Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film Vřískot od mistra hrůzy Wese Cravena byl kritikou pasován na nejlepší hororový thriller 90. let. Obyvatelé malebného městečka (mezi nimi Drew Barrymore, Courteney Cox a Neve Campbell) se postupně stávají obětmi lstivého psychopata s pokřivenou láskou k hororovým filmům. Když maskovaný vrah pokračuje v napodobování filmových masakrů v opravdovém životě, začne byt jasné, že rozluštit tuto záhadu znamená být zavražděn. Vřískot je stále velmi populární u širokého publika zvláště pro svůj jedinečný styl a morbidní humor. Rozesměje vás, dokud nezačnete... vřískat. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (725)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tak tímhle dílem ta celá série odstartovala. Jednička je kvalitka a právem je jako jediný díl ze série v červených číslech. Vražd není tolik sází se spíš na atmosféru a taky se díky slušnýmu scénáři z promakanou pointou nejedná o vyloženě tupý slasher. No a co si budeme povídat úvodní scénka se zmasakrovaním Drew Barrymore už získala status určitýho kultu. Jeden z filmů kde se z CSFD hodnocením plně ztotožňuji.75% ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Mám s tímhle filmem takový zásadní problém, hmm, jak to jen říct slušně: všechny postavy mě iritovaly k posrání. A to navzdory faktu, že v době prvního (a posledního) sledování "Vřískotu" jsem byla odpovídajícího, tedy postpubertálního věku, tudíž mi kdákající slepičky a namyšlení frajeři měli imponovat. A ono prd... jak se mám bát u horroru, když se není koho ani o koho bát? To už mě snad více pobavila ta krávovina "Scary Movie". Bylo to zklamání, čekala jsem od slavného filmu víc - hlavně víc napětí. 55% ()

Reklama

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Když kdysi v sedmdesátých letech přivedl za ručičku pan Carpenter šílence Myerse, vytvořil tak základní kámen pro ten žánr hororů, jenž nese nepříliš pěknou jmenovku vyvražďovačky. Jenže v průběhu 90tých let tenhle druh hororů začal kolísat. Vzniklo několik nepříliš originálních projektů až do roku kdy přišel do kin Vřískot. Klasický systém tohohle typu hororů převedl do moderního svižného kabátu a ve směsi s černým humorem opět oživil usychající odnož. A taky rozpoutal vlnu svých více či méně úspěšných napodobovatelů. Zkrátka Vřískot to je zábava, napětí a akce od začátku do konce okořeněná vtipem, zajímavými zvraty a vším co k hororu patří. Nebál bych se právě Vřískot zařadit mezi pětici nejlepších hororů posledních deseti let. Takže se usaďte, zkontrolujte zámky na dveřích, vypněte mobil a vytáhněte telefon ze sítě (pro jistotu) a dobře se bavte. Čtyři hvězdičky naprosto po právu. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Předvídatelné! Já jsem věděl, že kousne!" Děj tohoto snímku je třeba brát jako varování, že přílišná konzumace hororů může nenávratně poškodit mozek. Já jich zase tak moc do roka nesním, ale tentokrát jsem se zakousl do Vřískotu a ochutnal jsem nečekaně výživnou a lehce stravitelnou podívanou. Mám totiž hrozně rád nadhled a hlášky a to jsou ingredience, kterými se evidentně nešetřilo. Přitom určitě nedokážu ocenit všechna ta vážně míněná a zároveň neustále zesměšňovaná žánrová pravidla, která znám pouze povrchně a ještě k tomu se za to nestydím. ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

"M𝘰𝘷𝘪𝘦𝘴 𝘥𝘰𝘯’𝘵 𝘤𝘳𝘦𝘢𝘵𝘦 𝘱𝘴𝘺𝘤𝘩𝘰𝘴. 𝘔𝘰𝘷𝘪𝘦𝘴 𝘮𝘢𝘬𝘦 𝘱𝘴𝘺𝘤𝘩𝘰𝘴 𝘮𝘰𝘳𝘦 𝘤𝘳𝘦𝘢𝘵𝘪𝘷𝘦." ____________ Asi jsem viděl málo kvalitních slasherů, ale nevím, co mě na Scream dostalo víc: jestli ta napínavá a nepředvídatelná zápletka, ona mysteriózní rovina, pojetí jednotlivých vražd, finální pointa, ta kýčovitá devadesátková pachuť, famózní hudební doprovod Marca Beltramiho, anebo to jak tenhle film naprosto geniálně a přitom satiricky ohýbá svůj meta-hororový rozměr, který celému subžánru slasher vzdává poctu [viz. popkulturní odkazy a reference], ale zároveň si z něj dělá nehoráznou prdel [ten goofy slapstick výsměch žánrovým klišé fakt nemá chybu] a vráží mu tak kudlu do zad. Zcela právem opěvovaná kultovka. Co dodat? Top tier Craven.... PS: ano, Shaggy je psychopat. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (148)

  • Film sa mal pôvodne volať "Scary Movie". (2-Xtreme)
  • Zabijácká róba měla být původně bílá. Režisér ji nakonec změnil na černou, protože se obával, že bude až příliš připomínat háv Ku-klux-klanu. (fisus)

Související novinky

Šestý Vřískot oficiálně potvrzen

Šestý Vřískot oficiálně potvrzen

03.02.2022

Následující zpráva by asi jen málokoho překvapila. Novému Vřískotu se v kinech velmi daří - snímek s rozpočtem 24 milionů dolarů má momentálně díky světovým tržbám na kontě už 107 milionů a částka… (více)

Paramount odkládá své hity

Paramount odkládá své hity

02.09.2021

Tak jsme zase zpátky. Zkraje léta se ještě zdálo, že by se třeba koronavirová situace z loňského roku nemusela úplně opakovat, nyní to ale vypadá, že dřívější katastrofické předpovědi, že se filmový… (více)

V novém Vřískotu se vrátí starý šerif

V novém Vřískotu se vrátí starý šerif

20.05.2020

Herec David Arquette se vrátí coby šerif Dewey Riley v chystaném filmovém rebootu kultovní hororové série Vřískot. Série se dočká podobné péče jako pár let starý Halloween, jinými slovy se budou… (více)

Pátý Vřískot od tvůrců Krvavé nevěsty

Pátý Vřískot od tvůrců Krvavé nevěsty

13.03.2020

Už jste si taky mysleli, že se nedočkáte? Kultovní hororová série Vřískot se nakonec ale přece jen vrátí do kin s pátým dílem. Natočí ho režiséři Krvavé nevěsty Matt Bettinelli-Olpin a Tyler Gillett… (více)

Reklama

Reklama