Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V piatom pokračovaní série sa musí legendárny Fin Shepard (Ian Ziering) so svojou rodinou opäť postaviť proti žraločiemu tornádu a zachrániť všetko, čo tento prírodný úkaz ešte nedokázal zničiť. Tentokrát však nie sú v ohrození len jeho blízki, ale celý svet. (Marceloo)

Videa (1)

Trailer

Recenze (64)

honajz2 

všechny recenze uživatele

Žraloci opět lítají vzduchem a tentokrát celým světem, jenže je znát, že už to prostě není ono (zkuste taky 5 dílů vymýšlet nějaké nové absurdity), třeba prostředek mi tu, až na ten spolek, připadal takový prázdný. Ale pobavil jsem se, jenom už to prostě ztrácí kvalitu. Btw, povedlo se mi odhadnout konec. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

A je to opět tady! Velevýznamná událost pro všechny fandy podřadného braku, trapného humoru, mizerných triků, zkrátka bezostyšných debilit. Jako nekritický obdivovatel téhle absurdní série nemůžu jít s hodnocením pod tři, ale ta třetí je fakt z milosti a nostalgie, objektivně musím konstatovat, že pětce Sharknadu došla šťáva stejně jako čtyřce a tentokrát už nejspíš definitivně, pokud se šestky nechopí nějaký radikální inovátor. Ale jak a čím ještě překonat nepřekonatelné první tři díly s Hasselhoffovým orbitálním vyvrcholením? Indianou Zieringem? Déja vu s Londýnským Okem? Přehnaným sebeparodováním, křečovitým hláškováním, snahou o epičnost, scénáristickým dada gulášem? Nebo snad jistým samotným velkým Vikingem/Zieringem juniorem, který využije sharknado jako červí díru při cestování časem?? Posledně jmenované mě tedy fakt překvapilo, ale pobavilo jen jaksi rozpačitě, setrvačně. Tento způsob Sharknada je definitivně passé. ()

Reklama

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Po pravde už ma to nebavilo. Nápadov bolo menej satyra a komédia ma už nerozosmiali tak ako predošlé časti. Hoci koniec s akčnou ikonou Lundredom stál za hriech po pravde je nepravdepodobné, že sa objaví v ďalšej časti ako to nepriamo sľuboval záver... Škoda, že Haselhoff sa v tejto časti neobjavil. V minulých častiach ma bavil. ()

salfa72 

všechny recenze uživatele

Nevím, co si o tom mám myslet. Ze začátku to vypadalo na příjemnou parodii snad na vše, co jsem kdysi rád sledoval v TV (Indiana Jones, agent 007 atd.), ale cca v půlce filmu došel nějak dech a místo vtipných narážek a pomrknutí na slavné franšízy to najednou celé sklouzlo do totálního trapna (až mi bylo trapně za všechny herce a herečky, dá-li se jim takhle vůbec říkat). Kdyby si to udrželo laťku z cca první půl hodiny, mohl bych filmu dát klidně i 5 hvězdiček (což by u filmu této kvality bylo asi poprvé), místo toho dám filmu hvězdičky tři a to jen kvůli záverečným cca pěti minutám. To malé cameo na konci mě opravdu potěšilo. P.S.: Zajímalo by mě, zda ty umělé kozy, rty plné botoxu a xy plastických operací u drtivé většiny hereček byla nějaká podmínka režiséra, nebo na hezčí herečky už nezbyly prachy? Upřímně bylo to strašné utrpení, muset sledovat tyhle umělé "krasavice" (na kterých se vyřádil nějaký nezkušený plastický chirurg), jak se snaží o hraní. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Ti, co se dívají na „Sharknado 5: Global Swarming“ se k filmu dostali nejspíš náhodou, anebo proto, že si sérii zamilovali. Moc jiných možností není, protože pokud se vám nelíbil první film, dál jste asi už nepokračovali. Já jsem si sérii zamiloval a budu nedočkavě vyčkávat šestý díl, který určitě bude taky krásně šílený a kde se snad zase vrátí všechny postavy, které jsem si oblíbil. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (13)

  • Na začiatku filmu zoskočí Fin (Ian Ziering) na lane do jaskyne pri Stonehenge, zastaví sa tesne nad dnom a povie: „Mission accomplished. Eat your heart out, Cruise.“ Je to narážka na Toma Cruisa, ktorý vo filme Mission: Impossible (1996) takto balansoval nad podlahou s čidlami, ktoré by ho prezradili. (ČSFD)
  • Ian Ziering (Fin Shepard) zobral za piatu časť Sharknada pol milióna americký dolárov z 3 - miliónového rozpočtu, čo je desaťnásobne viac, než honorár aký dostal za prvý diel série. (Raccoon.city)

Související novinky

Zemřela herečka Olivia Newton-John

Zemřela herečka Olivia Newton-John

08.08.2022

Další smutná zpráva z filmového světa. Ve věku 73 let zemřela australská tanečnice, zpěvačka a herečka Olivia Newton-John, kterou diváci budou pravděpodobně nejvíce znát díky její roli v legendárním… (více)

Reklama

Reklama