Reklama

Reklama

Shazam! Hněv bohů

  • USA Shazam! Fury of the Gods (více)
Trailer 5

Billy Batson a jeho nevlastní sourozenci se stále učí skloubit životy teenagerů s kariérou superhrdinů. Když na Zemi ale dorazí trojice prastarých pomstychtivých bohyň, Billy a jeho rodina jsou vrženi do boje nejen o superschopnosti, ale i životy jich samých i celého světa. (Vertical Entertainment)

Videa (3)

Trailer 5

Recenze (296)

pepo 

všechny recenze uživatele

Shazam: Hnev bohov je štandardnou komiksovou výplňou, ktorú keď neuvidíte, nič sa nestane. A keď ju uvidíte, tak vás na dve hodinky miestami zabaví a ponúkne presne to, čo od tradičnej žánrovky očakávate. Ale ani nič viac. Nejaká pridaná hodnota chýba a z celého projektu je cítiť pachuť povinnej jazdy, ktorá bola v produkcii a bolo ju treba pre reštartom série nejako dôstojne dokončiť. ()

NiWi 

všechny recenze uživatele

Druhý Shazam sice není tak infantilní jako první díl, ale je stejně nevýrazný a nepřidává nic moc navíc. Rodinná chemie zde funguje o něco líp, pár emotivních momentů se najde, ale jediný důvod proč si film pamatovat jsou okouzlující Rachel Zegler a Grace Currey, což je trochu málo a ještě to zavání simp elementem (z mojí strany samozřejmě). Největší devízou snímku má být humor, jenž mě nechytl už v jedničce, a nepovedlo se ani napodruhé. Film je zkrátka generická komiksovka, která navíc v širších souvislostech postrádá smysl, a snaha herců to bohužel nespasí. ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

už v prvním díle sem moc nechápal, proč se z jinak celkem normálního Billyho stane po přeměně v superhrdinu nesnesitelný kretén. Druhý díl mi pak v tomhle ohledu nic neosvětlil, ba co víc je v tomhle směru ještě horší a větší či menší kreténi na hranici snesitelnosti jsou všichni z jeho superhrdinské rodiny. Už dlouho sem neviděl komiksárnu, která by mě vyloženě nutila fandit záporákům, navíc nijak zásadně výrazným. Když k tomu připočtu průhledný a stokrát viděný příběh a nepovedenou trikovou stránku (hlavně začátek je digitální utrpení), máme tu spolehlivého adepta na nejhorší - nebo spíš nejotravnější - komiksový film posledních dvaceti let. Sice sem po slabé jedničce nic nečekal, ale i tak je to spíš zklamání...40% ()

Ondatra 

všechny recenze uživatele

Obecně Shazam nepatří mezi mé oblíbené superhrdiny hlavně kvůli tomu, že jeho postava je založená na humoru, který mě úplně nesedí. První díl je pro mě velikým zklamáním, a proto jsem byl víc zvědavej, co řeknu na pokračování. Může to být reálně ještě horší? Po dokoukání můžu říct, že záleží, jak v čem. Něco je lepší než v prvním díle, něco naopak horší. Začnu s těmi pozitivy. Jednoznačně největším pozitivem pro mě je scénář, který prošel několika změnami a je trochu jiný a za mě lepší než v prvním díle. Tvůrci totiž více staví rodinu na první místo a více se věnují morálním hodnotám, což je za mě mnohem důležitější věc, než kdyby vymýšleli nějak speciálního záporáka nebo ještě horší vtipy, ale k těm se teprve dostanu. Dále se mi líbí, že je tu prostor na „zvolení svého oblíbence“. Ve filmu je totiž šest sourozenců a každý je absolutně jiný a unikátní, takže si divák vybere toho svého. S tím souvisí věc, že je tu prostor jak pro dětské herce, tak dospělé herce. A dostáváme se k té negativní části filmu, a to je opět humor. Stejně jako u prvního dílu, tak i tady mám problémy s humorem. Sice je fajn, že humor je tu určen pro všechny věkové kategorie, ale i tak se mi občas stalo, že jsem chytal ten „cringe“ moment. A navíc některé vtipy se dost opakují z minulého dílu. Největším problémem je ale pro mě věc, že jsem měl celý film pocit, že tvůrci všechno dělali prvoplánově a nepřemýšleli, jak to bude vypadat v postprodukci. Proto nějaké věci ve filmu nedávají tolik smysl a vypadají hloupě. Ale zase na druhou stranu tam je vidět ta snaha, proto bych druhé pokračování bral s rezervou a nebyl úplně kritický. 5/10 ()

majo0007 

všechny recenze uživatele

Digitálny bordel v celej! druhej polovici robí z filmu infantilného kríženca Súboja titanov a hociktorej časti Harryho Pottera - nie v dobrom zmysle slova. Film má jediné pozitívum - posledný raz uvidíme poleno Gal Gadot v roli Wonder Woman (pretože patlala Patty Jenkins poslali producenti voňať fialky odspodu). ()

Galerie (50)

Zajímavosti (22)

  • Původně měl být film uveden 1. dubna 2022, ale kvůli pandemii covid-19 bylo datum premiéry posunuto na 4. listopadu téhož roku a pak znovu až na 2. června 2023. (wesi96)
  • Ve filmu má malé cameo Michael Gray, který hrál v původním seriálovém zpracování Shazam! (od r. 1974). Billy (Asher Angel) ho dokonce osloví jako Captain Marvela, což je původní jméno, které Shazam měl. (UncleMorty)

Související novinky

Postr4datelní vévodí nominacím na Zlaté maliny

Postr4datelní vévodí nominacím na Zlaté maliny

22.01.2024

V pondělí 22. ledna 2024, den před vyhlašováním nominací na Ceny Akademie, byly oznámeny nominace na nechvalně známé anticeny Golden Raspberry Awards, které každoročně vyzdvihují spíše ty nelichotivé… (více)

Komiksový Blue Beetle má tragický start

Komiksový Blue Beetle má tragický start

20.08.2023

Warneři se sice můžou do konce rukou plácat po zádech za to, jak moc se jim vyplatila sázka na Barbie v režii Grety Gerwig s Margot Robbie v hlavní roli, jenže bokem růžového megahitu se studiu v… (více)

Rychle a zběsile v kinech uspělo

Rychle a zběsile v kinech uspělo

21.05.2023

Ještě pár let nazpátek by podobný titulek byl brán jako naprostá samozřejmost. Jenže po covidových letech a klesajících kvalitách posledních snímků v sérii Rychle a zběsile se přece jen mnozí… (více)

Zabil Rock dvě franšízy najednou?

Zabil Rock dvě franšízy najednou?

22.03.2023

Pakliže jste to ještě nezaznamenali, pokračování DC komiksárny Shazam! tentokrát s podtitulem Hněv bohů je po prvním týdnu v kinech adeptem na propadák roku. Blockbuster režiséra Davida F. Sandberga … (více)

Reklama

Reklama