Reklama

Reklama

Indiana Jones a Chrám zkázy

  • USA Indiana Jones and the Temple of Doom (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Indiana Jones se svým dětským společníkem Quanem prchají před čínským zločineckým gangem v doprovodu americké zpěvačky ze Šanghaje. K útěku použijí omylem letadlo, které patří právě šéfovi gangu, což se Indianovi a jeho společníkům nevyplatí. Piloti ze stroje vyskočí na padácích, když předtím vypustili z letadla všechno palivo. Hrozí katastrofa v podobě nárazu stroje do okolních hor. Indiana si však poradí. Společně se svými průvodci vyskočí z letadla v gumovém nafukovacím člunu, který je nejenom úspěšně dopraví na zem, ale díky tomu, že dopadne do řeky, je dopraví i do Indie. Indiana by nejraději pokračoval do Dillí a pak domů do Ameriky. Místní vesničané ho však požádají o pomoc v podobě záchrany vesnice. Vyznavači zla z nedalekého paláce ukradli totiž vesnici její kouzelný kámen, který vesničanům poskytoval ochranu a úrodu. Indiana se se svými průvodci do chrámu vypraví a zde brzy zjistí, že se ocitl přímo v hlavním sídle sekty Thuggů. Ti zde nejenom uctívají bohyni smrti Kálí, ale také zde v jakémsi tajném dole hledají poslední kouzelný kámen, který má dát jejich bohyni moc ovládnout celý svět. Indiana se zprvu snaží najít jak kámen nešťastné vesnice, tak zachránit dětské otroky, které Thuggové nutí v dolech rozbíjet kameny a hledat poslední kouzelný kámen. Velmi brzy jsou však Indiana i jeho průvodci Thuggy zajati a ti se z nich snaží udělat oběti své krvelačné bohyni... (TV Prima)

(více)

Recenze (800)

Magoor 

všechny recenze uživatele

To je zajímavé, že na "vykreslení charakterů" jsem u Spielberga skoro nikde nenarazil! Jinak docela dobré "dobrodrůžo." ()

Izz 

všechny recenze uživatele

Oproti jedničce strašné zklamání.Přehnaně temné,hrozivě přepálené a zbytečně rozjívené.Jonesovská atmosféra tajemna se poděla do neznáma a tahle hororová mi k příběhům hrdinného archeologa vůbec nesedla. ()

sima275 

všechny recenze uživatele

Jako fanoušek Indyho, hodnotím až po čtvrtém zhlédnutí. A je to stejná situace jako v Terminátorovi. Čím víckrát si Indyho 2 pustím, tím se mi líbí víc. Zdá se mi v tomto díle více humoru než v ostatních dílech. Hned na začátku se mi líbila letadlová a rafto-padáková část. Potom následuje nechutná večeře v paláci. Dále strhující a napínavá část v dolech, potom jízda na vozíku a na konec běhání a přeřezávání mostu. Super výkon "mrňouse", Willie (která v některých momentech opravdu perlila) a jako vždy Indy! Celkově asi třetí nejlepší díl Indyho (po křišťálové lebce). Jako vždy to je ale super film takže dávám 90% ()

kyLuke 

všechny recenze uživatele

Steven Spielberg tentokrát nechal všech výbuchů a přešel na velmi akční dobrodružný film.Ze začátku mi nebylo jasné o co vlastně půjde.Mohla to být akční dobrodružná podívaná ze Šanghaje,ale konec začáteční akce naznačuje že dr. Jones bude chtít z Číny spíše prchnout,než v ní stráví celých 123 minut.Poté však přichází ta neskutečně akční podívaná.Nic proti,ale dr. Jones by měl být přeci jen více dobrodružný než akční(jak stejný tým dokázal v našlapaném třetím díle,který je vrchol kvadrologie).Ale jinak vše pokračuje ve velmi svižném a vtipném tempu.Kate Capshaw si roli užívá a je v ní skvělá,režie je výborná...ale nejlepší jsou opět hudební motivy Johna Williamse.Jak to že ten člověk nikdy nesloží hudbu,která by nevstoupila do dějin a nevrazila se do mého srdce,jako jedna z nejlepších filmových skladeb?... Takže sečteno odečteno , po další projekci mi druhý Indy vyšel na 90% a myslím , že potom už do těch pěti hvězd půjdu . ()

slavokvasic 

všechny recenze uživatele

V podstate klasický Indiana ako má byť, ale niektoré scény by som vo filme vynechal a záporáka by som si takisto vedel predstaviť aj lepšieho. A preto nehodnotím film na plný počet. ()

celticek 

všechny recenze uživatele

Po dalším shlédnutí jasné konstatování - jsou lepší dobrodružné filmy než Indy od Spielberga? Pokud ano, sem s nimi! Sivalinga! ()

ANTYCHRYST 

všechny recenze uživatele

Tenhle díl mám nejradši..:) je to jednoduché.. okultisticka zápletka v chrámu bohyně kálí..a já jsem ve svém živlu :) scénka obětování..srdce..a taky nechutacka večeře :) Vše přesně dle mého gusta.. :) hlavně jako Malej jsem na tom byl v kině..a celou dobu mi táta zakrýval oči :) :) Indiana je prostě kult.. 110% ()

departed 

všechny recenze uživatele

Velký špatný. Jako věděl jsem, že je to obecně považováno za nejslabší díl, ale že to bude až takhle zlý jsem netušil. Nezáživná zápletka; nezvládnutá choreografie, čím větší scéna, tím horší; odfláklý střih; až moc hlučná hudba, která jela spíš na efekt namísto na příjemné dokreslení scény; infantilní humor vystřídal ten vtipný a úderný z prvního dílu a o hereckých výkonech se v dobrém také nedá moc říct. Tohle je zkrátka jedno z těch klasických hollywoodských pokračování, kde byli kravaťáci uspěchaní a pokračování dopadlo hůře, protože se snažilo nuceně být větší, hlučnější a přístupnější divákům. Nevyšlo. ()

Mkartaylas56 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem podstatnější kvalitativní propad a možná že i díky tomu jsem nadšen. Skutečně jsem počítal s tím, že bude všeho méně. A vlastně alespoň co se týče akční složky, tak v té se tento díl se svým předchůdcem rovnat nemůže. Avšak v čem boduje minimálně stejně dobře, tak tím je ta dobrodružná část, při které se nám během prozkoumávání různých dávno zapomenutých hrobek či katakomb postupně odkrývá jedno tajemství za druhým a to tak extrémně vtahující formou, že jsem se snad ani na chvíli nedokázal odtrhnout od obrazovky. Harrison Ford je opět charismatický až na půdu, malý klučina, co jej doprovází, ho dobře doplňuje a postava Kate Capshaw mě sice ne vždycky bavila, ale ve finále tam je taky fajn. Jinak po řemeslné stránce jde opět o vypiplanou záležitost, takže do detailů snad ani nemusím zabíhat. Snad jen dodám, že i když jde o trošičku více rodinný a méně dospělý díl, tak mě osobně i přesto bavil nadmíru a vlastně už se nemůžu dočkat, co mi přinese Poslední křížová výprava, na kterou se spolu s Indym zanedlouho vypravím. 85% ()

Scraffy 

všechny recenze uživatele

Rovnaký ako predošlý diel. Zo všetkých Indiana Jonesov najtemnejší a najdrsnejší. A mne sa páči práve vďaka jeho miernej odlišnosti. ()

papadoce 

všechny recenze uživatele

Oproti Dobyvateľom stratenej archy je to o dosť slabšie. Iste, beriem do úvahy, že ide o rok 1984, takže nekritizujem triky, ale scenár má toľko dier ako ementál a strih stojí za milú Jarmilu. Na druhej strane, bolo to vtipnejšie. A vyberanie srdca bola vyslovene chuťovka. Hnusná, ale chuťovka. Čo mi neskutočne vadilo, že “jaskynná scéna” trvala takmer 45 minút. To je už na mňa moc. Málo vyvážené, málo dobrodružné, príliš hrajúce na hororovú strunu. Ale z úcty k legende dám tri a teším sa na krížovú výpravu. A zas tak hrozné to teda určite nebolo. ()

RAFT 

všechny recenze uživatele

Režisér nám natočil pokračování. Pořád se na film dobře dívá, klasika z 80.let . Film je temější , zase máme  zde nějaké dobrodružství. Sice film postrádá něco co jsme viděli v prvním díle ve kterém , nám film krásně odsejpal. Ford a jeho snad nejlepší role od Hama Sola. Akce v dolech jako to bylo u kabátů zabereme hejhou, je skvělá. Soundtrack zase pecka od dvorního skladatele . Za mě 85% ()

J.e.r.e.c 

všechny recenze uživatele

Chrám zkázy je oproti jedničce bláznivější, akčnější a celkově „američtější“. A taky o hvězdu slabší. Pořád je to slušně zábavná jízda, ale za nějaký etalon akčního dobrodružství bych to nepokládal, zvlášť když některé digitální (?) triky už vypadají fakt hrozně. Spíš je docela vtipné všímat si občas stereotypního znázornění „exotických“ národností, zde to tedy parádně odnesli Číňani... 70 % ()

HanSolo 

všechny recenze uživatele

Bezkonkurečně nejslabší část z celé trilogie, jejíž atmosféra mi byla až nepříjemná. Jinak se ale jedná o nadprůměrné a zábavné dílo. ()

Pochtli 

všechny recenze uživatele

Tak nějak nechápu zdejší nadšené hodnocení, zvlášť když se tu často zmiňuje, že je to nejslabší díl Indiana Jonese a přesto mu dají 5 hvězdiček... Hromada nesmyslů, jinak takovej průměr, jen občas se člověk pobavil, ať už to ve filmu bylo záměrně či nikoliv. ()

HarveyDent 

všechny recenze uživatele

Mnohem lepší než Dobyvatelé. Indyho tady nezachraňují duchové z bedny plné písku, ale sám se tu se svým šarmem a bičem postaví zlodušským hinduistickým kněžím. Sice je to na rodinou zábavu dost "morbidní" vyndávaní srdce, záporáci nejsou tak charismatičtí jako árijské kamenné tváře s hakekreuzem na paži a Indyho hlášky kazí svými narážkami Mrňous, tak akce je tu dostatek, aspoň tolik kolik by měl archeolog svést aby získal cenný artefakt :-) 75% ()

Související novinky

Seznamte se: paní Jonesová!

Seznamte se: paní Jonesová!

18.03.2007

Pro obdivovatele sofistikované krásy a výjimečného hereckého talentu Cate Blanchett je tu senzační zpráva: držitelka Oscara za Letce právě podepsala smlouvu na účinkování ve čtvrtém Indiana Jonesovi!… (více)

Reklama

Reklama