Reklama

Reklama

Horor v Amityville

  • Česko Horor z Amityville (více)
Trailer

Film byl natočen podle údajně pravdivého příběhu nešťastné rodiny Lutzů, kteří se s nadšením nastěhují do nového domu na Long Islandu, aby ale v zápětí zjistili, že je plný nepřátelsky naladěných duchů jeho předchozích majitelů. Ti vykukují z každého zákoutí i kousku nábytku, přičemž děsivých zážitků nejsou ušetřeny ani Lutzovy děti. Na scénu tedy vstupuje laskavý otec Delaney, který se ze všech sil snaží démony z domu vymýtit a zachránit tak tuto nevinnou středostavovskou rodinu ze spárů terorizujících démonů, kteří jim nedají klidně spát. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (154)

choze 

všechny recenze uživatele

Průměrná duchařská báchorka vezoucí se na doznívající sedmdesátkové vlně satanistických filmů (Exorcist, Omen, Sentinel) a zároveň příspěvek tehdejší linii filmů o strašidelných domech (Legend of Hell House, Burnt Offerings). Podíval jsem se na to primárně kvůli Margot Kidder, která je tu k nakousnutí (Brolin je zase dobře macho), ale kromě ní a sedmdesátkového feelingu nevím, co pochválit. Rozhodně bych vystříhal všechny scény s kněžoury. ()

Němi 

všechny recenze uživatele

Ač Amityville působí jak slepenec vytříhaných scén z Rosemary, Vymítače a Omen, má kouzlo a v první třetině i potřebné koule. Rosenberg si nastavil laťku vysoko a na konci div si ji neshodil. Možná i jo. Škoda roztahaného prostředku, který mu rozmělnil atmosféru a prostřihání o nějakých 20 minut by tady pomohlo. Brolin na to má a strach z něj jde, dokonce se popasoval s podobnou rolí lépe jak Nicholson o rok později v Osvícení, a Kidder (Reevova Lois Lian) byla sexy... Sice už všechno někde bylo, ale charisma tohle béčko má a i když vypadá vedle zmiňovaných jako TV příbuzný, na občasné velké působivosti mu to neubírá. ()

Reklama

pepo 

všechny recenze uživatele

Napínavé, strašidelné s výbornou kamerou a hudbou. Ale neviem sa zbaviť pocitu že dávkovanie informáciíí a celé rozvrhnutie atmosféry pri tejto dĺžke mohlo byť urobené precíznejšie. Takisto herci si svoje odohrali ale keď to porovnám s o rok mladším Shiningom tak to je úplne iné kafe ( o tom, že Nicholsonove sekerové sólo bolo o niekoľko radov pôsobivejšie než Brolinovo nehovoriac). Celkovo veľmi, veľmi slušné ale na podobnú tému vznikli už skutočné masterpiece na ktoré sa Amytville bohužiaľ nechytá. Silnejších 7/10 P.S. Remake originálu hanbu určite nerobí ()

Nivenx 

všechny recenze uživatele

Také jsem jako první díl ze sérieviděl 3:15 zemřeš. Je to velký rozdíl. V remaku bylo vše ukázáno a i když se mi líbil a atmosféra nebyla špatná, tak zde je to úplně jiná liga a myslím, že to bude režisérem. Tento počin je výborný s vynikající a brutální atmosférou a dobrými hereckými výkony. Rosenberg se tady vážně vyznamenal a dokázal nám, že i v roce "79 šel natočit parádní film na který se nedá zapomenout. 80% ()

PKD 

všechny recenze uživatele

Film, který započal dodnes víceméně nekonečnou sérii. Což je pro mě trochu s podivem, neb má hodně slabin. A dodnes nevím, zda je to vina režiséra či scénáristy, nebo obou. 1. ta nehorázná délka, která dokazuje,že horror delší jak 100min.prostě v drtivé většině, nefunguje. To dokázal např. Romero ze svým 140min. Úsvitem Mrtvých. 2. obsazení, které není špatné, leč v př.ústředního maželského páru je mimo mísu, páč Brolin s Kidderovou se k sobě hodí jako Peter Weler k Natálce Portmanové. Ani na chvíli jim to manželství nevěřím. Jen mám před očima už od začátku filmu, věčně nasr...Brolina, u kterého se naopak divím, že na ostatní tu sekyru nevzal už dávno. 3. závěr. Pokud chcete spolehlivě usnout, pusťte si ho. Finále, které má u tohoto typu filmů naopak gradovat a sevřít vám krk samou úzkostí a hrůzným strachem (viz.Amityville II a Conjuring), je zde tak těžce lhostejné a nezajímavé, že je vám absolutně jedno, kdo, kdy, proč, jak a tak vůbec. Horor, který je nejlepší od začátku až do zhruba, půl h.před koncem, je mi vždy,podezřelý. Pozitiva jsou jasná. Bezchybná hudba (87min.complete ost důr.doporučuji všech hororovým sběratelům. Neměl by chybět v žádné KPZ horror fandy). A několik skvělých scén, díky kterým jsem si to přec jen nakonec nechal. Hl. kvůli 4min. úvodu, který jest vzhledem k výborné II velmi zásadní. Byť s malými odlišnostmi. Ovšem, když chci vidět the best Amityville, sáhnu vždy po geniální II. Nejvýstižnější komentář,POMO. ()

Galerie (82)

Zajímavosti (25)

  • V jedné z posledních scén se George (James Brolin) propadne schody a posléze je zcela pokryt hustou černou kapalinou. Když ale v dalším záběru přichází k autu, je zcela čistý. (noelcoward73)
  • Film nebyl natáčen v Amityville na Long Island, ale v Toms River v New Jersey. (Chatterer)
  • Scénář k filmu napsal Jay Anson, autor knihy The Amityville Horror. (Chatterer)

Související novinky

Další Amityville horor na cestě

Další Amityville horor na cestě

19.06.2019

Když vezmeme v potaz i televizní snímky, vzniklo dohromady 23 filmů založených na knize Horor v Amityville od amerického spisovatele Jaye Ansona. Přidejte dokumenty a číslo ještě vzroste. Tenhle… (více)

Americký vlkodlak opět vyje na měsíc

Americký vlkodlak opět vyje na měsíc

30.06.2009

Samozřejmě v remaku. Hollywoodská studia už vyzobala snad všechny slavné hororové série, teď půjdou i po těch méně slavných. Americký vlkodlak v Londýně je sice žánrovou klasikou, ale zůstal spíš v… (více)

Jste Otrlý divák?

Jste Otrlý divák?

16.02.2006

Když nepočítáme sledování odpoledních telenovel, je jediný způsob, jako to zjistit: sebrat se a jít do pražského kina Aero na některé - a nebo rovnou na všechny - snímky uváděné v rámci přehlídky… (více)

A další předělávka

A další předělávka

11.02.2005

Specialista na filmovou akci Michael Bay nasměroval svou produkční společnost na konkurenční žánr. Po předělávce Texaského masakru a vedle jeho připravovaného prequelu, si pod svou záštitu vzal také… (více)

Reklama

Reklama