foto

Lubomír Lipský st.

  • nar. 19.4.1923
    Pelhřimov, Československo
  • zem. 2.10.2015 (92 let)
    Praha, Česko

Zajímavosti o tvůrci (27)

<< předchozí 1 2

Herecká filmografie

Filmy

2013 Kameňák 4
2012 Školní výlet
2010 Nodame Cantabile: saišú gakušó zenpen
Nodame Kantâbire saishû gakushô - Gôpen
2009 2Bobule
Pamětnice
2008 Bobule
Pohádkové počasí (TV film)
Poslední plavky
2005 Kameňák 3
2004 Kameňák 2
2003 Kameňák
P.F. 77 (TV film)
1999 Nebát se a nakrást
Nedělejte ze mě vola (TV film)
Návrat ztraceného ráje
1998 Bloček (TV film)
Genij vlasti (TV film)
1995 Kulihrášek a zakletá princezna (TV film)
1994 Saturnin
1992 Sherlock Holmes v pánském klubu aneb Komisař Dreyfus zasahuje (TV film)
Trhala fialky dynamitem
1990 Zmatky kolem Katky (TV film)
1989 Dědeček je lepší než pes (TV film)
Na dvoře je kůň, šéfe (TV film)
Pane králi, jdeme z dáli (TV film)
V tomhle zámku straší, šéfe! (TV film)
1988 Dědeček (TV film)
Milionová láska (TV film)
Moudrá sova (TV film)
Můj cukrový sen (TV film)
1987 Otevřené okno (TV film)
Ty, ty, Yetti (TV film)
1986 Cizím vstup povolen
Jak Matýsek přehodil výhybku (TV film)
Jsi falešný hráč
Manželství Mamerta Kalivody (TV film)
O štěstí a kráse (TV film)
Sardinky aneb Život jedné rodinky (TV film)
Už od ráje (TV film)
Velká filmová loupež
Španělská paradentóza (TV film)
Žádost o přeložení (TV film)
1985 Moje zlaté holky (TV film)
Pozdvižení v Efesu (TV film)
Případ ukradených vědomostí (TV film)
1984 Fešák Hubert
Koloběžka první (TV film)
Nade mnou země (TV film)
Čertův švagr (TV film)
1983 Smeč (TV film)
Tři mušketýři (TV film)
Tři veteráni
1982 Doktorská pohádka (TV film)
O brokátové růži a slavíku z perleti (TV film)
Počestný dům (TV film)
1981 Dubové čarování (TV film)
Pohádka z našeho domu (TV film)
Uličnictví pana Čabouna (TV film)
Začalo to karafiátem (TV film)
Zkouška (TV film)
1980 Hrdina se nebojí (TV film)
Strach má velké oči (TV film)
Změna napětí (TV film)
1979 Historky z Ražické bašty (TV film)
Lustr (TV film)
Láďo, ty jsi princezna! (TV film)
Sedm kilo pro Králíčka (TV film)
1978 Hejkal (TV film)
1977 Ať žijí duchové!
Dary hadího krále (TV film)
Honza málem králem
Mamzelle Nitouche (TV film)
Štipku soli (TV film)
„Já to tedy beru, šéfe...!“
1976 Banální situace (TV film)
Hrající deštník (TV film)
Hračičkové a kůň Převalského (TV film)
Preclíková válka (TV film)
Sváko Ragan (TV film)
Ženich uvízl (TV film)
1975 Cirkus v cirkuse
Letní romance (TV film)
O Nanynčiných koláčích (TV film)
Poklad pod Černou hláskou (TV film)
Recepty doktora Kudrny (TV film)
1974 Hračičkové a drak (TV film)
Jáchyme, hoď ho do stroje!
Klasické příznaky (TV film)
Musím se ti k něčemu přiznat (TV film)
Muž z Londýna
Princ Chocholouš (TV film)
1973 Dvojník (studentský film)
Hračičkové a kočárek (TV film)
Kost v krku (TV film)
Krásná Helena (TV film)
Tři chlapi na cestách
Zvony pana Mlácena (TV film)
1972 Bližní na tapetě: Hračičkové (TV film)
Magnolia (TV film)
Pohádka o drakovi (TV film)
Z nových pověstí českých: Dívčí válka (TV film)
Zase ten Klubíčko (TV film)
Zdravá vdova 29/169 (TV film)
Šest medvědů s Cibulkou
1971 Marcelka (TV film)
Metráček
O Pomněnce (TV film)
Slaměný klobouk
Sto dukátů za Juana (TV film)
Ženy v ofsajdu
1970 Bližní na tapetě: Muž v domácnosti (TV film)
Drobínek (TV film)
Ta slepička kropenatá (TV film)
„Čtyři vraždy stačí, drahoušku“
1969 Ach, ta vojna (TV film)
Blázinec v prvním poschodí (TV film)
Odvážná slečna
Růžové Merkury (TV film)
Velká orgie (TV film)
Zabil jsem Einsteina, pánové...
Šest černých dívek aneb Proč zmizel Zajíc?
1968 Hořké pivo, sladký likér (TV film)
Křesadlo (TV film)
Čest a sláva
1967 Amatér (TV film)
Bidýlko (TV film)
Inzerát (TV film)
Když má svátek Dominika
Věštba z ruky (TV film)
1966 Dva tygři
Poklad byzantského kupce
Smrt za oponou
Spravedlnosti se meze nekladou (TV film)
1965 Zločin v dívčí škole
Člověk proti sobě (TV film)
1964 Lov na mamuta
Trik aneb Jak dámu okouzlit aneb Jak manžela oblafnout (TV film)
Tři chlapi po roce (TV film)
Šach mat (TV film)
1963 Dirigent (TV film)
Einstein kontra Babinský
Odyssea (TV film)
Ostrov Dynamit (TV film)
Ticho! Ticho! Ticho! (TV film)
Tři chlapi v chalupě
Zajíc (TV film)
1962 Dezertér (TV film)
Dva kroky do tmy (TV film)
Kuře (TV film)
Maří Magdalena (TV film)
Padesátník (TV film)
Po stopě zlého činu (TV film)
Prosím, nebudit!
Rozsudek vyneste sami (TV film)
Sólo (TV film)
Tchoř (TV film)
Veš v kožichu (TV film)
Červnová noc (TV film)
Ženitba (TV film)
1961 Florián
Každá koruna dobrá
Když nastaly deště (TV film)
Muž z prvního století
Proti všem (TV film)
V tento čas vánoční (TV film)
Úhel dopadu (TV film)
Černobílá Sylva (studentský film)
1960 Ledoví muži
Páté oddělení
Tříminutový rozhovor (TV film)
1959 Návštěva (studentský film)
Tanec kolem družice (TV film)
Zlepšovák
1958 Hlavní výhra
Hvězda jede na jih
Mezi nebem a zemí
O lidech a tramvajích
O lidech okolo stolu
O věcech nadpřirozených
Ruka ruku neumyje
Tři přání
1957 Florenc 13,30
Mládenec madame Hussonové (TV film)
1956 Císařovy nové šaty
Kudy kam?
Robinsonka
Zaostřit, prosím!
1955 Hudba z Marsu
Nechte to na mně
Návštěva z oblak
Vzorný kinematograf Haška Jaroslava
Větrná hora
Za 14 dní, prosím!
1954 Byl jednou jeden král...
Cirkus bude!
Nejlepší člověk
Psohlavci
1953 Kavárna na hlavní třídě
Tajemství krve
1951 Císařův pekař - Pekařův císař
1950 Přiznání
Racek má zpoždění
Slepice a kostelník
Vítězná křídla
1949 Divá Bára
Soudný den
Výlet pana Broučka do zlatých časů
1948 Kariéra
Ves v pohraničí
Zrcadlo
Železný dědek
1947 Premiéra
1946 V horách duní

TV seriály

2010 3 plus 1 s Miroslavem Donutilem (TV seriál)
Houbařský pes (S07E07)
Pechfógl (S07E05)
2007 Hraběnky (TV seriál)
Dům u moře (E01)
Četnické humoresky (TV seriál)
Majlant (S03E01)
2005 Ulice (TV seriál)
3 plus 1 s Miroslavem Donutilem (TV seriál)
Hajzlík (S02E04)
2004 Nadměrné maličkosti (TV seriál)
Duch modrého pokoje (S01E07)
2003 Nemocnice na kraji města po dvaceti letech (TV seriál)
Diagnóza (E12)
Zatnuté zuby (E11)
Tajemství (E01)
2001 Zdivočelá země (TV seriál)
Epizoda 2 (S02E02)
1999 Policajti z předměstí (TV seriál)
1997 Bakaláři 1997 (TV seriál)
Zákeřná diagnóza (E02)
Pražský písničkář (TV seriál)
Láska a ideály (E01)
Hospoda (TV seriál)
Pes (S02E26)
Veselka (S02E25)
Kalamita (S02E20)
další epizody (7)
1996 Hospoda (TV seriál)
Schůze (S01E26)
Záloha na palmáre (S01E10)
Casanova (S01E06)
další epizody (5)
1994 Saturnin (TV seriál)
1993 B City (TV seriál)
Pomalé šípy (TV seriál)
Setkání po letech (E01)
Správná šestka (TV seriál)
1990 Dobrodružství kriminalistiky (TV seriál)
Identifikační kresba (S02E07)
1988 Cirkus Humberto (TV seriál)
Natrvalo (E06)
Nový domov (E04)
Carlo se loučí (E03)
1985 Slavné historky zbojnické (TV seriál)
Róža Šándor (E05)
1984 Pohádky pro benjamínky silničního provozu (TV seriál)
Zelený panáček (E06)
Smutný autobus (E05)
Nešťastné kolo (E04)
další epizody (6)
Bakaláři (TV seriál)
Věštkyně (S13E07)
1983 Stříbrná žíla (TV seriál)
Vedoucí a Gabriela (E06)
Objev (E05)
Fotografie (E04)
další epizody (6)
1982 Malý pitaval z velkého města (TV seriál)
Aranžér (E01)
Bakaláři (TV seriál)
Žhářka (S11E29)
1978 Bakaláři (TV seriál)
Mzda strachu (S07E04)
1977 Bakaláři (TV seriál)
Soused (S06E01)
1975 Příběhy z medové stráně (TV seriál)
Svatba (E07)
V nebezpečí (E06)
Námluvy (E05)
další epizody (7)
Zahrada (TV seriál)
O té velké mlze (E02)
1974 Bakaláři (TV seriál)
Autodrom (S03E27)
1972 Bakaláři (TV seriál)
Žárlivost (S01E06)
1971 Pan Tau (TV seriál)
Pan Tau přichází (S01E01)
1970 Fantom operety (TV seriál)
Konec Fantoma (E05)
Fantom v nebezpečí (E04)
Fantom dělá zmatky (E03)
další epizody (5)
1969 Grandsupertingltangl (TV seriál)
Písně lidu pražského (E04)
Hříšní lidé města pražského (TV seriál)
Telegram z Neapole (E08)
1968 Andersenovy pohádky (TV seriál)
Císařovy nové šaty (E04)
1967 Soudce Stokroč (TV seriál)
Vědecké metody poručíka Borůvky (TV seriál)
1962 Tři chlapi v chalupě (TV seriál)

Dokumentární

2014 Tajemství Lubomíra Lipského (TV film)
2013 13. komnata (TV seriál)
13. komnata Jana Skopečka (S09E14)
2010 Neobyčejné životy (TV seriál)
Jan Skopeček (S02E01)
2009 Film o filmu: 2 Bobule (TV film)
Karel Gott 70 (koncert)
Neobyčejné životy (TV seriál)
Květa Fialová (S01E12)
Příběhy slavných (TV seriál)
Plachý milovník (S10E10)
2008 Film o filmu: Bobule (TV film)
Martin Frič, klasik českého filmu (TV film)
Po stopách hvězd (TV seriál)
Příběhy slavných (TV seriál)
Žízeň po životě (S09E10)
Pepíček (S09E08)
Zlomený vlastenec (S09E02)
2007 Příběhy slavných (TV seriál)
Moudrý šašek (S08E14)
2006 S vůní mastixu a vanilky (TV film)
Příběhy slavných (TV seriál)
Neřízená střela Stella (S07E14)
Buďte pozdraven, pane Jouda! (S07E06)
Velký mistr malých rolí (S07E01)
2005 Příběhy slavných (TV seriál)
Hovorově Horňas (S06E13)
Tak tohle je ten svět... (S06E04)
2004 Film o filmu: Kameňák 2 (TV film)
2003 Film o filmu: Kameňák (TV film)
Pokračování příště (TV seriál)
2000 Příběhy slavných (TV seriál)
Jó, to jsem ještě žil (S01E05)
1993 GEN - Galerie elity národa (TV seriál)
1986 Velký tah (koncert)
1964 Humor je vážná věc (TV film)
Karel a jeho Vary
1959 Jaroslav Vojta, herec čistého srdce
1956 Jen čtvrt hodinky? - vyp.
1955 Je doba samý sport?

Hudební videoklipy

2008 Kryštof - Atentát (hudební videoklip)
1994 Žlutý pes: Náruživá (hudební videoklip) - a.z.

Video kompilace

2007 Semafor - Největší hity 2 (video kompilace)

Divadelní záznam

1969 Charleyova teta (divadelní záznam)
1962 Benátská vdovička (divadelní záznam)

Scenáristická filmografie

Filmy

1982 Počestný dům (TV film)

Host

TV pořady

2015 Ceny Thálie 2014 (TV pořad)
2014 TýTý 2013 (TV pořad)
2013 Ceny Thálie 2012 (TV pořad)
Televizní legendy (TV pořad)
TýTý 2012 (TV pořad)
2012 Ceny české filmové kritiky 2011 (TV pořad)
Česká hlava 2012 (TV pořad)
2011 Barrandovský videostop (TV pořad)
2010 Komici na jedničku (TV pořad)
TOP STAR Extra (TV pořad)
TýTý 2009 (TV pořad)
2009 Ceny Thálie 2008 (TV pořad)
2008 Benefice Lubomíra Lipského (TV pořad)
Dabing, Přelouč, Polabí (TV pořad)
Hvězdný reportér (TV pořad)
2007 Dobrá rada nad zlato (TV pořad)
Život je kabaret (TV pořad)
2006 Ceny Thálie 2005 (TV pořad)
Čétéčko (TV pořad)
Žito (TV pořad)
2005 Vzpomínky nám zůstanou (TV pořad)
Všechnopárty (TV pořad)
2004 Felix Holzmann: Včera, dnes a zítra (TV pořad)
Tak mi tedy řekněte (TV pořad)
Tenkrát na východě (TV pořad)
Vladimír Menšík - 75 (TV pořad)
2002 Silvestr 2002 (TV pořad)
Tváře českého filmu (TV pořad)
2001 Basta fidli (TV pořad)
Dobroty (TV pořad)
Gulášek (TV pořad)
Na kus řeči (TV pořad)
SILVESTR 2001 (TV pořad)
2000 GO - GO šou (TV pořad)
Hogo Fogo (TV pořad)
Silvestr 2000 (TV pořad)
1999 Silvestr 99 (TV pořad)
Zlatá mříž (TV pořad)
1998 SILVESTR 1998 (TV pořad)
1997 Úsměvy (TV pořad)
1994 Televizní noviny (TV pořad)
1993 O poklad Anežky České (TV pořad)
Přípitek Miroslavu Horníčkovi (TV pořad)
1992 Kufr (TV pořad)
Sólo pro paní Stellu (TV pořad)
1991 V Praze bejvávalo blaze (TV pořad)
1990 Hovory H ještě po dvaceti letech (TV pořad)
1989 Portréty z not - Velké lásky Standy Procházky (TV pořad)
1986 Muzikanti zahrajte mi do kola (TV pořad)
Tvůj krok zní... (TV pořad)
1985 Kavárnička dříve narozených (TV pořad)
Krajané a rodáci (TV pořad)
1983 Sejdeme se na Vlachovce (TV pořad)
Silvestr (TV pořad)
1982 Dobrý večer (TV pořad)
1981 Co bylo i nebylo v silvestrovském bálu (TV pořad)
Divadélko pod věží (TV pořad)
Jak byste se zachovali (TV pořad)
Kam zmizel klaun? (TV pořad)
To by nikdo nečekal (TV pořad)
Šest ran do klobouku (TV pořad)
1980 Jak se vám líbí? (TV pořad)
Než se zvedne opona (TV pořad)
1979 Písničky z celuloidu (TV pořad)
Písničky z obrazovky (TV pořad)
Přijďte večer k nám (TV pořad)
To je ta Praha... aneb Hybš hraje Hašlera (TV pořad)
1977 Svatební cesta (TV pořad)
1975 Kabaret U dobré pohody (TV pořad)
Sejdeme se hezky v kupě o Silvestra na chalupě (TV pořad)
1973 Vydržte až do půlnoci! (TV pořad)
1971 Vtipnejší vyhráva (TV pořad)
Škola za školou (TV pořad)
1970 Dobrý večer s Waldemarem (TV pořad)
Kabaret u Zvonečku (TV pořad)
1968 Hovory H (TV pořad)
1966 Bejvávalo (TV pořad)
1964 Půjčovna talentů (TV pořad)
Řekni mi, co jíš (TV pořad)
1963 Babiččina krabička (TV pořad)
1961 Herci a písničky (TV pořad)
1959 Jarní leporelo (TV pořad)
1953 Smích a sníh (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(107)