Reklama

Reklama

Jason je znovu zpátky a má už svoji legendární hokejovou masku. Tentokrát, ale nebude fyzická likvidace jednotlivých ubožáků rušící Jasonův klid až tak jednoduchá jako v díle předchozím. Kempaři totiž nejsou jenom nějací, i veverkou k smrti vystrašení studentíci, ale dosti otrlý členové motocyklového gangu. Jason se tedy bude muset hodně snažit, aby popostrčil čísla svého "bodycountu" o nějakou tu cifru směrem vzhůru. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (262)

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

S tých mnohých častí ktoré sa natočili o tomto zabijakovi si pamätám iba na dve na túto tretiu časť a na šiestu. Jason siv tejto časti konečne odkladá pytlík s hlavy a nasadzuje si svoju hokejovú masku. výborné originálne zabíjanie slušná réžia. Po tomto filmu sa už Jason stal zombie pretože po takej krutej smrti by to už nikto neprežil. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Film začína, kde skončila dvojka (a štvorka začína tam, kde skončila trojka) - Jason nezomrel a zase vraždí. Má to síce menej deju ako niektoré artovky, v rámci žánru je to ale prvotriedny kúsok s perfektným gore, dobre vygradovaným napätím a monumentálnym Jasonom, ktorý konečne dostal hokejovú masku! Akurát tínedžeri sú tu aj na túto ságu príliš otravní (otvorene campy dementní). Zato tie 3D efekty sú presne akurát dementné! PS: môj rebríček série: F4, F1, F2, F3, F6, F5, F7, F8, F10, F9 ()

Reklama

topi 

všechny recenze uživatele

Třetí díl naprosto zbožňuju, Jason si nasazuje hokejovou masku a nelítostně masakruje nebohé lidičky. Mordy jsou to fakt parádní, k tomu geniální hudba Harryho Manfrediniho (jinou hudbu už si nedovadu představit), a ten odpornej rypák Jasona, když ho na konci filmu ukáže, dělá z tohoto dílu jeden z nejlepších kousků v celé sérii. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrý horor, ktorý je už tretím a jedným z najlepších dielov celej série. Má dosť dobrý príbeh o skupinke teenagerov, ktorí sa pricestujú zabávať na chatu otca jednej zo skupinky, ale netušia, že v okolí sa nachádza aj Jason, ktorý prežil vyčistenie druhého tábora a ukrýva sa v ich stodole. Spracovanie sa mi páči, síce si na tú hlavnú akciu treba opäť počkať, ale tempo je svižné, dej aj napriek stereotypu zápletok pomerne dobre podaný, poteší aj viacero zaujímavých vedľajších prvkov, obzvlášť skupina motorkárov alebo spomienky na stretnutie s Jasonom a záverečná polhodina je už opäť taká, aká aj má byť. A zaujme aj viacero odkazov na oba predchádzajúce diely. Krvavých scén je opäť len priemerné množstvo, ale sú na tom dobre. Za väčšinu filmu sa nájdu len dva útoky po dve vraždy, takže nič výnimočné, ale nový spôsob točenia vrážd priniesol nové možnosti, ktoré sú tu dobre využité a tak je väčšina vrážd dobre natočená a sú aj správne krvavé. A najlepšia je samozrejme záverečná polhodina klasicky rozdelená na dve fázy, v prvej sa vyvraždí takmer celé osadenstvo, zaujme hlavne scéna s harpúnou alebo preseknutie pomedzi nohy a druhá už naháňačka vraha s poslednou preživšou, ktorá je tu výborná, správa sa až prekvapivo racionálne, takže vždy poteší spôsob, akým sa dostane z problému. A celkom tu funguje aj napätie, obzvlášť v záverečnej fázi. S hereckým obsadením som nadmieru spokojný, síce ho netvoria nejaké známe tváre, ale hlavná hrdinka je správne sympatická a nesklamú ani vedľajšie postavy, ktorým sa tu na rozdiel od väčšiny podobných filmov aj dá fandiť. A konečne sa už dá pochváliť aj Jason, ktorý je tu ten správny zabijak, síce väčšinu času mu kamera zaberá len nohy, ale keď sa už dostane k maske, tak si vie získať sympatie svojho druhu. Réžia a technická stránka sú vo svojej kategórii výrazne nad priemerom. Prakticky jediné, čo sa tu dá skutočne vytknúť je ten stereotyp, stále je to takmer to isté, ale vo svojej kategórii je to určite vydarený film a jeden z najlepších dielov celej série. Objektívna kvalita filmu- 68%, film sa páči mne na 73%. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Posuny od horrorů k horrorovým komediím často vnímám nelibě, ale tenhle kousek se povedl. Tedy komediální byl vlastně jen jeho začátek, pak už se pomalu přetransformoval v klasickou odlehčenou vyvražďovačku. Jeho asi největší zajímavostí je několik nezvykle otevřených záběrů na Jasonovu hnusnou tlamajznu, tedy ještě než nalezne svou oblíbenou masku. Opět jako ve dvojce vesměs sympatické a slušně vykreslené postavy, i když partička je to tentokrát dost nesourodá. Bavil mě třeba párek postarších vyhulenců (když do sebe chlápek začal cpát v dodávce trávu v domnění silniční kontroly, skvěle jsem se zasmál). A zprvu jsem myslel, že se jedná o hippie rodiče někoho z omladiny. Bavil mě i trojlístek "motorkářů", i když asi nechtěně - mám totiž tucha, že tyhle postavy měly v osmdesátkách působit drsně, a ne směšně. Šilhavý oplácaný taškář byl taky dost neskutečný týpek... Taky pár mile oldschoolových triků bylo fajn, třeba očičko na provázku, nebo nůž lezoucí z falešných prsou. A ještě se mi líbilo, jak Jason šalamounsky vyřešil ruce přiskřípnuté v okénku auta. No a když k tomu připočtu něco nápaditých vraždiček (vede harpuna do oka a rozpolcení chodce na rukou), je to čtvrtá hvězda jak vyšitá. ()

Galerie (136)

Zajímavosti (29)

  • Režisér Steve Miner si pro roli Jasona vybral Richarda Brookera jen proto, že potřeboval někoho vysokého. Brooker měří 191 cm. Ale protože byl na Jasona příliš hubený, musel při natáčení pod šaty nosit pěnové výplně. (Stocki)
  • Když si Debbie (Tracie Savage) prohlíží časopis Fangoria, tak narazí na článek o Tomu Savinim, který se podílel na maskérských efektech v několika dílech Pátku třináctého. (Chatterer)
  • Jediný díl série, kde žádná z postav nezmíní jméno Jason. (Chatterer)

Reklama

Reklama