Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Druhé pokračování trilogie Matrix nás opět zavede do temného světa budoucnosti ovládaného stroji. Lidstvo stále trpí v otroctví virtuální reality, z kterého ho může osvobodit jen Vyvolený. Nea s Morpheem a Trinity čeká boj s armádou strojů a jejich arzenálem počítačově nelidských schopností a zbraní. Pokud ale chtějí zastavit zotročování lidstva, není jiná možnost než boj na život a na smrt. Nezbývá jim nic jiného než proniknout hluboko do struktur Matrixu a během 72 hodin objevit a zlikvidovat centrum Zion i s jeho pomocnými jednotkami. Neo ve svých temných nočních můrách vidí, že Trinitiným osudem je smrt. Dokáže se znovu vzepřít osudu a svou mocí zastavit nekonečné útoky strojů? (TV Nova)

(více)

Recenze (1 019)

Flyer 

všechny recenze uživatele

Kvalit prvního dílu Reloaded nedosahuje, přesto tento díl trilogie řadím mezi výtečné sci-fi. Je sice o něco více tvořen na efekt, ale i tak se jedná o parádní podívanou, na kterou se těžko zapomíná. ()

Slavníkovec 

všechny recenze uživatele

Změna je život, Matrix Reloaded přichází s úplně jiným zpracováním než byl první díl, méně příběhu, více efektů a akce. Pokud jste filmový fajnšmejkr, líbí se vám vytříbenější filmy s větším špetkem vkusu, než je toto monstrózně finančně výdělečné sci-fi, tak vám nedoporučuji ani první díl. Matrix 2 je určen pro široké spektrum diváků. Co jiného říct, na film, po kterém vám zůstanou koule v kině, ať už vám je 15, 30 nebo jste 70-ti letá důchodkyně. ()

Baker 

všechny recenze uživatele

Kupodivu mnohem lepší, než přímé pokračování. Akce je výborná a trikově to zatím moc nezestárlo. Jen si (proboha!:-) vypněte zvuk, když tam lidi jen tak kecaj a nebojuje se:-) ()

tom88 

všechny recenze uživatele

Nie je tu už jednotka, ale film si udržal vysoký štandard v každej stránke. Dej je trochu slabší, ale tak je to pokračovanie a prechod do tretej časti, akčných scén je menej, ale tie čo sú tu tak stoja fakt za to a trikovo, technickejšie sú oveľa lepšie, dlhšie a náročnejšie. Scény ako bitka Nea s desiatkami Smithmi alebo naháňačka na diaľnici sú nezabudnuteľné. Herci už vedeli do čoho idú a je vidieť ich zlepšenie. Hudba, kamera, strih, vizuálne efekty sú výborné. Ja som sa bavil maximálne dobre a negatíva, chyby alebo preklepy ak nejaké vo filme boli mi nevadili. Na prvý diel to nemá, ale zas tak moc to nezaostáva. 85%. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Jednička je našlápnutá a tvrdě nešetří diváka akcí a tahem na branku. Po třetím shlédnutí už trochu nudí. Dvojka po třetím shlédnutí dozraje jak víno. Hraje si s alternativami, nechává divákovi volnost myšlenkových posunů a kalkulací. Co by kdyby? A končí úplně v nejlepším!!! Jsem naprosto nadšen. ()

Nivenx 

všechny recenze uživatele

Na pokračování skvělého prvního dílu jsem se těšil neuvěřitelně. V té době jsem měl bohužel k dizpozici jen TV nebo kino. Poprvé jsem nato musel jít do kina a film byl pro mě naprosto unikátní. Poté jsem na něj koukal na rakousku, protože jsem si ho nemohl nechat ujít a pak znovu do kina. Výborní herci, luxusní kamera a brutální film. Viděno 2x v kině - 90% ()

vesper001 

všechny recenze uživatele

Programátor a hacker, t. č. Vyvolený, stále trpí následky polknutí špatné lentilky. A je mu čím dál víc blbě. Pokračování snad ani nemuselo být, ale rádi se podíváme, jak se s tím chlapec porovná. ()

bartias 

všechny recenze uživatele

Z perfektní podívané dodnes každoročně těží nejen několik filmů, ale i videoklipů. Pod digitální nádherou se ale ztrácí realisticky otřískaná lidskost prvního Matrixu. Je sice hezké, že víra ve Vyvoleného vychází hned z několika náboženství a filozofií najednou. Spirituální blábolení ale moc nenadchne. Myšlenka s vlkodlaky, duchy, upíry a mimozemšťany jako programy, které se vymykají normálu a kontrole, je přesto takřka dokonalá. Díky napínavé a rychlé akci zůstává Matrix Reloaded bombastickým pokračováním, jaké jsme si přáli. 7/10 ()

Deyw 

všechny recenze uživatele

Slusny pokracovani, ktery ale vubec nebylo nutne..skvelej prvni matrix funguje sam o sobe - tohle je takova vypln - aspon tak jsem to drive bral..ted zjistuji, ze to dosebe dost zapada..slabsi zacatek, celkem dobra polovina filmu a asi jedna z nejlepsich akcnich scen na dalnici + wtf a uspokojujici konec je to hlavni co nabidne pokracovani - jeste sem zapomnel na skvelou hudbu..neo,morf,trinity se vraci ve velky sile..je to na silny 4hvezdy.. mno poslednimu dilu sem driv moc nedal..tak sem zvedavej jak to uvidim dnes ()

CinemaRanger 

všechny recenze uživatele

Druhý Matrix rozdělil fanoušky prvého dílu na dva tábory. První opěvují výborné pokračování, které možná i překonává předchozí snímek. Kdežto druzí jsou zklamaní. Já, jak už jste si dle hodnocení mohli všimnout, patřím do skupiny číslo 2. Přijde mi, jakoby druhý díl nedělali Wachovski, ale třeba Micheal Bay. Je tu hrozně moc samoúčelné akce, inteligentní filosofické dialogy nahradily smysl nedávající kecy a CGI vypadá mnohdy jako z počítačové hry. Najdou se i nudné pasáže a vata, která by tu být nemusela. Co se mi ale líbilo a chválím, jsou elegantně natočené pěstní souboje a úchvatná sekvence na dálnici. K tomu hraje parádní techno hudba. Tady už šlo jen o to vydělat prachy, ale alespoň se to bere s nadhledem. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Všichni tak nějak cítíme, že melo zůstat jen u jednoho filmu Matrix a nebyl by vůbec žádnej problém a bohužel vím, že existuje ještě horší trojka. Nevím, jak moc se počítalo s pokračováním, ale je to takové jakési nastavování téměř dokonalé jedničky... Děj se zamotává a strašně špatně chápe - všechno to kolem Vědmy, Merovejce, Klíčníka, Zdroje, Architekta a samozřejmě taky rozkopírovaných agentů Smithů, to je moc spletité. Málo lidí pobere, že neexistuje jen jeden hlavní program Matrix, ale že některé postavy jsou vlastně také programy a kdo to pobere, asi tomu tleskat nebude... À propos místo Reloaded bych to spíš nazval Multiple Smiths, protože z toho všeho děje mi v hlavě nic jiného nezůstalo a nezůstane. Samotná akce mě taky vůbec nepotěšila. Za prvé u mnoha agentů Smithů jde poznat, že jsou to dvojníci, za druhé u mnoha bojových scén je přehršel digitálna (včetně celých postav!) a za třetí, ty skoky a salta a kopy ve skoku a jiné fyzikální nemožnosti byly efektní jednou, ale tady je toho opravdu už zbytečně moc. Navíc tady je asi každej závislej na nošení slunečních brýlí. Když k tomu připočtu, že Sión v jeskyni vypadá, jak kdyby to bylo vystřiženo z nějaké staré Planety opic nebo podobné papumdeklovitě chudinské společnosti, točím oči v sloup. Co jsou tedy plusy? Chvála bohu za krásnou Monicu Bellucci, jedno z mála světlých momentů. Dík za pár dobrých scén a za výběr hudby. ()

COF_666 

všechny recenze uživatele

Tak po 6 zhlédnutí jsem také částečně propadl oné uhrančivé atmosféře Reloaded. Ale jednička je prostě i nadále o 2 třídy výš a bude tam navždy. ()

fantoci 

všechny recenze uživatele

Matrix zařazuje druhou rychlost, ale ono to tak opravdu nevypadá, přestože je film opět plný výborných triků, skvělých hereckých výkonů a provází ho obrovská reklama. Není to snad právě reklama, která udělal z Reloaded něco co není. Neměli producenti strach, že film neuspěje, a tak radši investovali do velké reklamní kampaně? Jestli měli strach tak své práci asi moc nerozumí. Vždyť jen ze zvědavosti muselo přijít do kin tolik lidí, že na fotbale by tiše záviděli. Já šel do kina i přesto, že jsem film už viděl na PC,prostě mě to zajímalo jak to bude vypadat v kině:) Takže celkem dobrý film jen ten konec stojí opravdu za veliký ()

Triple H 

všechny recenze uživatele

Obe pokračovania hodnotím dohromady. Oceňujem tú sofistikovanosť a špičkové akčné scény. Samotný záver bol v dobe svojho uvedenia ťažké WTF a to nielen v pozitívnom zmysle. Jeho koncepcia je chytrá a v podstate logickejšia než keby Neo všetkých iba zachránil. Medzi mínusy by som však rozhodne zaradil miernu rozvláčnosť prvej pol hodiny, síce dobre myslené, ale miestami dosť smiešne filozofovanie (opäť v prvej polovici), no a až komicky učené vyjadrovanie Architekta v samom závere. Matrix Reloaded je zároveň jeden z ukážkových príkladov do detailu premakanej marketingovej kampane, keďže v dobe premiéry sa pojmu Matrix doslova a dopísmena nedalo vyhnúť. Reklamy (pamätá niekto reklamu na nechutnú brečku Powerade? :-)), rádiové hry, časopisy, televízia, hudba, videohry, animovaná predohra (Animatrix), tématická súťaž od jedného z mobilných operátorov. Skrátka abnormálny hype a zabralo to, keďže masy v kinách nechali obrovský balík peňazí. Pokračovania sú ideovo náročnejšie a posúvajú sa do exotickejších rovín, ale bohužiaľ sa im to už nedarí podať tak zábavne a prístupne namixovaným koktejlom ako prvému dielu. Tá odvaha a nápad sa však cení. ()

Doudis19 

všechny recenze uživatele

Oba díly jsem shlídnul bezprostředně po sobě, tudíš je beru, i hodnotím jako celek. Po fascinující jedničce se lehké zklamání dalo očekávat, a taky že se dostavilo. Závěrečný dvojdíl překvapivě hodně ztrácí v opravdovém světě který je jak v Reloaded tak Revolutions pouze zárukou prázdných dialogů a hlavně nudy. To sice neplatí pro nabušenou, finální řežbu se Sentinely, ve které hrdinům odpustíte i nějaký ten trapně pronesený, rádoby hecující blábol, ale co podle mě srazilo vaz Matrixu nejvíc je ten konec. Já ho prostě nezkousnu. :-( Nemužu se zbavit dojmu, že si takovej projekt, jako je sám legendární Matrix, zaslouží daleko kvalitnější a propracovanější rozzuzlení. Všechno je tak promakaný, čekáte pravou svíčkovou na závěr a dostane se vám leda tak mletý.. ()

Související novinky

Kteří herci ve filmech nejčastěji bourají?

Kteří herci ve filmech nejčastěji bourají?

22.03.2021

Server Car Scrap Comparison teď zveřejnil studii, ve které se zabýval počtem dopravních nehod ve filmech u jednotlivých herců. Asi nikoho pak nepřekvapí, že za nejnebezpečnějšího filmového řidiče byl… (více)

Šílený Zorro

Šílený Zorro

30.04.2011

Někdo ve studiu 20th Century Fox si myslí, že je načase, aby se vrátil maskovaný mstitel Zorro. Rozhodně ale nečekejte návrat Antonia Banderase – konec konců, po skvělé jedničce přišla Legenda o… (více)

Reklama

Reklama