Reklama

Reklama

Mělčiny

  • USA The Shallows (více)
Trailer 4

V napínavém thrilleru Mělčiny se Nancy (Blake Lively) vydává osamoceně surfovat na odlehlé pláži. V průběhu surfování je napadena velkým bílým žralokem a zůstane uvězněna na moři jen nedaleko od břehu. Ačkoliv ji od přežití dělí pouhých 200 metrů, jejich překonání se ukáže být otázkou souboje dvou vůlí. (Falcon)

Videa (6)

Trailer 4

Recenze (685)

Fr 

všechny recenze uživatele

,,JESTLI TO NĚKDO NAJDETE, POŠLETE MI POMOC. NAPADL MĚ ŽRALOK.“... /// Osamělá žraločárna (len ty a vrah…), vyzývavá (v bikinách) Lively a vyzývavej žralok (furt čumí z vody a říká „pojď se vykoupat!“). Hlavně ty bikiny jsou fajn, taky úžasnej oceán…, strach nemám, ale soucítím, což značí, že na další Čelisti si ještě počkáme. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Zjistím, že neopren se blbě trhá (teda pokuď nejsu žralok). 2.) Chystám se usadit na bóji. 3.) Thx za titule „mark82“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Série hladový vs. jídlo dostává další film s ponurým a nerealistickým koncem (pro efekt pokazí atmosféru), ale neznamená to, že jako celek nefunguje. Taky nápad s velrybou je hodně fajn. Chutné opálené tělo Blake Lively bylo už od začátku hlavní devízou Mělčin a v tomhle ohledu hlavní hrdinka neselhává. Příběhově jde o variaci na Gravitaci a vnitřní dramata děj zbytečně natahují. Racek je tu snad jediná opravdu sympatická postava. Hororové nuance jsou ovšem zvládnuté na jedničku a to včetně lekaček. Collet-Serra umí točit líbivě, ale raději si od něj dám R-ko a s Neesonem v roli tatíka. ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Kto by to bol povedal, že by mohol takýto "shark fight" disponovať pomerne stráviteľnou logikou. Bavilo, no na počudovanie, napriek krátkej stopáži sa "The Shallows" nevyhol hluchým pasážam. Každopádne, jedna sa o solídny nadpriemerný animal survival s pár vychytávkami, ktoré diváka určite príjemne prekvapia - 65% ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Blake Lively, jeden žralok a 87 minut čisté survival dobrodružství. V rámci žánru tedy splněno na výbornou. Je to taková víkendová jednohubka která toho moc nenabídne, ale solidně splní očekávání. Serra vytvořil žraloka, který se spíše podobá tomu z Jaws - tedy tomu co nahání strach. Díky bohu se tak oprostil od digitálních prostocviků, jimž současný trend digifestů vyložene nahrává. Je to napínavé a zbytečně se nekecá. Samozřejmě nechybí odbočka na rodinné hodnoty takovou tou klasicky americkou berličkou, ale to je přece v Hollywoodu samozřejmost. I když to točí Španěl. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Možné spoilery!!!! Nevadilo by mně, že se tenhle film tváří, nebo vlastně je čistokrevné béčko. Těch už jsem viděl spousty a vůbec jsem neváhal tasit vysoké známky. Pokud na to samozřejmě měly, což však rozhodně není tenhle případ. Tenhle film popírá skoro všechno a nejvíc asi fyzikální zákony. Jen tak je totiž možné, že se v jedné chvíli promění žralok v Christiana Ronalda a hraje fotbal, respektivě hlavičkuje s velrybou, která je od oka těžší asi pětkrát, než on sám. Vím, že voda nadnáší, ale o tolik? To snad ne. Ale to jsem vypíchl jen tu největší pitomost. Je jich tam totiž víc, včetně totálně nepřesvědčivého konce, kde dominuje létající Molotov, šití bez narkózy a pak chroupaní železa, jako by to byl kus namočenýho rohlíku. Takže můžu s klidným svědomím říct, že nejlepší filmy na tohle téma se točily s 70 kách. Čelisti a Orka, jasně, že jo, tenhle jim sahal sotva do půlky, půlky kotníku. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (32)

  • Co se pohlaví žraloka týká, tak má jít podle tvůrců o samici, jelikož u bílého žraloka jsou samice viditelně mohutnější než samci. (Stanislaus)
  • Blake Lively natáčala scénu s medúzami, v ktorej je jej postava obklopená stovkami medúz, vo vode úplne čiernej, režisér Jaume Collet-Serra poznamenal: "Bola vo vnútri nádrže, ktorá bola úplne zatemnená, len kameraman a ja sme mali svetlá pod vodou a v podstate tam, kde sú CGI medúzy, bola ochotná vstúpiť do tmy nádrže a ponoriť sa, tiež mala neobyčajnú schopnosť zadržať dych, myslím, že zadržiavala dych viac ako minútu, je ako superžena." (Arsenal83)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno