Reklama

Reklama

Babylon Berlín

(seriál)
Trailer
Německo, (2017–2022), 31 h 17 min (Minutáž: 42–62 min)

Předloha:

Volker Kutscher (kniha)

Hrají:

Volker Bruch, Liv Lisa Fries, Benno Fürmann, Lars Eidinger, Peter Kurth, Mišel Matičević, Leonie Benesch, Ronald Zehrfeld, Karl Markovics, Hannah Herzsprung (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(40)

Obsahy(1)

Berlín v bouřlivých dvacátých letech minulého století – metropole lidí s talentem a ctižádostí, těch, kteří se činí. Pod nablýskaným povrchem však chudý lid usiluje o lepší život. Je to doba organizovaného zločinu a politického extremismu. (HBO Max)

Recenze uživatele Lachtaan k tomuto seriálu (4)

Série 1 (2017) (S01) 

Na HBO GO vybíráme doma seriály většinou na základě dostupnosti dabingu a zrovna dobový seriál od našich sousedů se bez jakýchkoli sebemenších znalostí synopse jevil jako správná volba. Jenže mezitím, co se druzí doma baví a chtějí sledovat nadále, mě tenhle seroš absolutně minul účinkem a místo toho, abych jej denodenně hltal, chodím k němu po večerech jen odpočívat a neustále doufat, že se do něj ještě ponořím. [viděno na HBO GO] ()

Série 2 (2017) (S02) 

Přestože se ve druhé sérii už leccos slepilo dohromady, příběh začal dávat větší smysl a došlo i na nějakou dávku akce, já stále nedostal možnost jakkoli sympatizovat s osudem kohokoli z postav. Gereon i Charlotte jsou zahraní dobře, ale i v momentech, kdy měli na kahánku, jsem nedokázal nic procítit. A ne, nejedná se o chybu v mých emocích. [viděno na HBO GO] ()

Série 3 (2020) (S03) 

Ano, Berlínu se ani napotřetí nedá upřít nádherná výprava a celkové prostředí, v němž se pohybujeme. Zbytek je už ale nemastná neslaná šeď, s níž jsem měl velký problém, abych u ní vydržel a dokoukal jsem seriál jen z čisté setrvačnosti. Jestli bude další řada, už u ní nebudu. [viděno na HBO GO] ()

Série 4 (2022) (S04) 

Přestože jsem se loni po opravdu ultra nezáživné třetí řadě pokračování zřekl, ono skutečně přiletělo a jelikož moji spolusledující oproti mně seriál milují, dali jsme mu opět šanci. A ačkoli jsem byl zase valnou většinu času zmaten nebo mininálně znuděn, výpravu, masky a celkovou stylizaci berlínských třicátých let se seriálu upřít nedá a po tom nedořešeném konci chci i já 5. řadu. [viděno na HBO Max] ()

Související novinky

VOD tipy na konec srpna

VOD tipy na konec srpna

19.08.2023

S příchodem druhé poloviny srpna se nám léto pomalu přehouplo do své finální fáze, a pokud už vám příležitostné deštivé počasí narušuje plány na rozverné venkovní aktivity, nemusíte klesat na mysli,… (více)

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

Reklama

Reklama