Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tajemný ochránce Gotham City nemá chvíli klid. Sotva se vypořádal s ďábelským Tučňákem, už má proti sobě další nebezpečné muže. Bývalý okresní zástupce Harvey Dent si říká Dvě tváře, protože má polovinu obličeje znetvořenou kyselinou a také rozpolcenou osobnost. V jednom jsou ale obě jeho poloviny zajedno - Batman musí být zničen. Milionář Bruce Wayne, který se ukrývá pod maskou Batmana, zastaví výzkum mozkových vln, prováděný mladým vědcem Edwardem Nygmou, protože ho považuje za neetický. Nygma tajně dokončí svůj vynález, kterým dokáže z lidí vysávat jejich inteligenci. Stane se z něj Hádankář, který nenáviděného Waynea neustále provokuje důmyslnými rébusy. Situace se stane kritickou, když padouši spojí síly a odhalí, že Wayne je Batman. Ani on však nezůstane v boji osamocen. Přidá se k němu mladý akrobat Dick, který chce jako maskovaný mstitel Robin pomstít smrt své rodiny. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (579)

KarelR 

všechny recenze uživatele

Uf, tak jsem konečně dohnal posledního Batmana a musím říct, že se za sebe hluboce stydím, protože jsem si ho nehorázně užil. Schumacher se vykašlal na Burtonovu propracovanou atmosféru a vytáhl do boje s tunou barviček, dvěma totálně šílenými záporáky a extrémně sexy Nicole Kidman, což jsou propriety, o kterých si dva předešlí Batmani mohli nechat jenom zdát. Jasně, Robin je gay až na půdu, Val Kilmer je oproti Keatonovi lama největšího kalibru a scénář je jenom nekončící sbírkou wtf scén, ve kterých se řeší hádanky ve stylu Batmana s Adamem Westem. I přes podivné triky, blbé dialogy a nefungující pokusy o psychologii postav je ale Batman navždy jízdou od začátku do konce. Chápu, proč tenhle film spousta lidí nikdy neskousne a uznávám, že krok tímhle směrem zaslouženě vedl do záhuby. Přesto musím hodnotit docela vysoko, protože GP potenciál tohohle filmu je značný. Ať už je to výborným Carreym, hláškami o sendvičích nebo šílenými scénami typu "Batmanova stíhačka se změní v ponorku a vystřelí ho jako torpédo." :) "Was that over the top? I can never tell...." ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Daleko vysmívanější Batman a Robin mě paradoxně bavil o dost více - byla to sice ještě větší blbost, ale tak nějak přiznaná a ve své imbecilitě místy hrozně roztomilá. Batman navždy má kvalitnější příběh a jakousi snahu o temnější gothamský rukopis, ale většinou je nesnesitelně nudný a rozplizlý do kostrbatě pospojovaných epizodek. Kilmer je jako Batman v poho a Carrey i Jones jsou samozřejmě skvělí herci, ale jejich nekontrolovatelné kreace jen podtrhují výjimečnost Nicholsona a Heatha Ledgera, kteří své temné klauny vybalancovali o poznání lépe (i když se ocitli v daleko promyšlenějších konceptech a scénářích). Fakt nechápu, jak mohl Schumacher, režisér hned několik obdivuhodných hitů, takhle hluboko klesnout. Ta batmanovská poetika fakt není pro každého. 40% ()

Reklama

RHK 

všechny recenze uživatele

Nejslabší z rodu Batmanů. Hádankář šílenec Jima Carreyho byl jasně nejvýraznějším hercem (sladká Nicol ať promine), s nejlepšími kostýmy, ale jeho herecký projev plný pitvoření a přehrávání mi prostě nikdy nesedne. Ostatní byli herecky dost nevýrazní - "padouch nebo hrdina, všichni jedna rodina" - a oproti prvnímu filmovému Batmanovi a Jokerovi vysloveně slabí. Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=oGytaGTK7j8 ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Tentokrát je to čistě popkornová jízda, ale zatraceně dobrá a neředěná. Naštestí se Schumacher ješte neodvážil totalně upustit od Burtonovích vizí. Momochodem samotný Tim Burton si zahrál na konci filmu malé cameo. Sem tam už probleskují ty příšerné neonové blikací kostýmy a udělátka které totalně likvidují atmosféru, ale ještě to není tak výrazné. Za nepřestávající akci, skvělého Carreyho, sympaticky přehrávajícího Jonese a solidního Kilmera ještě slabší 4 hvězdičky. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Elliot Goldenthal: 1. Hold Me, Thrill Me, Kiss Me, Kill Me - U2 [4:46] ,2. One Time Too Many - PJ Harvey [2:52] ,3. Where Are You Now? - Brandy [3:57] ,4. Kiss From A Rose - Seal [3:38] ,5. The Hunter Gets Captured By The Game - Massive Attack/Tracey Thorn [4:06] ,6. Nobody Lives Without Love - Eddi Reader [5:05] ,7. Tell Me Now - Mazzy Star [4:17] ,8. Smash It Up - The Offspring [3:26] ,9. There Is A Light - Nick Cave [4:23] ,10. The Riddler - Method Man [3:30] ,11. The Passenger - Michael Hutchence [4:37] ,12. Crossing The River - The Devlins [4:45] ,13. 8 - Sunny Day Real Estate [5:27] ,14. Bad Days - The Flaming Lips [4:39], ()

Galerie (149)

Zajímavosti (58)

  • Natáčelo se od 24. září 1994 do 7. března 1995 v New Yorku, Oregonu, Kalifornii a v Izraeli. (Varan)
  • Celosvětová premiéra proběhla 9. června 1995 v Los Angeles. (Varan)
  • Vzhled Batmobilu měl mít původně na starost výtvarník H. R. Giger, známý především díky hororu Vetřelec (1979). Nakonec byl ale jeho návrh zamítnut. (Ostrovan211)

Reklama

Reklama