Reklama

Reklama

Mandalorian

(seriál)
  • USA The Mandalorian (více)
Trailer 2
USA, (2019–2023), 16 h 29 min (Minutáž: 31–59 min)

Tvůrci:

Jon Favreau

Hrají:

Pedro Pascal, Gina Carano, Carl Weathers, Werner Herzog, Nick Nolte, Emily Swallow, Omid Abtahi, Taika Waititi, Giancarlo Esposito, John Beasley, Horatio Sanz (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(24)

Obsahy(1)

Seriál pojednává o dobrodružstvích osamělého lovce, který najde malého tvora Grogu a snaží se ho ochránit před Impériem a mnoha jinými nepřáteli, kteří se ho snaží využít ve svůj prospěch. Na své cestě oba zažívají mnohé nástrahy i nebezpečí. (ČSFD)

Videa (9)

Trailer 2

Recenze (480)

T2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rozpočet $100miliónov║ __1.séria__ Pri prvom diely som ešte ostával na pochybách či u Disney zas neurobili zbytočný prešľap. Ďalšie diely ale už dosť napravili chuť a dostalo sa to do slušných medzigalaktických grádov. Plus je že veľa vecí tu skutočne prepracujú, vyrobia, ako masky, kulisy, dobre vytipované prostredie,... aj herci újdu. Pre fanúšikov Star Wars výborná dobrodružná seriálová nádstavba, rozšírenie univerza. /85%/ __2.séria__ Aspoň niečo u Disney vyšlo k veľkému potešeniu. Celá plejáda známych režisérov a hercov tomu dáva riadnu exkluzivitu. Dobrodružné príbehy dobre sypú, technicky takmer dokonalé zvládnuté, akcia ma grády, aj keď likvidovanie StormTrooperov je dosť jednoduché ako by tam ani neboli, taká ľahšia prekážková dráha. Čiastočne to vynahradia s Darktroopermi. Záver z mega bonusom excelentný. Spokojnosť, seriál roka 2020! /90%/__ __ 3.séria - Technicky a kostýmovo zas vycibrené ale dejovo to začína troška pokrívkavať ako keby zas dochádzali dobré nápady. Záver série ale čo to zas zachraňuje. /75%/ ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Disney + to rozjíždí ve velkém. Přinesla nám tento nový seriál s Pedrem Pascalem v hlavní roli, který se odehrává někde na okraji po epizodě 6. Tenhle lovec je první liga, takže mu žádná mise nedělá problém. Impérium se rozpadlo a každý se snaží nahrabat pro sebe. Akce je v každém díle a je dost slušná. Každý díl je sice o něčem jiném ale časem se vše propojí a začne to dávat smysl. Celou dobu Manodvi dělá společnost malý Yoda, který je super a hned se stal hitem celého internetu. :) Postupně se o hlavní postavě dozvídáme nové věci a budujeme si k ní vztah. Poslední díly jsou skvělé, hlavně finále. Budu se těšit na další řadu. Po zhnusení Epizodou 9 je tohle příjemná změna. 2. série je snad ještě lepší. Objeví se mnoho známých posta a my se dozvíme i něco o minulosti Baby Yody. "Tohle je cesta." ()

Reklama

Hem.m odpad!

všechny recenze uživatele

Nevím co se s lidmi stalo, jestli jim spadla laťka někam do septiku, nebo nové Disney filmy byly až tak moc špatné, že při náznaku jen o špetku lepšího díla hned jásají nad novým mesiášem. Pravdou je, že tato břitká sračka nezasluhuje ničí pozornost. Tento seriál i s jeho postavami je plytčí než představa lidí co si myslí, že Země je placatá. Už jen to, že můžeme vymazat některé díly kompletně (dívám se na tebe The Prisoner [06] a The Sanctuary [04]), tak člověk nepřijde skoro o nic, v případě šestého dílu, který je i celý natočen špatně, nepřijdeme doslova o nic. Z Jawů se stali primitivní minioni ze stejnojmenného filmu. Celá výstavba seriálu je naprosto špatná od toho, že nevíme proč baby yodu temná strana chce až po to, že už samotné zachránění miminka nedává moc velký smysl. Toto ovšem nevadí, hlavní problém je výstavba ostatního příběhu filmu. Kde věci se dějí jen protože scénáristé tak řekli a v reálném světě nedávají smysl. Myslím tím zachycení vysílačky v sedmém díle, kde poté jednotky hned vyjedou na místo lodi o které neví kde je. V osmém díle zase ujedou celou vzdálenost zpátky k městu, ale nějak je nenápadně dožene robot bez ničeho během malé chvilky. Hlavní záporák řekne, že je (hlavní hrdiny) nevybombarduje, pak řekne že ne a pak to zase změní. Místo své obří lodi pošle pana plamenometčíka na ně atd. Podobné kraviny se dějí v každém díle a není jich málo. Toto se opravdu někomu líbí? Nebo prostě jen nemáte koule na to říct, že toto je strašná sračka? I have spoken! This is the way. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

// První hraný seriál ze světa Star Wars a co jsme dostali? Baby Groota 2.0, spin-off Hvězdné brány, který si nikdo nepřál a tři nebo čtyři skvělé momenty, kdy to skoro vypadalo, že alespoň někdo chápe potenciál toho světa. Poslední epizoda včetně božího úvodu (Taika Waititi prostě komedii umí) sice pachuť zklamání zmírnila, nakonec se ale stejně nemůžu zbavit dojmu, že to bylo odfláknuté (ten půlhodinový pilot je furt na pěst), neuvěřitelně jednoduché, a zasloužili jsme si snad po všech stránkách víc. Druhá série má rozhodně co napravovat, blbý je, že se z toho pod Disneym stává tak trochu pravidlo. Neustálá snaha dohnat, co se minule nepovedlo. Tak si tak říkám, kdy se to konečně zlomí... ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Je docela smutné, že tohle "nic" určené nejmladší části divácké základny je obecně vnímáno jako nejlepší Star Wars produkt Disneyho éry. I když to chápu - je to takové příjemné plácání, které nemá ambici někam posouvat svět Star Wars a nějak se k němu vyjadřovat, jde prostě o vygenerovaný content spojující všechny trademarky, které se u testovacího publika vydotazníkovaly jako žádané. Vznikla věc, na kterou se dá koukat, nikoho k ničemu nevyzývá, dává záminky k bohatému prodeji merche a je v tom dost háčku, aby byl důvod vesele čekat na další epizodu. Chápu, že Disney tohle teď, když je značka opět rozvrácená, nutně potřebuje a jde o celkem slušnou práci v rámci toho, o co se to pokouší. Že se nad tím rozplývají dospělí lidé jako nad něčím, z čeho v tuto chvíli žijí, je samozřejmě docela... no je to jejich volba. Co mě se týče - rozhodně se to dá coby dětský produkt respektovat a moje vysoké hodnocení vyplývá hlavně z toho, že nechci vytýkat pořadu určenému pro desetileté děti věci, které bych tomu vytýkal, kdybych byl cílový divák já. Čtvrtou hvězdu jsem původně přidal hlavně za Wernera a poslední díl, kterému dodal Waititi i náznak "duše" už v úvodní scéně, která je nejvtipnějším, co se ve Star Wars objevilo od Fordova "And how are you?" v epizodě IV. Ale po zamyšlení to prostě nemůže mít tak hodně. 65 % ()

Galerie (352)

Zajímavosti (217)

  • Krayt dragon vydáva rovnaké zvuky, aké použil Obi-wan na vyplatenie Piesočných ľudí (Tuskenov) v epizóde Star Wars: Epizóda 4 - Nová nádej (1977). To vysvetľuje, prečo sa Tuskeni po ich započutí okamžite stiahli. (ČSFD)
  • Mandalorian sa svojím rozpočtom 1. série 120 miliónov amerických dolárov stal najdrahším seriálom na dĺžku stopáže. (Krnac)
  • Príšera, okolo ktorej sa prevažne točí táto epizóda, sa nazýva Krayt Dragon. Jedná sa síce o prvý výskyt živého jedinca tohto druhu v ságe Star Wars, ale kostru tohto druhu sme mohli vidieť už v Star Wars: Epizóda 4 - Nová nádej (1977), a to hneď zo začiatku, keď R2D2 a C3PO idú po púšti na Tatooine. (ČSFD)

Související novinky

Disney o rok odsouvá hranou Moanu

Disney o rok odsouvá hranou Moanu

07.04.2024

Pokud jste fanoušci hraných verzí disneyovských animáků, následující první zpráva pro vás nebude úplně pozitivní. Plánovaná hraná verze animovaného snímku Moana (Odvážná Vaiana: Legenda o konci světa… (více)

Zemřel Carl Weathers

Zemřel Carl Weathers

02.02.2024

Přichází smutné zprávy ze zámoří. Ve věku šestasedmdesáti let zemřel ve čtvrtek 1. února v kalifornském Los Angeles americký herec Carl Weathers, známý především svou rolí boxera Apolla Creeda z… (více)

Reklama

Reklama