Reklama

Reklama

Malý pitaval z velkého města

(seriál)
  • angličtina Minor Tales of Crime from a Major City
TV spot 2
Československo, (1982–1986), 14 h 8 min (Minutáž: 49–63 min)

Režie:

Jaroslav Dudek

Scénář:

Jaroslav Dietl

Hrají:

Jiří Krampol, Ladislav Frej st., Michal Pešek, Pavel Zedníček, Josef Abrhám, Svatopluk Skopal, Jan Faltýnek, Vlastimil Hašek, Vlastimil Zavřel (více)
(další profese)

Epizody(15)

Na televizní obrazovku se vrací detektivní seriál Malý pitaval z velkého města podle scénáře Jaroslava Dietla v režii Jaroslava Dudka se známými a populárními herci. Opět se budete moci setkávat s partou pražských kriminalistů, kteří pátrají po pachatelích drobných i těch nejzávažnějších zločinů. U některých případů jim jde vše s úsměvem, u jiných do smíchu není nikomu, ani těm nejotrlejším. Skvělé herecké obsazení zajistí příjemnou zábavu i po letech. Vedoucím kriminalistického týmu je náčelník Břetislav Kubát (Ladislav Frej) a jeho podřízenými Rudolf Pekař (Vlastimil Hašek), Libor Krejcárek (Jiří Krampol), Kamil Hamřík (Pavel Zedníček) a nejmladší vyšetřovatel Jiří Otradovec (Michal Pešek). (Česká televize)

(více)

Videa (13)

TV spot 2

Recenze (301)

Rakosnicek77 

všechny recenze uživatele

Je až s podivem, kam se dnes až kriminalita dostala :-) Tehdy hledalo jednu ukradenou škodovku půl Prahy a pár vybraných výloh se řešilo na celopražských poradách vedení SNB a dnes je štěstí, když si toho vůbec někdo všimne :-) Úsměvný pohled, na tehdejší práci příslušníků kriminální policie a SNB. ()

J.Connor 

všechny recenze uživatele

Seriál jsem považoval za nehoráznou pitschovinu, ale pak jsem se nachomejtl k pár dílům (zloděj ze staré školy Hrušínský - herecký koncert jako má ve zvyku, feťáci Preiss a Čepek - ultimátní nářez a pak jsem viděl Töpfera, jak s dvěma dalšími hrají Turky co mj. choděj za kurvama do Jalty a ty je jako správný estébačky udaj). Ten seriál má svoje nepopiratelný retro/amatérský kouzlo a asi si ho začnu dávat pravidelně. Je to srágora, ale není zdaleka tak tendenční jak by být mohla a pracuje s reáliema tý doby, které není špatné si občas připomenout, zvlášť když pro Vás znamenají dětství. Resumé : Podprůměrná krimi, u které se budete královsky bavit nebo ji zhnuseně vypnete, záleží zkrátka na věku, přístupu a zkušenostech. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tunajšie hodnotenie nechápem, je asi výsledkom nejakého syndrómu zakomplexovanosti našich národov a neschopnosti uznať kvality aj nad niečím tuzemským, aj keď iba recyklujúcim zahraničné kriminálne seriály. Prečo sa mám pozastavovať nad tým, že sa v seriáli riešia prípady, nad ktorými by dnes ani pes nezývol, keď sa kedysi takýmito prípadami zaoberali? A keď sú natočené aj napriek zdanlivej nezaujímavosti zápletky napínavo? Veď tu máte občas aj nejakú tu vraždu. Seriál verne zachytáva mravenčiu a detailnú prácu sympatického policajného týmu s vtedajšou hereckou smotánkou. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Poctivě odpracovaný seriál, jehož vypovídající hodnota je i po letech nadprůměrná. Kromě jiného poskytuje i určitý (byť pochopitelně ideologicky zkreslený) obrázek o tehdejší úrovni kriminality - když vezmete v potaz, jakými případy se muži zákona zabývají. A srovnání se žhavou, byť neporovnatelně svobodomyslnější současností mi v tomhle ohledu pražádnou radost nepřináší (a nevykládejte mi cosi o nutné dani za svobodu a demokracii, na takové řeči nejsem zvědavá, neboť řeči se mluví a voda teče). ()

pfa 

všechny recenze uživatele

Vyrovnanost dílů je celkem dobrá, žádný nijak výrazně neklesne pod vyváženou linii. Pitaval je vcelku solidní, řekněme nadprůměrnej (ve srovnání s jinými) krimi seriál z 80. let. Když už není díl ani tak detektivní, či napínaví, vyváží se to vcelku dobrou dávkou humoru. Detektivní bandu složenou z ostřýleného Rudly Pekaře alias Notýsek, praporky milujícím Liborem Krajcárkem, čili Penízek, znalcem mezipostelových vztahů Kamilem Hamříkovic a benjamínkem Jiříkem Otradovců vede tvrdou rukou nadporučík Břéťa Kubát... [7/1O] ()

Galerie (419)

Zajímavosti (90)

  • Informačné cedule s dennou ponukou stoja pred vchodom do obchodu, keď vedúci s predavačkami odchádza na obedňajšiu pauzu. Keď ide J.Krampol (Krejcárek) za pár sekúnd k obchodu, záhadne zmiznú. (Raccoon.city)
  • Když se Jiříček (Michal Pešek) vrátí z nemocnice na oddělení, při rozhovoru s Břetislavem (Ladislav Frej) se zeptá, jestli se z té pistole (která se našla u Kalvody) střílelo v pískovně. Břetislav potvrdí, že dle expertízy ano. Jenomže v pískovně se střílelo až poté, co se Jiříček a Kalvoda (David Schneider) utkali venku a skončili oba v nemocnici. Kalvoda proto nemohl být s partou, když stříleli v pískovně. (MagyG)

Reklama

Reklama