Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tajemný ochránce Gotham City nemá chvíli klid. Sotva se vypořádal s ďábelským Tučňákem, už má proti sobě další nebezpečné muže. Bývalý okresní zástupce Harvey Dent si říká Dvě tváře, protože má polovinu obličeje znetvořenou kyselinou a také rozpolcenou osobnost. V jednom jsou ale obě jeho poloviny zajedno - Batman musí být zničen. Milionář Bruce Wayne, který se ukrývá pod maskou Batmana, zastaví výzkum mozkových vln, prováděný mladým vědcem Edwardem Nygmou, protože ho považuje za neetický. Nygma tajně dokončí svůj vynález, kterým dokáže z lidí vysávat jejich inteligenci. Stane se z něj Hádankář, který nenáviděného Waynea neustále provokuje důmyslnými rébusy. Situace se stane kritickou, když padouši spojí síly a odhalí, že Wayne je Batman. Ani on však nezůstane v boji osamocen. Přidá se k němu mladý akrobat Dick, který chce jako maskovaný mstitel Robin pomstít smrt své rodiny. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (578)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Držím slib a tak sjíždíme díl za dílem. Nevím proč má tento díl tak špatné hodnocení. Nijak nevybočuje z řady ostatních dílů, ale třeba mi to tak připadá jen proto, že nejsem skalní Marvelista. Tady jsme měli dokonce záporáky dva, jeden větší cvok než druhý. Nevím co město Gotham komu udělalo, že musí v každém díle na něj zaměřit pozornost nějaký šílenec :-). Kdo se mi tu ale líbil nejvíc byla samozřejmě Nicole. Vědět dřív, že se já zrychluje dech z chlapa v kůži s blanitými křídly, zaběhl bych do nějakého shopu prodávající kostýmy a bylo by... A k nezahození nebyla ani mladá Drew. Jediný kdo mi tam nesedl byl Kilmer. Člověk se v každém dílu těžko přeorientovává na nového chlapíka hrajícího Batmana. Tenhle díl byl navíc celkem vizionářský. Předpověděl VR i fakt, že z toho bude někomu hrabat a pak také v Batmobilu předvedl zadní kameru, která je dnes standardem i levnjších aut jako součást parkovacího asistenta. Dávám za 3 virtuální obrazy. * * * ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Joel Schumacher zvolil pro svého Batmana naprosto odlišné pojetí, než to, které prvním dvěma dílům vtiskl Tim Burton. Batman navždy už není tak temný a vážný. Je správně šílený, potrhlý, svým způsobem nechtěně groteskní (hlavní hvězdou je zde samozřejmě Jim Carrey). Přesto zábavný (i přes značný kvalitativní sešup). Film, který byl v době svého uvedení nemilosrdně odsouzen diváky i kritiky, dnes však spolehlivě funguje, jako oddychové nostalgické ohlédnutí za hollywoodským comiksem 90. let. ()

Reklama

SeBig 

všechny recenze uživatele

A víte co? Já vás chápu, okey náhrada batmana (místo Keitona Kilmer), náhrada režiséra, výměna atmosféry z temný na barevnou vám to trochu zkazila..okey.. Ale já na tomhle kurva vyrustal a strašně jsem to žral! Doprdele vemte to jako jinej Batman v Schumachroví verzi, zapomente, že to má vubec na Burtona navazovat a máte pohled na Gotham z trošku jiný (pohádkovo-komiksovější) perspektivy. Za mě naprosto nejlepší Batman, co kdy byl natočenej protože Lee Jones jako Two face a Carrey jako riddler jsou prostě nejlepší záporáci, co kdy Batman mohl mít. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 9/10 Děj 7/10 Hudba 9/10 Efekty 7/10/// +akční úvod, Val Kilmer je simpaťák, dabing, hudba, Tommy Lee Jones, a vlastně o5 nové postavy, dále několik scének a občas i vtip -barevná přeslazenost, Jim Carrey je kripl, rozbředlost děje, tedy trošičku nudí./// Hele netvrdím, že Carrey to nezahrál dobře, ale myslím že už bylo dost vyšinutých bláznů. Za to T.L Jones mě byl simpatickej, trošku mi připoměl Jockera z jedničky. A vůbec, co dnes stojí za vyzdvihnutí je obsazení, i taková Drew potěší, i když nemá přiliš prostoru. Kilmer byl oproti Keatonovi velmi příjemným překvapením. Docela simpaták jak v civilu, tak i v kostýmu. Proti Robinovi nic nenamítám, navíc je to dobrá vložka do příběhu a do již tak velké sqadry herců. Hudba je hodně dobrá, akční scény jsou fain, snad už mi jen chybý pořádná dramatická scéna. Za to pochválit nemůžu barevnou škálu celého filmu, oproti Burtonovi je to rozdíl a po chvilce mě z toho pálili oči, rovněž je film dost natažený na 2 hoďky, ale i přesto se nejedná vůbec o špatný film, uvidím co nabýdne Batman a Robin./// Celkem 78%/// ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Zdejší komunita by mě asi ukamenovala, ale Batman forever mi hodně připomínal Burtonův první díl. A pravdou je, že mezi nimi kvalitativně až takový rozdíl není. Batman čelí svojí rozpolcenosti, avšak tentokrát se do toho zaplete (projednou inteligentní) blondýna a dva poskakující a chvílemi přehrávající protivníci. Jejich bláznivé pitvoření šlo ruku v ruce s humorem, který u Batmana až tolik nečekáte. Jako kdyby se nemohli rozhodnout, jestli to celé vlastně můžeme brát vážně, a tak tu a tam ukázali třeba superhrdinův robustný zadek v obleku. :)Val Kilmer vypadal dobře v masce, ale jakmile si ji svlékl, stal se z něj Ken. On prostě není Bruce Wayne... Pravdou ovšem je, že vizuálně film oproti svým předc hůdcům pohoršil. Že by menší rozpočet? Nicole Kidman sice nemá na Catwoman, ale je stále snesitelnější a sympatičtější než Kim Basinger. Navíc byla opravdu krásná, až se člověk pozastaví nad tím, proč má dnes potřebu tolik vrážet do zkrášlovacích procedur. Za mě fajn zábava na nedělní dopoledne. :) Nic víc, nic míň. ()

Galerie (149)

Zajímavosti (58)

  • Společnost McDonald's zařadila v roce 1996 do svého sortimentu několik postaviček a hrníčků s motivy filmu. (Terva)
  • Návrh Batmobilu byl velmi kritizován. Kritici komentovali, že vypadá spíše jako obrovský penis. (ajaxx)
  • Je všeobecně známo, že režisér Joel Schumacher nebyl s výsledným sestřihem příliš spokojený. Až v červenci roku 2020 (měsíc po režisérovi smrti) se potvrdily zvěsti, že skutečně existuje cca o 45 minut delší verze. Oproti požadavkům studia Warner Bros. je o něco temnější a zásadním způsobem dovysvětluje charakter Bruce Wayna (Val Kilmer). (CamilleS)

Reklama

Reklama