Reklama

Reklama

Malé ostrovní městečko Amity, jehož hlavní příjmy plynou z letních měsíců, se pomalu vzpamatovává z finanční katastrofy, způsobené před čtyřmi lety řáděním krvelačného žraloka. Zdá se, že lidé se začínají vracet, a starosta se dokonce chystá na setkání s bohatým podnikatelem, který tu investuje do realit. Právě v době jejich setkání se dva potápěči vydávají prozkoumat oblast, kde před lety policejní náčelník Martin Brody zabil obrovského žraloka. Nečekaně se objeví další obrovský žralok a oba potápěče zabije. Kapitán pobřežní policie Martin Brody se marně pokouší přemluvit starostu, aby byla uzavřena pláž. Všichni se totiž bojí, že ztratí své zisky. Domnívají se, že Brodyho obavy jsou jen projevem traumatu vyvolaného předchozím střetem se zabijáckým žralokem a nedbají varovných slov. Brody však nespouští oči z mořské hladiny, a když zahlédne známý temný stín, způsobí poplach, který vyděsí turisty a rozzuří starostu, protože se ukáže, že šlo o planý poplach. Brody je propuštěn, když se vrátí domů, zjistí, že Michael a Sean přes jeho zákaz vyrazili s přáteli na moře. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (270)

SeanLSD 

všechny recenze uživatele

Szwarc sa snaží, čo môže a chvíľami mu to dokonca aj vychádza ! Spielberg je Spielberg, o tom netreba diskutovať ( hoci aj jemu sa občas noha šmykne ), ale nemyslím si, že by to bolo až tak zlé. Záverečné scény mám dokonca mimoriadne rád a hoci scenáristi väčšinou iba s rôznymi obmenami prerozprávali pôvodný dej, takmer existencialistický záver, keď tam skupina uvreštených deciek zostane uväznených na skalisku uprostred vody a žralok si zmlsne ešte aj na vrtuľníku, im skutočne vyšiel, podobne ako nápad s elektrickým káblom. Iskry medzi zubami a dym z očných jamiek takej beštie je predsa len neodolateľný ! ()

Melies 

všechny recenze uživatele

5 / 10 Zoberte si papier a pero, napíšte tam všetko čo sa vám ľúbilo na prvom diely a potom to vydelte dvoma. Zlý film to určite nie je, no citelne mu chýba Spielbergov rukopis, postavy niesú ani zďaleka také 'plastické' ako v jednotke (ono sa tomu ani nedá diviť, keď ich je tam za tucet) a v neposlednej rade, je to predsa už len mlátenie starej slamy. ()

Reklama

FilmFan24 

všechny recenze uživatele

Slušná "dvojka" veleúspěšných Spielbergových "Jaws". Scénář je v podstatě ten samý. Starosta s městskou radou opět nepoučitelný a Roy Scheider tedy opět stojí před "žravým" problémem sám. Místy napínavé, místy, zvláště v okamžicích, kdy je žralok na plátně déle, než by měl být, nechtěně směšné. Pořád ale slušná porce zábavy. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tak rozhodně je to slabší než jednička, ale zase se ještě udžela dvojka ve slabším nadprůměru, tedy co se žraločí tématiky týká. Brody neztratil nic ze svého kouzla a je jasným tahounem celého filmu. Žralok samotný je už o něco hůř zpracovaný a ani ten spálený ksicht mu nepomohl. I samotné útoky jsou už jen odvarem prvního dílu. hudba samosebou opět vévodila a hlavně i díky ní to má ještě úroveň. Tímhle dílem však JAWS měli skončit...7/10 ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Jenom rozbředlá, nastavovaná kaše. Přitom to téma - osamocený dravec mezi hromadou lidských pochutin - je tak divácky vděčné, že z toho lze těžit i na několik pokračování. Ovšem pokud se toho chopí schopný režisér. Což režisér tohoto snímku rozhodně není. Režijně totálně nenápadité, z momentu, kdy parta mladých lidí k sobě sváže lodě, aby tak lépe čelila nebezpečí, šlo vymáčknout mnohem více. I tak charismatická postava, jako byl Robert Shaw v jedničce, tu velmi chyběla. Roy Scheider to sám nezachránil. ()

Galerie (77)

Zajímavosti (27)

  • V jedné scéně s lodí můžeme vidět člověka, jak si čte knihu "Jaws" od Petera Benchleyho. (PußyMagnet)
  • Vzhledem k problémům s počasím a životním prostředím byla většina filmu natočena v okolí Fort Walton Beach na Floridě. (PußyMagnet)

Reklama

Reklama