Reklama

Reklama

Oscar 2018

(pořad)
  • USA The 90th Annual Academy Awards (více)
TV spot
Publicistický
USA, 2018, 239 min (Alternativní 90 min)

Režie:

Glenn Weiss

Scénář:

Megan Amram

Účinkují:

Jimmy Kimmel (moderátor), Steven Spielberg, Viola Davis, Willem Dafoe, Woody Harrelson, Richard Jenkins, Christopher Plummer, Sam Rockwell, Armie Hammer (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Slavnostní vyhlášení 90. ročníku výročních cen Americké filmové akademie, živě z Dolby Theatre v Hollywoodu. Cena Americké akademie filmového umění a věd se udílí pravidelně od roku 1929. Letos budou tedy vyhlášeny výsledky jejího již 90. ročníku. V přímém přenosu z Dolby Theatre v Hollywoodu se dozvíme, které snímky a tvůrčí osobnosti si letos odnesou legendární zlatou sošku, která, ačkoli jde o pouhou přezdívku, je po celém světě známá jako Oscar. Mezi nominovanými snímky letos mimo jiné najdeme tituly jako Dunkirk režiséra Christophera Nolana, Lady Bird Grety Gerwick, nebo Phantom Thread Paula Thomase Andersona. Šanci na ocenění hereckého výkonu mají také Denzel Washington, či Gary Oldman mezi muži a Meryl Streep, Margot Robbie, nebo Sally Hawkins mezi ženami. Slavnostním ceremoniálem, který se jako každoročně koná v Dolby Theatre v Hollywoodu a který bude již podruhé za sebou uvádět moderátor, producent a komik Jimmy Kimmel, nás z pražského studia provedou filmoví publicisté Tomáš Baldýnský a Saša Michailidis. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (64)

Dale 

všechny recenze uživatele

Videl som vyše 20 ročníkov odovzdávania najprestížnejších filmových cien, no toto bolo jedno z najslabších. Vtipov pomenej (asi preto, že nebol po ruke Matt Damon), okrem speváckych vystúpení sa nič moc zaujímavé na pódiu nedialo a zaujal len výlet do kina oproti. Som proti akejkoľvek diskriminácii, ale tej politickej korektnosti už bolo aj na mňa moc, začínam mať dojem, že biely muž v USA už začína byť diskriminovaný. Niektorí víťazi kategórií tiež úplne mimo, vrátane víťaznej ničím výnimočnej rozprávky pre dospelých... Ale nezaspal som, takže to asi môže byť aj horšie, no dúfam, že nebude. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Že nevyhraje nejlepší z nominovaných, jsem zvyklý, že vyhrál ten nejhorší z nich, je přesto trochu smutné, zvlášť když ročník byl docela silný. Tady je ale asi místo na hodnocení provedení předávacího večera, který byl snad ještě o kus nudnější, než bych čekal - Kimmel je zoufale otravný, vykrádá vtipy zašlých memů a ještě má tendenci opakovat vítězům "méně důležitých kategorií" jako střih, že nikoho nezajímají. Vděčné byly alespoň střihové montáže oscarové historie, i když kdejaký youtuber by zvládl lepší - vůbec potenciál oslavy výročí zůstal nevyužitý. ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Já jsem původně ani psát komentář nechtěl, ale nemůžu odolat možnosti si tady veřejně uplivnout na pořad, kvůli kterýmu jsem nespal a který byl kvalitou na urovni monoskopu. Moderátor jedna velká katastrofa, celá koncepce byla tak neskutečně nudná, že i den ve výběhu želvy obrovský bude proti tomu super akční jízda. Je otázkou co si vlastně ještě moderátor v USA může dovolit říct, ženy se musí chválit, černochy litovat, strašná doba, strašná. Pak tam přihopsá Frances McDormand a začne vyzývat všechny nominované ženy ať vstanou a publikum začne tleskat, no nevím jestli na tenhle teatr budu mít příště žaludek a propo Frances svým výkonem se Margot ani nepřlíbížila, postava jednoho výrazu těžko může předčít tak emotivní a osobnostně nevyrovnanou bytost jakou hrála Margot, ale to jen tak na okraj, dávno se ví, že akademici vybírají vítěze podle jiných měřítek než je kvalita. A ještě po ty tři český uvaděče, označit film S Láskou Vincent za polský.... noo vlastně co se divím filmový expert u nás může být i první odchyceny bezdomáč na hlaváku. Ne, fakt, srát na tohle všechno, koukat na filmy a zbytek přejít jako nežádoucí přidružený element. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Už roky zásadne nesledujem priamy prenos plný reklám a strojenej nudy. Sledujem to na druhý deň cez archív, kde všetku reklamu pretočím. Ak mám komentovať program, tak nebol úplne najlepší, chýbalo mi viac humoru, ale moderátor J. Kimmel mi sedí. Minulý rok bol vtipnejší, to je fakt. Spevácke čísla ma veľmi neoslovily, dosť nudné a strojené. Najväčší problém vidím v tom ako Oscary strácajú svoju iskru a prestíž tým, že každý rok dávajú ceny slabším a slabším filmom...Nikdy doteraz sa mi nestalo aby som ignoroval oscarové filmy alebo ich priemerne hodnotil! Začalo to priemerným filmom Birdman, potom Spotlight, minulý rok opäť nevýrazný Moonlight a teraz vrchol Tvár vody... 4x po sebe priemerný pre mňa absolútne nezaujímavý film, to nebolo zvykom. Ešte donedávna bol oscarový film pojmom, dnes mám pocit, že prišla doba, keď si musím rozmyslieť či chcem oscarový film vidieť.13 nominácií filmu Tvár vody jednoducho nepochopím, ale i ostatné filmy neboli nič moc. Fandil som Dunkirku a Trom bilbordom, fajn bola i Ja Tonya. Všetko ostatné dosť priemerné. Prečo hodnotím štyrmi hviezdami? Program bol viacmenej fajn, ale veľmi ma potešil filmový zostrih fakt nádhera , potešil i G. Oldman, S. Rockwell a rozosmial W. Beatty. Zase...70%. ()

Disk 

všechny recenze uživatele

Byla to příjemně strávená noc, potěšily klipové montáže (především ta k oslavě 90. výročí Oscarů s hudbou z Lásky nebeské a Lawrence z Arábie) a písničky. Z výherců mě potěšil hlavně James Ivory za adaptovaný scénář k báječnému snímku Call Me by Your Name. Fór v závěru jako odkaz na loňský trapas pobavil. Tak proč jenom tři hvězdičky? Protože se jelo víceméně na jistotu a mnohá překvapení aby člověk pohledal. ()

Galerie (22)

Reklama

Reklama