Reklama

Reklama

Texaský masakr motorovou pilou

  • USA The Texas Chain Saw Massacre (více)
Trailer 1

VOD (1)

Sally se dozví, že vandalové údajně znesvětili hrob jejího dědečka. Spolu se svým ochrnutým bratrem Franklinem a přáteli se pouští do vyšetřování. Po návštěvě staré rodinné farmy zjistí, že v jejím sousedství žije skupina šílených, vraždících psanců. (Cinemax)

Recenze (544)

starbrejkr 

všechny recenze uživatele

Byl jsem z filmu dost rozpolcený. První půlka byla parádní, hned úvodní scéna v autě vás hned přiková na sedačku a i další minuty vás udržují v obrovském napětí. Ve chvíli, kdy se však zbylí dva v noci vydají hledat ztracenou trojici, film se mění spíš v komedii a na konci už je to přímo groteska - neříkám, že jsem se nebavil, ale prostě to k první půlce strašně nesedělo. Rozhodně ve mě ale film nechal velký dojem. ()

-Bomba- 

všechny recenze uživatele

Leatherface, šíleně pobíhající s motorovou pilou nad hlavou a snad nekonečný útěk hrdinky před tímto maniakem. Lahůdka pro každého fajnšmekra horroru... ()

Amroth666 

všechny recenze uživatele

Nevěděl jsem, že i v roce 1974 byly tak krásný baby. Že já vůl se nenarodil dřív. Tenhle film se může jenom obdivovat. Výraz KULT zde náležitě zasahuje. Myslím si, že kdyby to bylo tak o 15 let později natočeno, hodnocení by šlo do černa. Tohle má ale skvělou, pravou hororovou a originální atmosféru, hlavně ta zatraceně dobrá motorová pila tomu dodává zatraceně hodně šťávy. Společně s Vymítačem ďábla natočeným o rok dřívě, tedy z roku 1973 jsou oba moje neoblíbenější, nekrutější a nejlepší staré horory , jaké jsem měl možnost poznat. Na těchto dvou peckách, kultech, klasikách, jak chcete se mi nejvíce líbí, jak se polovinu filmu děje hovno a pak se všechna zlost, nenávist naplní, vyvrcholí, začne to člověka úzce svazovat, deprimovat a člověk si pak připadá jako v nekonečné depce. Yeees!!! ____ Uvidíme se asi za hoďku! ____ ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Jsem velice ráda, že to bylo úplně něco jiného než remake, který jsem zhlédla dříve než původní film. Vážně tohle sázelo více na fantazii diváka a neukázalo to hned něčí prsty v zavařovací sklenici. Film moc sází na atmosféru a na napětí, ale ne tolik jako spíš na choutky kanibalské rodinky, a na první vraždu se nečeká dlouho. Všechno to jde krásně hladce a mrtvá místa tu také nejsou. Velmi vyvážený snímek, kde se na Leatherface moc nenačekáte. :-) ()

Stallone 

všechny recenze uživatele

Tak pro mě byl tento horor zklamáním. Jsem velký fanda Texaského masakru motorovou pilou 2003 a 2006. Považuji je za jedny z nejlepších slasher hororů. Co k tomuhle filmu no. To budování atmosféry v první třetině filmu super. Líbil se mi tam nápad vozíčkáře a hodně jsem se těšil, jaký tu bude mít dál smysl ho tam mít a jak tento fakt režisér využije. Využití= 0. Úplně zahozený potenciál. Vlastně do doby, než zaútočí Kožená tvář je to solidní a otázky typu: Nenajde si nás? Mě bavili. Budoval se strach a napětí. Potom bohužel přišlo mnoho chyb, které tu ani nebudu vypisovat, to je na delší povídání, ale zkušený režisér by si dokázal poradit. Zklamalo mě ztvárnění Kožené tváře. Ta postava má budit strach, respekt. Má to být místy až mýtická postava, kdy si jak kladné postavy ve filmu, tak samotný divák mají pokládat otázky, je to vůbec skutečné? Je to šok, ten masakr vůbec reálný? Zde působila Kožená tvář spíš vtipně a trapně. Vadil mi neustálý křik ženské postavy. Byl až otravný. Pana režiséra nenaučili na vysoké filmové škole, že ženský řev v takovém podání a frekvenci je spíše otravný, rušivý a nezajímavý? Konec filmu už nedokáže vyděsit. Ono po těch různých Domech tisíce mrtvol apod. tady ta rodinka u večeře působila spíše jako vzorná femily. Možná ten pokus toho dědka praštit hlavní hrdinku byl dobrý nápad. Možná. Z jakého důvodu v závěru filmu neodjedou s kamionem pryč a místo toho druhými dveřmi utíkají ven jsem nechápal. Je tam prostě hrozně moc chyb. Můžu o nich sepsat několik stránek A4. Pokud bude mít někdo zájem? Vadil mi také špatný výkon herců, dvě stejné zabití obětí je na takový počet mrtvých opravdu moc velký luxus (má to být vždy nové, zajímavé). Způsoby, jakým Kožená tvář ve filmu zneškodní hlavní hrdiny také nestojí za nic. Už na tu dobu to mělo být lepší. Už mě nebaví pořád bránit starší filmy, že to bylo natočení dřív, málo prostředků, málo zkušeností, je to revoluce, dřív nic takového nebylo viz, tento film, Lesní duch apod. nebo že je to jeden z prvních explitaition horrorů... To už nebudu brát jako argument. Tak to nemají točit. Dávám 3*. Do doby než zaútočí poprvé Kožená tvář je to nadprůměrné. Škoda. Režisér to nezvládnul. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Dům, zejména jeho "výzdoba", a všechny scény v něm i kolem něj jsou teda celkem extrémní nářez, nehledě na to, jak to na lidi museli působit před padesáti lety. Zbytek filmu nic úžasného, ale dohromady to ještě na nadprůměr stačí. 70% ()

destroy83 

všechny recenze uživatele

Hooperův surový exploitation, který divákovi naservíruje pomalu se rozjíždějící vyvražďovačku pěti kamarádů, kteří si vyrazí na výlet po Texasu. Samotný děj, jak je již naznačeno výše, se pomalu posouvá vpřed v jakési road movie, která se po první vraždě změní v geniálně gradovaný masakr, jehož finální scény posadí na zadek každého fanouška hororu. Špinavý, lidskými ostatky vyzdobený dům Hewittů spolu s mrazícími pulty, zakrvaveným stolem a polomrtvým dědou Hewittem vytváří perfektní podhoubí pro nekompromisní krvavé psycho scény, které se na diváka valí a nenechají ho na okamžik vydechnout. Navíc závěračné vzteklé máchání Thomase Hewitta motorovou pilou je opravdu nezapomenutelné. U mě jasných pět hvězd. ()

Fallen_One 

všechny recenze uživatele

Tenhle originál i jeho remake přímo žeru. Obě dvě díla jsou vskutku kvalitní horory, které mně dostaly do kolen. A to tenhle je nějakých třicet let starý a stejně si mne dokázal získat. Smekám. Výborné dílo, které bude mít u mně vždycky pozici mezi nejlepšími. Skvělá atmosféra, šmejdská zvrácená rodinka a několik nápadů = dokonalý filmový a stále se vracející orgasmus (uznávám, sex je lepší ;-) . ()

pufina 

všechny recenze uživatele

Vidět to v té době, kdy to bylo natočené, pak bych asi byla víc v šoku. Vraždy byly nějaké rychlé (jsem ráda, že jsem byla ušetřená detailů), tak jsem se nestačila ani bát, natož něco dalšího dalšího.. Noční běh při měsíčku, kdy slečně za zády vrčela motorová pila, byl až zbytečně moc dlouhý. Abych to shrnula, atmosféra mě moc nepřesvědčila, většinu filmu jsem se nudila, ale závěrečných 15 minut už stálo za to! A ještě teď mi hučí v hlavě ten její věčný křik.. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Misty neskutecne desivy a ohavny film, ktery jde temer od zacatku rovnou na vec. Ne tedy tak vrazdenim jako stisnenou atmosferou a pocitem uzkosti. Ve svem zanru se jedna o spickovy film. Krome silene rodiny za nejvetsi klad filmu hodnotim zvuk, ten byl genialni a zaslouzil by Oscara. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Obraz sa k vám dostane skôr svojou intenzitou ako svojím umením. I keď film má vynikajúce zvukové efekty. 6/10 ()

Biggy 

všechny recenze uživatele

Vynikajici, brilatni a naprosto vyborcńe tocene na tuto dobu, nejlepsi ze vsech dosud vydanych zprostredkovani tohoto masakru. ()

WolfR 

všechny recenze uživatele

Legendární hororová klasika, čistá hrůza v té nejryzejší podobě. Perfektně vygradovaný film s velkým psychotickým finále a s úděsnou rodinou psychopatických kanibalů. Nervydrásající kousek, 5 hvězd. ()

animaxis 

všechny recenze uživatele

Nedívejte se na to kvůli brutalitě,pokud nemáte dobrou fantasii.Jsou tu totiž scény,kde nevidíte co se děje,ale tím pádem si to pžedstavujete.A pokud si to představíte dobře,tak teprve pak pochopíte legendární hrůznou stránku tohoto filmu.Dávám čtyři hvězdičky za to,že si o nás autoři nemyslí,že jsme tupci bez představivosti a nechávají naši představivost pracovat na plné obrátky. ()

Aquarius 

všechny recenze uživatele

"Ten film nieje zas taký znepokojujúci a drsný, ako sa o ňom nesú zvesti", hovoril som si počas sledovania. Ale potom prišla posledná polhodina a hlavne neuveriteľne drásajúca scéna s vrieskajúcou hlavnou hrdinkou, ktorá ma dostala na kolená. ()

Nivenx 

všechny recenze uživatele

Tento film nelze srovnávat s remakem z roku 2003, protože je úplně jiný a jinak pojatý. Tobe Hooper si moc dobře uvědomoval co v roce 1974 lze natočit a pustil se do toho. Moc krve, ani moc viděných přímo vražd tam není, ale celkově má první Texaský masakr moc pěknou vizuální stránku a hutnou atmosféru, která je na té nejvyšší úrovni. 80% ()

Související novinky

Nová adaptace Prokletí Salemu našla režiséra

Nová adaptace Prokletí Salemu našla režiséra

13.04.2020

Minulý rok jsme se dozvěděli, že Kingův horor Prokletí Salemu se po letech dočká nové verze. Produkovat ji měl James Wan a do scénáře se pustil Gary Dauberman, jenž napsal například nové To nebo… (více)

James Wan chystá Prokletí Salemu

James Wan chystá Prokletí Salemu

24.04.2019

Éra filmových adaptací hororů od Stephena Kinga pokračuje. Producent a režisér James Wan (V zajetí démonů, Insidious) teď čerstvě oznámil novou verzi Prokletí Salemu, které bylo v minulosti… (více)

Hollywoodské hobby? Prznit klasiky

Hollywoodské hobby? Prznit klasiky

02.06.2006

Filmaři v Hollywoodu se nejspíš rozhodli plýtvat všemi možnými zdroji na většinou nepotřebné a obvykle nepříliš kvalitní remaky. Ostatně co fungovalo už jednou (dvakrát atd.), bude fungovat o… (více)

Jste Otrlý divák?

Jste Otrlý divák?

16.02.2006

Když nepočítáme sledování odpoledních telenovel, je jediný způsob, jako to zjistit: sebrat se a jít do pražského kina Aero na některé - a nebo rovnou na všechny - snímky uváděné v rámci přehlídky… (více)

Reklama

Reklama