Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Natalie (Alicia Witt), krásná a inteligentní studentka Pendletonské univerzity, a její přátelé Jared, Rebecca a Michael chodí pravidelně na hodiny k profesoru Wexlerovi. Na jedné hodině vypráví profesor dávnou městskou legendu o někdejším profesorovi z Pendletonu, který před 25 lety zabil šest svých studentů. Natalii připadá celý příběh podezřelý a je přesvědčena, že je vrah i nyní v prostorách univerzity. Nikdo jí nevěří. Až když je příliš pozdě a její přátelé se stanou jeden po druhém obětí vraha, přesně podle předlohy v městské legendě. Tehdy Natalie zjišťuje, že se spolu se svými přáteli stala součástí pokračování těchto strašných událostí… (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (115)

VanTom 

všechny recenze uživatele

Toporná teenagerská vyvražďovačka zklamala nudnými postavami, ohraným příběhem (který sice měl své zdařilé momenty, no odhalení trapného zabijáka k nim nepatřilo), a bohužel i provařenými vraždami. To poslední byl nejspíš i záměr (kopírování všeobecně známých "městských legend"), ovšem slabá režie je nezvládala netuctově p(r)odat. ()

Zayl 

všechny recenze uživatele

Tvrdému fanouškovskému jádru pravděpodobně srdce nezaplesá, nicméně nemusíte mít obavy z hrozícího infarktu. Tato vyvražďovačka sice nepřinesla svěží vítr, ale zato poměrně solidně zpracovává klasické koncepty, které se do pomyslných plachet umějí opřít. Jak už to u průměrných titulů bývá, jsou zde jednak světlé záblesky (poměrně zdařilé vraždy), tak ty temné (inteligence obětí, neikonický vrah v zimní bundě). Čistočistý průměr. ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Vcelku slušně natočená, ale absolutně nezajímavá teenagerská vyvražďovačka. Hned první scéna mě ale velice příjemně překvapila a takříkajíc dostala do nálady, bohužel v následujících 90 minutách nebyla překonána. Subžánr slasher považuju za téměř mrtvou odrůdu hororu právě kvůli filmům jako Urban Legend. ()

ancientone 

všechny recenze uživatele

vydarený film zo série 90-kových "metaslasherov", kde postavy rozpoznajú kľúč, podľa ktorého zabijak vraždí a podľa toho sa snažia zasiahnuť a vyvarovať ďalším obetiam, prepojený s triviálnou, ale funkčnou detektívnou linkou. Výhodou filmu je, že funguje aj pre publikum, ktoré sa v slasherovom subžánri orientuje, aj aj "iniciačný slasher". Dôkaz o stálej funkčnosti a svojím spôsobom aj nesmrteľnosti žánru, ktorý sa vie vždy vrátiť v plnej sile podobne, ako jeho ikonickí antagonisti. ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Tak já nevim no. Ono je to tak hrozně nudný, tak strašně předvídatelný a tím pádem otravný, že je i snad škoda na to psát komentář. Shlídla jsem to prakticky jen ze dvou důvodů, tím prvním byl Michael Rosenbaum a tím druhým nuda a potřeba hororu. A přitom to začalo víc než slibně. Příjemně s nadsázkou natočená scéna s autem, vtipně příšernej zpěv řidičky, hustej déšť, divná benzínka, ejhle kdo to zničehonic jukl do okna - koktavej psychopat Dourif a "Somebody is on the back seaaaaaaaaaat!" Po týhle scéně to ale bylo horší a horší, až už jsem odpadla úplně a totálně ztratila zájem o dění, protože zavládla fakt obrovská nuda. Jen musím přiznat, že pár těch otravnejch teenagerů (a že se jich sešlo: Tara Reid, Rebecca Gayheart, Joshua Jackson, Alicia Witt, Jared Leto...) umřelo "hezky", pak tu máme miniroli Englunda, vcelku podařenej nápad kterak se někdo rozhodl převýst urban legends do reality a hudbu skládal sam Young... Tak o to víc mě zaráží, že to byla taková kravina... ()

Galerie (40)

Zajímavosti (10)

  • Natáčení probíhalo v kanadském státě Ontario ve městech Uxbridge, Toronto a Peterborough. (Terva)

Reklama

Reklama