Reklama

Reklama

Insidious: Poslední klíč

  • USA Insidious: The Last Key (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Čtvrtá část kultovní série Insidious odhalí záhadnou minulost vyhledávané parapsycholožky Elise. Ta v mládí žila v malém městě v Novém Mexiku, její domov však byl zároveň domovem temných sil, a tak netrvalo dlouho a její život se obrátil naruby. Nyní ji nejnovější klient přivádí zpět do domu hrůzy a Elise se musí vyrovnat s vlastní děsivou minulostí. (Falcon)

(více)

Videa (11)

Trailer 1

Recenze (294)

misterz 

všechny recenze uživatele

Tak to dopadá, keď sa niečo donekonečna predlžuje, obsahová stránka už vážne nemá čo divákovi ponúknuť. Ale uznávam, to strašenie miestami nebolo vôbec zlé. Samozrejme, dosť záleží aj na atmosfére, akú si doma divák navodí. Ja som bol v noci sám a v tme, takže to malo nejaký ten účinok. No ale pozerať to cez deň alebo v prítomnosti nejakého rušivého elementu, tak idem ešte minimálne o hviezdu dole. Slabší priemer. 55/100 ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Dohromady už čtvrtý díl z duchařské série Insidious, Odehrávající se po trojce a před jedničkou a dvojkou. Producentsky je zatím opět tvůrce celé série James Wan aneb horrový mistr a jeho spolo-tvůrce scénárista Leigh Whannell. Wan se však stejně jako u trojky zůstává pouze na producentské židli a o režii se postaral Adam Robitel pro kterého jde pouze o druhý film. Ono o celé sérii si myslím, že jedna ze slabších věci které Wan vytvořil a, že je škoda,že přes velký potenciál ho ta série moc nepoužívá. Nejslusnější díl je dle mého názoru dvojka ale nedělá to zní dobrý film. U Insidious 1 a 2 stál za kamerou James Wan, u Insidious 3 Leigh Whannell. A dle mého názoru není Robitel úplně slušná náhrada a je poznat, že to režíruje někdo jiný. Zvraty a lekačky v tom filmu nefungují vůbec a po půlce filmu už začíná být jasné kdy něco vybafne. Za palec nahoru se dá považovat chemie mezi herci, dramatická linka a celá to vykreslené pozadí posmrtného života. V podstatě počtvrté to samé a jestli nějakou horovou sérii ukončit tak tuto. Nic víc o tom říct nejde i přesto, že se suverénně jedná o nejlepší díl který překoná i dvojku. ()

Reklama

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Zas o kousek méně strašidelné, ale pořád hodně kvalitní pokračování se stále parádní Lin Shaye. Ač film až tak moc neděsí, atmosféru to umí navodit řádně hutnou a vizuálně je určitě na co koukat. Nechybí ani nenucené pokusy o humor, které to příjemně odlehčují, byť pochopím, že budou ne každému úplně po chuti. V rámci žánru to navíc není úplně nenápadité a i když twisty na zadek vyloženě neposadí, tak přeci jen dokáží diváka překvapit. ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Byť si osobně myslím, že by se to mělo spíš jmenovat, poslední píšťalka, tak chci jenom takhle z úvodu napsat, že mně asi nejvíc bavila trojka. Ale tenhle film, určitě neni horor, komedie možná, kriminálka rozhodně, drama které zahraje na citečky a zasáhne každého, na jeho nejnitěrnější citečky, až se srdíčko rozpláče, to tenhle film rozhodně je.Takže ve filmu je komedie, krimi a rodinné drama, hororu je tady asi tak dvě minuty a srdce je sval, nedokáže tedy plakat. Jeden by řekl, že když někdo hraje v takových filmech jako Contracted 2, 2001 maniaků a 2001 maniaků: Pole vřískotu, tak třeba něco pochytí, třeba jak udělat atmosféru, nebo nějakou nechutnost, či něco co tvoří horor, hororem. Ale néé, kdepak, jo bubák je sice okopírovaný z filmu Hellraiser: Svázaný s peklem a to je všechno, na co se tady tvůrci zmohli. Ale zase, víte co je vtipný, když přestálý čtyřicátníci, balí o dvacet let mladší holky, s tím, že jako v pohodě, to bylo fakt dobrý. Navíc Angus Sampson, si tentokrát sebou nevzal tričko s OBROVSKÝM Lundgrenem, takže mé hodnocení je celkem jasné. ()

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Tahle série začíná bejt lehce InSHITdious a tak tu máme po trojce, která se odehrávala před jedničkou, čtyřku, která se odehrává po trojce, aby následně poukázala, že příběhově přesně ukazuje, že dál byla jednička, po který byla příběhově dvojka éééé co to do piče? No jo, prostě mi přijde vtipný, jak bába, co vytuhla už na konci jedničky, hraje hlavní roli i ve čtyřce a když si na začátku filmu sundavala košili, dostala jsem nefalšovanej strach, že bude hanbatá scéna a já vrhnu popkorn na dvojici přede mnou. Každopádně by to byla super lekačka a nefalšovanej děs. Krom toho, že film mě místo děšení uspával, jsem nemohla z těch dvou hovad co babce pomáhaj, jelikož ten pupkatej vousáč vypadal jak parodie Travolty z Pulp Fiction jak účesem tak vohozem a ten druhej zas připomínal toho lofasa z reklamy až jsem čekala kdy zahlásí "Air bank, i banku můžete mít rádi." Ostatní postavy taky parádní - mrdlej táta, zbabělej brácha, mrdlej týpek z baráku a korunu tomu nasadil děsivej "Paklíč" kterej měl být určitě velmi bubu, ale buddhožel byl jen k uzoufání trapnej flastr místo dokonalý psycho báby v černym z jedničky. Velký plus za to, že příběhově se to uzavřelo a pětka by tak neměla vzniknout...i když prachy jsou prachy, takže možná se dočkáme i InSHITdious 5: Doslov a InSHITdious 6: Předmluva ()

Galerie (25)

Zajímavosti (6)

  • V oficiálním traileru můžeme vidět scénu, ve které figuruje údajně nejošklivější modelka světa Melanie Gaydos. Ve filmu, minimálně ve verzi distribuovanou pro česká kina, se ale tato scéna neobjeví. (Kejf.)
  • Film byl natáčen pod krycím názvem „Fallout“. (MeanWhile)
  • V otevírací víkend se očekával výdělek 20-22 milionů USD. Film nakonec utržil 29,3 milionů a je v tomto ohledu na druhém místě v celé sérii, hned za Insidious 2 (2013). (PaTeXx)

Související novinky

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Reklama

Reklama