Reklama

Reklama

Mandalorian

(seriál)
  • USA The Mandalorian (více)
Trailer 3
USA, (2019–2023), 16 h 29 min (Minutáž: 31–59 min)

Tvůrci:

Jon Favreau

Hrají:

Pedro Pascal, Gina Carano, Carl Weathers, Werner Herzog, Nick Nolte, Emily Swallow, Omid Abtahi, Taika Waititi, Giancarlo Esposito, John Beasley, Horatio Sanz (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(24)

Obsahy(1)

Seriál pojednává o dobrodružstvích osamělého lovce, který najde malého tvora Grogu a snaží se ho ochránit před Impériem a mnoha jinými nepřáteli, kteří se ho snaží využít ve svůj prospěch. Na své cestě oba zažívají mnohé nástrahy i nebezpečí. (ČSFD)

Recenze (480)

Evander 

všechny recenze uživatele

Asi ani nemá cenu zakrývat mé překvapení z nadšení, které ve mě tento počin vyvolal. Nepovažuji se za fanouška Star Wars, ale k původní šestici filmů cítím jistý respekt. To, co vzniklo následně, lhostejno jestli v přímé nebo nepřímé linii, jsou většinou naprosté braky. The Mandalorian je z úplně jiného soudku. Obrovský rozpočet se odráží zejména v dechberoucí audiovizuální stránce, ale ani příběhově nebo herecky seriál nijak nezaostává. Některé díly první série sice stojí malinko pod vrcholem, ale téměř všechny na něm buď stojí nebo k němu mají proklatě blízko. Celou první sérii jsem zhlédnul ve dvou dnech a už se nemohu dočkat další série. Takto mě naposled nadchly první série Game of Thrones a House of Cards. Ústřední hrdina si mé sympatie získal, stejně jako i některé další charaktery, ale téměř za veškerou slávou tohoto počinu stojí v mých očích mistr Yoda junior. 90% ()

Rikky007 

všechny recenze uživatele

Mandalorian dá se říci zahojí rány po posledním Star Wars filmu a přinesl fanouškům to, co skutečně chtěli. Tón seriálu i postavy se trefili do černého. První série možná místy pokulhávala, ale druhé už není v podstatě co vytknout. Celkově jsou možná některé díly až moc přímočaré bez vážnějších překvapení a hloubka postav také není kdovijaka, ale je to seriál primárně pro děti, takže jako takový ho je nutno brát a je řemeslně skoro bez chyby. ()

Ydrosten 

všechny recenze uživatele

Mandalorian je zvláštním způsobem udělaný, kdy máte na jedné straně chuť sledovat dál protože vás to zajímá a na straně druhé máte občas chuť to šipečkama popostrkovat protože jsou tam nic moc scény. 3 hvězdičky si to ale zaslouží, protože je to prostě zajímavá seriálová vsuvka. Malý Grogu je fajn a Boba přidal mírnou dávku koření. Ashoka a Luk, se tu jen mihnou ale dají se oba počítat jako plus. Vzhledem k tomu že je tady Mando hodnocen velice rozporuplně a mnozí mu spoustu věcí vyčítají, nějak nemám chuť si pustit Bobu Fetta. 3 hvězdy jsou za to že to hezký vizuál a dobré postavy ale jinak to má pořád stejný děj. Potřebuju "A" a musím kvůli tomu udělat "1" pak se něco pokazí a je potřeba udělat "2" a následně se dostat do "B" a to je v každém díle. Ocenil jsem jakousi čest a hodnoty kdy třeba Mando odmítl kopí s Bascaru jen proto že ten úkol nesplnil. A přitom to kopí má neskutečnou hodnotu. Taky jsem trochu tápal v několika věcech jako jsou frakce, skupiny a odrazy minulosti, protože neznám knihy, komiksy a lore celkově (Shlédnuto : 1 a 2 serie) ()

P.J.2 

všechny recenze uživatele

Po druhé sérii dávám plný počet. Nejsem fanoušek SW a beru celý ten kult okolo ságy jako jeden přehypovaný příběh, točící se kolem velmi disfunkční rodinky. Mando si mě ale naplno získal a je vidět že výjimka potvrzuje pravidlo. ()

strikeman 

všechny recenze uživatele

Co ještě zbývá napsat, když je tu 474 recenzí a 16.530 hodnocení? Tak snad pouze vlastní jednoduchý subjektivní názor - líbilo se mi to... moc... 90% ()

geek.ondra 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Snaživě natočený ale scenáristicky prázdný hovno. Star Wars patří do kina a ne do rádoby velkolepých seriálů. Samozřejmě ale stačí vytasit nějaký to nostalgický lákadlo a skalní fanoušci chrochtají blahem. ()

gazogazo 

všechny recenze uživatele

Tak tady máme neskutečně civilní podívanou, která nečekaně dobře rozvíjí svět a strašně zběsile sype jeden kult za druhým. Dá se toho napsat spousta, jen vypíchnu kultovní storybordy v titulcích. To je strašná mrda. ()

Jakubik 

všechny recenze uživatele

Asi by se slušelo abych napsal, že novodobé seriály nesleduji. Už tak mám málo času na to stíhat sledovat filmy, a ještě do toho rozjet seriály. S Hrou o trůny to nevyšlo, ale to sem nepatří. Takže z hlediska seriálů nemám s čím porovnávat. Na Mandaloriana mě navnadila především ukázka. Vypadalo to jako by to prostě měl bejt film ze světa Star Wars. Mandaloriana (1. řadu) jsem doslova sfouknul za dva večery. Za mě spokojenost. Co postrádám je trochu delší stopáž jednotlivých dílů (aspoň hodinka) a víc SW prvků jako je třeba více vytěžit ze soundtracku a celkově z té SW atmosféry. Tam si myslím, že má Mandalorian mezery. Nebudu hodnotit díl po dílu ale 1. řada na mě udělala dojem a těším se na další díly… ()

Critic 

všechny recenze uživatele

Mandalorian předčil všechna má očekávání a (kromě nedoceněné třetí epizody SW) je jednoznačně nejlepším novodobým počinem ze světa Hvězdných válek. Sice by se tomu dala vytknout krátká stopáž a takové maličkosti, jako například, proč všude chodí pěšky, když má vesmírnou loď? Ale to vše rád přehlídnu. Jon Favreau je prostě borec, tenhle seriál to jen opět potvrzuje. ()

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

1. serie Docela mě překvapilo, jak mě Mandalorian bavil, přestože jsem nIkdy nebyl žádnej velkej SW fanoušek. Nejvíc se mi líbilo, že téměř nikdy nepůsobil svym vizuálem seriálově, zkrátka bylo vidět, že se na rozpočtu nešetřilo. Dle výpravy, kostýmů, efektů nebo dostatku akce jsem měl často pocit, že koukám na plnohodnotnej blockbuster. Viditelná byla jenom absence hvězdnýho jména v castingu, ačkoliv kvalitativně to ničemu nevadilo. Díky skromnějšímu univerzu jsem taky uvítal přímočařejší příběh a mile překvapila hudba. Na čem bych hlavně zapracoval by byla shana sjednotit stopáž napříč díly (40 až 45 minut na díl by sérii slušelo víc). Jinak až překvapivá spokojenost, čtyři jistý hvězdy. 2. serie Víc se mi líbilo, když byl Mandalorian s SW univerzem spojenej spíš sporadicky. V druhý sérii jsem měl s blížícím se závěrem pocit, že koukám na nějakej SW film, kde zrovna dostal prostor Mandalorian (viz závěrečná epizoda). Tim pádem mě ani moc nenadchlo, mnohýma chválený, zakončení s jistou ikonickou SW osobou (fakt nemoh přijít někdo jinej?). Jinak jsem byl opět spokojenej a uvítal jsem, že do castingu přibily známý obličeje, což společně s pořádnou dávkou akce mojí předchozí výtku dostatečně vyrovnává a tak se těšim i na třetí sérii s dark trooperama, čtyři hvězdy. 3. serie Nejlepší série, která se vrací k užšímu univerzu a věnuje se hlavně světu Mandalorianů a jejich kultuře. Díky tomu zase působí míň jako random podivaná z SW světa. Akce i napětí je spoustu, vizuál je opět vypiplanej a navíc se objevej i ve vedlejších rolích známnější herecký jména (Jack Black nebo Christopher Lloyd). Jedinej problém, avšak ne nijak závažnej, pro mě zustavaj hodně nerovnoměrně dlouhý epizody (kolikrát se stalo, že jedna byla dvakrát tak dlouhá než předchozí a to je prostě divný). A charismatickej démonickej záporák Moff Gideon moh dostat víc prostoru. I tak jsem se ale bavil fakt hodně a tak nakonec dávám pět hodně slabejch hvězd. ()

P. J. D. 

všechny recenze uživatele

Seriál je ze světa Star Wars, ale nemá ten klasický lehce naivně "střižený kabát", na jaký jsme zvyklý u staré trilogie od Lucase a ani jeho pozdější, novější trilogie. Ovšem neházel bych ho do stejného pytle spolu s novějšími díly, kolem nichž se točil převážně Abrams. Naopak. To, co se mi na něm líbí, je totiž určitá "westernovost" - předně pak ta spjatá s kovbojkama s Clintem, coby "Blondie". V příběhu se moc nekecá, ani tu není nějak přehnaně moc akce, ale přesto svou prezentací prostředí, postav i dílčích zápletek dokáže zaujmout. Každá epizoda má hlavu a patu, člověk se neděsí a neříká si, co to viděl, a v podstatě se tak dá říci, že děj pěkně plyne. Hudba je parádní a postavy si člověk rychle zapamatuje, snadno od sebe odliší a nejspíš i dobře příjme. Později k tomu možná napíšu víc, ale zatím jsem s první sérií docela spokojen. ()

Torgal 

všechny recenze uživatele

Konečne hraný seriál zo sveta Star Wars a pritom bez svetelných mečov, Skywalkerov a len so štipkou Sily. Namiesto space opery je to space western, ktorého hlavný hrdina má prekvapivo blízko ku Geraltovi z Netflixovského Zaklínača. Je to lovec odmien, samotár, ktorý sa vzoprie svojmu remeslu a svoj život zasvätí ochrane dieťaťa, ktoré chce za každú cenu získať Impérium. Ten roztomilý malý zelený pišišvor je pritom jedným z hlavných ťahákov seriálu a nepoznám človeka čo by si ho od prvého pohľadu nezamiloval. Po prvej sérii mám výhrady najmä k tempu rozprávania, ktoré hlavne v prostredných častiach série úplne absentuje. Tieto epizódy pripomínajú skôr side questy z počítačových hier na nabratie peňazí a expov predtým, ako sa hrdina vrhne na príbehovú misiu. Dvojica záverečných dielov ale funguje perfektne a ukazuje, že Hviezdne vojny majú čo povedať aj po nemastnej neslanej Disneyho trilógii. 8/10 ()

cogi 

všechny recenze uživatele

Ale i přes vyšší hodnocení (krásný svět star wars...) jsem musela trochu nadhodnotit seriál. Jinak by byly tři hvězdy. Některé zápletky v ději byly nedomyšlené. Prostě na hlavu ... Bacha spoiler. např. poslední scéna, kdy padouch zemře. Padne kousek od nich a oni prostě odkráčí a nezkontrolují si, že opravdu je mrtvý? ()

bararich8 

všechny recenze uživatele

Asi nejzábavnější počin z celého Star Wars světa. Krátké příběhy, hlavní postava pouze v masce je zajímavým zpestřením, baby Yoda je jak zelené vrásčité štěňátko, vedlejší postavy mají dost prostoru a rozvíjejí příběh. Akce je dost a pokaždé je trochu jiná. Všemi díly se prolíná nitka humoru, což je fajn, Vizuálně to vypadá solidně (doporučuji se podívat na BTS, použitá technologie je vcelku revoluční). Celá série byla spíše jako pohádka, drtivá většina všech problémů skončila happy endem, kladné postavy vydrželi zásahy blasterů nebo je vůbec nikdo nemohl trefit, i když stáli dobu na místě apod. Některé věci byly prostě až příliš okaté. Každopádně si tohle úplně říká o herní zpracování, jelikož by to tomu sedělo snad více jak film. ()

AngelG 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Doufám, že Jon Favreau občas jen tak volá JJ Abramsovi, po zvednutí hovoru se jen maniakálně zasměje a položí to. Protože kam se na tohle hrabe cokoliv, co se za poslední léta snažili ze Star Wars vyždímat. Tomuhle říkám opravdu dobře napsaný, příjemný a dobrodružný seriál. V jeho jednoduchosti je síla, po shlédnutí nemáte migrénu z milionu šílených bitek, kdy kamera lítá ze strany na stranu, není nám ob scénu představovaná další nová postava a hlavně při něm také něco cítíte. Hlavní postavu Mandaloriana si nejde neoblíbit a pokud dokážete chápat jeho emoce i skrze kýbl na hlavě, tak to opravdu svědčí nejen o talentu herce, ale hlavně režie. Už od prvního dílu jsem byla jako přikovaná a tak mě to drželo až do posledního dílu. Mají sakra dobře našlápnuto a doufám, že jim to vydrží i dál. ()

FilipStinef 

všechny recenze uživatele

Za poslední dekádu rozhodně to nejlepší, co z univerza Star Wars vzešlo. I přesto ale zamrzí některé slabší epizody (díl 3. - Určitě má postava téměř bez charakteru a empatie obrovskou motivaci vystřílet všechny stormtroopery ve městě, aby zachránil malého Yodu?; díl 4. - Vážně se banda zemědělských osadníků během pár dní zvládne naučit bojovat tak, aby porazili desítky vojáků a jednoho obrovského droida?) a některé hodně klišé momenty. Přesto jsem se ale úžasně bavil a užíval si, jak ve westernovém pojetí zvládají režiséři tohoto seriálu pracovat se světem Hvězdných válek. Skvělá kamera a vizuál celkově, boží hudba (Göransson tomu dává úplně jiné grády, než Williams původním Star Wars, hudba je víc elektronická a místy až hodně ambientní, ale zní to geniálně), skvělí herci, zajímavé zápletky a vedlejší postavy, a samozřejmě malý Yoda, na kterého se prostě nejde vynadívat. Kolem a kolem skvělá a rozhodně velmi užitá zábava, ovšem nic převratného. ()

JamesConnorG 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

10/10 - Za mě Topovka mezi SW seriály a taky i pro mě nejoblíbenější SW seriál. Postavy, Příběh, Efekty, Hudba, ACH, ta hudba! The Mandalorian má hodně slibnou budoucnost a po 2 sériích stále neomrzel. Vřele doporučuji všem fanouškům Star Wars! ()

aR3Zz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Musím uznat, že vysoké hodnocení série je zasloužené. Díly jsou velmi různorodé, střídají lokace i tempo, některé budují příběh, jiné jsou samonosné. Trošku mi vadilo, že hlavní linka byla u poloviny dílů velmi upozadněna a Mando zdánlivě bezcílně a bez jakéhokoli plánu jen cestoval vesmírem. Epizody jsou výpravné a svět hvězdných válek znovu ožil! Bejby joda je super a dočkali jsme se i temné strany. Co víc si přát?! Snad jen delší stopáž jednotlivých dílů, zrovna zde bych hodinku na díl určitě snesl ;) ()

Související novinky

Disney o rok odsouvá hranou Moanu

Disney o rok odsouvá hranou Moanu

07.04.2024

Pokud jste fanoušci hraných verzí disneyovských animáků, následující první zpráva pro vás nebude úplně pozitivní. Plánovaná hraná verze animovaného snímku Moana (Odvážná Vaiana: Legenda o konci světa… (více)

Zemřel Carl Weathers

Zemřel Carl Weathers

02.02.2024

Přichází smutné zprávy ze zámoří. Ve věku šestasedmdesáti let zemřel ve čtvrtek 1. února v kalifornském Los Angeles americký herec Carl Weathers, známý především svou rolí boxera Apolla Creeda z… (více)

Reklama

Reklama