Reklama

Reklama

Babylon Berlín

(seriál)
Trailer
Německo, (2017–2022), 31 h 17 min (Minutáž: 42–62 min)

Předloha:

Volker Kutscher (kniha)

Hrají:

Volker Bruch, Liv Lisa Fries, Benno Fürmann, Lars Eidinger, Peter Kurth, Mišel Matičević, Leonie Benesch, Ronald Zehrfeld, Karl Markovics, Hannah Herzsprung (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(40)

Obsahy(1)

Berlín v bouřlivých dvacátých letech minulého století – metropole lidí s talentem a ctižádostí, těch, kteří se činí. Pod nablýskaným povrchem však chudý lid usiluje o lepší život. Je to doba organizovaného zločinu a politického extremismu. (HBO Max)

Videa (13)

Trailer

Recenze (156)

Bluntman 

všechny recenze uživatele

Kdyby to nebyl nejdražší německý televizní projekt, který se z logiky věci musí ohlížet na mezinárodní publikum a snažit se o co největší srozumitelnost a přístupnost, mohlo by to být výborné. Takhle je to to, co má člověk na audiovizuálních počinech zaštítěných značkou Tykwer rád (odkazování se k dějinám kinematografie, gender-benderové a queer motivy atd.), ale už ne to, co na nich obdivuje (formální experimentátorství, posouvání hranic míry subjektivizace ve vyprávění). Více v kritice první řady. ()

Wormboy 

všechny recenze uživatele

Unikatny serialovy zazitok prezentujuci lesk a biedu Weimerskej republiky v tom najlepsom svetle, ktory ponuka pohlad do mimoriadne zaujimaveho obdobia, ktore je vsak podla mojho nazoru uplne nezmyselne opominane vo svete tak knih, ako aj filmu (cest vynimkam). Serial funguje od zaciatku do konca ako spravny nemecky stroj, bez zbytocnych zakopnuti, dialogy su napisane prirodzene, herci su uveritelni, rezija precizna, hudba genialna a pribeh? Chandlerovska noir-detektivka a politicky thriller v jednom, proste parada. A ceresnicka? Tanecna scena k titulnej skladbe Zu Asche Zu Staub, ktoru uz teraz radim k tym najsilnejsim serialovym scenam ever, hudobne, rezijne, kamerovo, celkovo!!! Po dvoch seriach 4,5/5*, kedze druha seria konci pomerne "zvlastne"... ()

Reklama

vnimatkrasu 

všechny recenze uživatele

Tolik zvrhlostí, nočního města a sexy špinavostí, že první řadu o osmi dílech setnete za den. Babylon Berlin totiž perfektně kombinuje příběh policajta, co je trochu bábovka, a chudý holky se snem, co si přivydělává s bičem v ruce. A vy oceníte, jak málo se tu dlouze žvaní, a co všechno se dá vypovědět pouhým pohledem. Seriálová Evropa to prostě zase nandala světu. V tomhle případě nečekanějc než jindy. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Některé věci jsou zde parádní. Celková atmosféra, hrozba komunismu, špioni, politika, německý militarismus. Ta doba je chycená docela pěkně. Jenže celý film umírá na to, jestli to je detektivka, politika, love story nebo jenom špinavá gangsterka. A celou dobu taky nevíme komu fandit, jelikož hlavní hrdina je ale hodně bezbarvý. K závěru série se to ještě více "rozplizává", takže s velikou lítostí musím dát jen 60%. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

takhle nějak by měl vypadat každý dobový seriál...v první sérii jede Babylon místy na půl plynu a růžky vystrčí jen občas.Jenže pak přijde druhá série,která kolečka roztočí naplno a rozjede napínavou noir detektivku na pozadí politických machinací v době mezi světovými válkami.Nejsem úplně expert na historii,ale pokud se tyhle věci opravdu děly takhle,ani se pak člověk nediví,že si Němci zvolili toho koho si poté zvolili...80% ()

Galerie (545)

Zajímavosti (19)

  • V epizodě se objeví letadlo Ju 52. Děj se odehrává v roce 1929, ale toto letadlo vzlétlo poprvé až 13. 10. 1930 a zařazeno do služby bylo až v následujícím roce. (schwalbe)
  • Max Raabe coby zpěvák Emil Engels zde vystupuje se svým reálným hudebním souborem „Palast Orchester“. (pavelvojta)
  • Díky tomuto dílu lze poznat, že Katelbach (Karl Markovics) pochází z Rakouska z oblasti Wachau, která je vyhlášená vinařská oblast a současně se zde pěstují meruňky pro likér, který s Gereonem Rathem (Volker Bruch) pijí. Nicméně likér samotný není vázaný jenom na oblast Wachau. (Cheeter)

Související novinky

VOD tipy na konec srpna

VOD tipy na konec srpna

19.08.2023

S příchodem druhé poloviny srpna se nám léto pomalu přehouplo do své finální fáze, a pokud už vám příležitostné deštivé počasí narušuje plány na rozverné venkovní aktivity, nemusíte klesat na mysli,… (více)

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

Reklama

Reklama