Reklama

Reklama

Před pěti lety prováděl jaderný fyzik Bruce Banner společně se svou přítelkyní a kolegyní Betty Rossovou výzkum pro americkou armádu. Její otec, generál Ross, jim řekl, že jde o experiment, jehož výsledkem bude odolnost člověka vůči záření gama. Bruce si byl výsledky svého výzkumu tak jistý, že sérum aplikoval sám sobě. Látka však zapříčinila, že se změnil v obrovské zelené monstrum, zničil laboratoř a zranil několik lidí. Po návratu do lidské podoby uprchl a generál Ross po něm začal všemi možnými prostředky pátrat. V současnosti se Bruce ukrývá v Brazílii. V Hulka se změní vždy, když jeho srdeční tep překročí hranici 200 úderů, proto se snaží rozvíjet sebeovládání. Zatímco se Bruce snaží vyléčit svůj stav, na obzoru se objeví nepřítel s podobnými schopnostmi, který naopak nevynechá jedinou příležitost k tomu, aby se z člověka přeměnil v monstrum Abomination. (TV Nova)

(více)

Videa (6)

Trailer 3

Recenze (1 035)

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Silne som dúfal, že ma zaujatosť nikdy nezbaví objektývnosti. Nepodarilo sa. Dej: 0 Akcia: 1* zvlášť, Liv Tyler 3... pardon... viackrát sa to už nestane :) Update 27.5.2012: Obsahovo asi najslabší kus zo skupinky Marveloviek. Hulk má ale isté KingKongovské čaro, ktoré ho robí jedinečným aj v slabšiom scenári, dokonca napodruhý krát. Mark Ruffalo bude už ale určite finálnym predstaviteľom Hulku - vieme prečo. Nie preto, že by bol Norton zlý, ale Ruffalo je jednoducho lepší :) ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Druhý film o přerostlém a přemutovaném zeleném stvoření, které občas je také velmi chytrým doktorem, mě trochu děsil ještě než byl natočen. Potenciál samotného Hulka jako postavy od Marvelu není v mých očích zrovna veliký. Ta postava je zajímavá sama o sobě možná do nějakého psychologického filmu, ale tam nikdy na 100% využita nebude a v akčním filmu je to zase "jen" mlátička na blízko,která nepůsobí moc efektivně. Moje obavy a strach rozprášil Louis Leterrier s Edwardem Nortonem. Vytvořili Hulka, který se mlátí velkou část filmu a přesto když není zelený působí jeho doktor jako obyčejný podivín s IQ nad 150. William Hut stejně jako Liv Tyler a Tim Roth splnili očekávání a předvádí co umí a výsledek? Pro mě spokojenost, která nemůže být podpořena naprosto plným hodnocením, ale "pouze" 4* a slovy chvály. Akce je velmi koukatelné, efekty také a příběh se ničím nezdržuje. Příjemná a přímočará komiksová adaptace. ()

Reklama

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Na začátku Letterier sfoukne Leeho práci během úvodních titulků, ale tím pozitiva ve vztahu k minulému filmu končí. Tři akční scény ve dvou hodinách mi ani tak nevadí, protože i bez soubojů Hulka s armádou se ve filmu furt něco děje a solidně to odsýpá, jenomže Leterrierova parketa je na poli kontaktních soubojů v aréně či mafiánských doupatech. V rozsáhlejších scénách zoufale krade, kde ho zrovna napadne, takže úvod je ‚bourneovské Maroko‘, přepad na univerzitě kopíruje Angovi tanky z pouště a závěr je o tom, kterak se můžou vyřádit machři přes CGI. Zbytek je sterilní až hanba, takže osudová láska vyšumí a divák je smutně zakroutí hlavou. Jsem ale docela zvědav, jestli v závěru nabízená týmovka opravdu vytáhne do boje. ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Jednoznacne prekvapenie. Iked novy Hulk recikluje mnoho zauzivanych a okukanych postupov, je z neho citit i zavan originality a poctiveho pristupu. Tam kde by divak ocakaval podrobny popis experimentu, ktory z Brucea Bannera spravil zelene monstrum, sa dockame len kratuckej objasnujucej videoklipovej sekvencie pocas uvodnych titulkov.. A stopaz, ktoru tvorcovia takto usetrili, vyuzili na detailnejsi popis a predstavenie hlavneho charakteru. Bruce Banner, samotar, skrivajuci sa pred svetom v hufe robotnikov, ktori kazdodenne makaju vo fabrike na limonady.Neda sa povedat ze Edward Norton podal svoj zivotny vykon (predsa len, nebola to rola, kde by sa mohol naplno odviazat), no svoju ulohu splnil skvelo. Tak ako vam v hlave utkvie rozzurene zelene monstrum, tak si zapamatate aj viziabnuteho loosera, trpko znasajuceho svoje prekliatie. Tvorci opisu Bruceovho charakteru venovali naozaj vela a to je velke plus. Tak isto stastne dopadla volba zaporaka. Tim Roth je slizak a sialenec na pohladanie, ba dalo by sa az povedat, ze on je tu hercom cislo jedna. Po efektovej stranke (az na niektore useky, ktore vypadali ako trailer na videohru) sa neda vytknut nic ( romanticka scenka kraska vs netvor je este lepsia ako obdobne sceny z Jacksonovho King Konga). Paradny popcorn, ktoremu z radostou odpustite jeho nedostatky a budete sa tesit, kedy si ho date znovu. (8/10) ()

Pumiiix 

všechny recenze uživatele

Neříkám, že jsem zklamán, ale 4* jsou maximum, které Hulk mohl z nové „reinkarnace“ vytěžit. V kině to akci sluší, je výtečně ozvučená a triky jsou na hodně vysoké úrovni, hlavně zelený „mr.Blue“ v podání E.Nortana. Chyby? Největší ústřední dvojice, mezi Hulkem a L.Tyler nefunguje žádná chemie a Liv bych hnedka bez problému škrtal a taky Tim Roth byl špatně zvolen, dokud se samozřejmě nezmění v Abominationa – to už jiné kafe. 7/10* Co nejdříve se podívám na Leeho Hulka ať můžu posoudit, který byl lepší a který horší ;-) ()

Galerie (103)

Zajímavosti (105)

  • Scéna, v níž Hulk (Edward Norton) rozbije policejní auto vedví a následně si je nasadí jako rukavice, odkazuje na videohru „The Incredible Hulk: Ultimate Destruction“, ve které Hulk měl přesně takovouto schopnost. (Kubaaa97)
  • Celosvětová premiéra proběhla 6. června 2008 v Kolumbii. (Varan)
  • Tim Roth vzal roli Emila Blonskyho, protože byl fanouškem televizního seriálu The Incredible Hulk (od r. 1977) a také proto, aby potěšil své syny, kteří jsou rovněž komiksovými fanoušky. (Kubaaa97)

Související novinky

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

30.08.2023

Sezóna dlouhých stopáží rozhodně nekončí a už brzy nás po tříhodinovém kolosu jménem Oppenheimer čekají další obsáhlá dramata – Scorseseho Zabijáci rozkvetlého měsíce (206 minut) a Scottův Napoleon … (více)

Liv Tyler se vrací do MCU

Liv Tyler se vrací do MCU

28.03.2023

Vzhledem k blížícímu se datu začátku produkce na čtvrtém Captainovi Americe s podtitulem New World Order začínají přicházet zprávy nejen o možném příběhu, ale i nových příchozích. V následujícím… (více)

Zemřel herec William Hurt

Zemřel herec William Hurt

13.03.2022

Svět filmu dnes opustil další z velkých talentů. Pouhý týden před svými dvaasedmdesátými narozeninami zemřel držitel Oscara, uznávaný americký herec William Hurt. Smutnou zprávu médiím předal hercův… (více)

Reklama

Reklama