Reklama

Reklama

Babylon Berlín

(seriál)
Trailer
Německo, (2017–2022), 31 h 17 min (Minutáž: 42–62 min)

Předloha:

Volker Kutscher (kniha)

Hrají:

Volker Bruch, Liv Lisa Fries, Benno Fürmann, Lars Eidinger, Peter Kurth, Mišel Matičević, Leonie Benesch, Ronald Zehrfeld, Karl Markovics, Hannah Herzsprung (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(40)

Obsahy(1)

Berlín v bouřlivých dvacátých letech minulého století – metropole lidí s talentem a ctižádostí, těch, kteří se činí. Pod nablýskaným povrchem však chudý lid usiluje o lepší život. Je to doba organizovaného zločinu a politického extremismu. (HBO Max)

Recenze uživatele Pulper k tomuto seriálu (3)

Série 1 (2017) (S01) 

Že seriál existuje, to jsem kdysi zaznamenal, ale neviděl. Před pár dny jsem objevil píseň Zu Asche, zu Staub v podání Severiji. Samotná scéna z nočního podniku je dokonalá. Seriál sám je technicky udělán velmi dobře. Skvostná výprava, autenticita, bezchybné herecké výkony. Jsem zvědav na další série, ale ta první mě nenadchla až tak, jak jsem čekal. Seriál bohužel trpí neduhem svých "kolegů" z posledních let. Šokující scény, dějové zvraty za každou cenu, sem tam nelogické chování postav. Takže scénář. Nevím, jestli je to dobou a zmlsaností diváků, ale bych bych rád, kdyby prostě někdo jen natočil zajímavý příběh, což sama tahle zápletka je, podepřel ho krásnou vizuální formou a nesnažil se moc tlačit na pilu. ()

Série 2 (2017) (S02) 

Série výborná, děj plynulejší a uvěřitelnější, ale co to bylo na tom vlaku, PROBOHA??? To tam nemohli vymyslet nějaké jednodušší a realističtější finále, Mein Gott??? Chceme být světoví, tak dáme poslední souboj jak z nejblbějšího béčka? Jen kvůli tomu srážím jednu hvězdu. Jinak by to bylo za pět. Velká škoda, pánové. Velká škoda! ()

Série 3 (2020) (S03) 

Jsem nadšen. Jednak mi to nepřipadalo zbytečně dlouhé, protože děj aspoň hezky zvolna ubíhal a ubylo křečovitých scén. Na začátku sice blbé CGI, ale akce v ateliéru třeba dobrá, pointa vražd hereček se mi líbila taky a ta scéna v posledním dílu rozbíjející jedno z největších filmových klišé byla prostě pošušňáníčko. Opět se mi potvrdilo, jak dobří herci v tom seriálu hrají. No a konec? Ale no tak, celý seriál je tím protkaný a najednou to bude vadit? ()

Související novinky

VOD tipy na konec srpna

VOD tipy na konec srpna

19.08.2023

S příchodem druhé poloviny srpna se nám léto pomalu přehouplo do své finální fáze, a pokud už vám příležitostné deštivé počasí narušuje plány na rozverné venkovní aktivity, nemusíte klesat na mysli,… (více)

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

Reklama

Reklama