká samotnýho vyšetřování a případů, k tomu bych neměl až takový připomínky. Je sice z některejch scén vidět, že se to tak trochu snaží kopírovat 1.oddělení, ale proč ne ? Co je pro mě ale nepřijatelný, to je pořád dokola řešení soukromejch problémů vyšetřovatelů.Jeden hledá matku, druhej dceru, třetí má problém s manželem, čtvrtej s milenkou, prostě takový rodinný pouta. Tohle můžeme vidět pořád dokola, v každým díle se víc a víc řeší soukromí, než vyšetřování, až mám strach, že poslední díl bude jenom o tomhle. Zajímalo by mě taky, proč je v těchle seriálech na komerčních televizích v mordpartě vždycky ženská jako jedna z nejdůležitějších postav. At' se feministky třeba poserou, ženská na vraždy patří jen jako tisková mluvčí, nebo jako podržtaška, co nosí kafe. Výběr herců do hlavních postav taky není zrovna nejšt'astnější, až občas na Bartošku mám někdy pocit, že se řeší né vražda, ale ukradenej mobil v tramvaji.Podle mě by se hodil na jednu z rolí kriminalisty třeba Fiala, kterej má charisma policajta tak trochu v sobě, ale bohužel byl obsazenej do role manžela jedné z hlavních postav. A bohužel, kromě zatím jednoho dílu (Převýchova), kterej byl jednoznačně nejlepší, jsem uhodl vraha skoro ze startu. Ono totiž i tady platí, že pachatele hraje někdo, kdo už má něco v natáčení za sebou a je jasný, že takovýho herce neobsadíte jenom do role, aby si střihnul minutu v nezajímavý roli, stejně jako to bylo třeba v Kriminálce Anděl. Každopádně super úvodní znělka. ()

Reklama

Sabrewulf 

všechny recenze uživatele

Nechápu, proč vznikla ta debilní móda, dávat do českých kriminálních seriálů (Mordparta, Expozitura, Policie Modrava atd.) jako hlavní policajty ženské. Tady to prostě nefunguje. Když jsem vídával ve Třetí hlídce americkou, trošku oplácanou policistku Yokasovou v policejní uniformě, s pistolí v ruce, při zatýkání apod, tak jsem jí to všechno věřil a navrch jí i fandil. Ale když vidím fiflenu/ paničku Plánkovou v kabátečku, s šálečkou kolem krku, jak drží v ruce pistoli, chce se mi zvracet. Zajímalo by mě, kdo vymýšlí ty charaktery. Plánková je protivná jak bolavá noha, Bartoška je protivný jak dvě bolavé nohy a ten jejich šéf je kokot. Strašně mě pobavil díl Nadvláda, který byl obsahově až groteskně nepřirozený a hloupoučký (rozuměj- našinci si hráli na americký thriller, neuvědomujíc si, že v našich končinách to vypadá fakt blbě). Zlatý pitaval. ()

GeusX 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vyšetřování případů je okořeněno osobními a rodinnými vztahovými problémy, které více méně zasáhnou i do nějakého případu. Je toho relativně dost na to, aby bylo nutno sledovat díly všechny nebo by se ztratila nit. I tak jsem si občas říkal, po týdenní pauze mezi jednotlivými díly, kdo že je zas tohle a co že to má za motiv svého počínání. Celkově trochu slabší průměr (zvlášť v porovnání s dospěláckou kriminálkou Rapl, na ČT). (Komplet S1:8 dílů) ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Kdo zatýká naposled, ten se směje nejlíp." Jenže o zatýkání, vyšetřování a honění vrahů je Mordparta jen tak okrajově. Daleko větší prostor totiž dostávají rodinné vztahy, kvůli kterým vyšetřovatelé zneužívají pravomoci úřední osoby - jednou jako debilové a podruhé pro změnu jako blbečci. Pouze vynikající epizoda Převýchova mne nutí sáhnout ke dvěma hvězdám, protože čím více se rodinná pouta utahovala, tím cílevědoměji směřoval tento seriál do nevoňavých míst. Stačilo už jen spláchnout. ()

Galerie (436)

Zajímavosti (8)

  • Epizoda se natáčela v budově bývalé dětské ozdravovny v Jetřichovicích na Děčínsku. (skudiblik)
  • Radačinského zatýkají v Motelu Jetel v Králově Dvoře (u exitu 22 z D5). (a-ja)
  • Policistka Naďa (Markéta Plánková) se ptá podezřelého otce (Karel Dobrý): „Co máte proti Vaší snaše?“ On je ale vyšetřován proto, že budoucí manželka jeho syna byla právě zavražděna. Takže nebyla to snacha, protože k vraždě došlo před svatbou a měl být správně použit minulý čas, jelikož byla mrtvá. Další nesmyslná věta je v pitevně, kdy partner zavražděné říká: „Nikdy se nesmířil s tím, že jsem si vzal holku, která je podle něj pod mojí úroveň.“ (sator)

Reklama

Reklama