Reklama

Reklama

Před pěti lety prováděl jaderný fyzik Bruce Banner společně se svou přítelkyní a kolegyní Betty Rossovou výzkum pro americkou armádu. Její otec, generál Ross, jim řekl, že jde o experiment, jehož výsledkem bude odolnost člověka vůči záření gama. Bruce si byl výsledky svého výzkumu tak jistý, že sérum aplikoval sám sobě. Látka však zapříčinila, že se změnil v obrovské zelené monstrum, zničil laboratoř a zranil několik lidí. Po návratu do lidské podoby uprchl a generál Ross po něm začal všemi možnými prostředky pátrat. V současnosti se Bruce ukrývá v Brazílii. V Hulka se změní vždy, když jeho srdeční tep překročí hranici 200 úderů, proto se snaží rozvíjet sebeovládání. Zatímco se Bruce snaží vyléčit svůj stav, na obzoru se objeví nepřítel s podobnými schopnostmi, který naopak nevynechá jedinou příležitost k tomu, aby se z člověka přeměnil v monstrum Abomination. (TV Nova)

(více)

Videa (6)

Trailer 3

Recenze (1 036)

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Nebyl jsem nadšený z toho, že se nebude pokračovat v původních stopách prvního HULKA, ale nakonec to nedopadlo tak špatně jak jsem čekal. Vlastně to dopadlo až nečekaně dobře. Pryč je sice tajemnost, chytrost a osudovost, kterou nám tady před několika lety servíroval Ang Lee. Zato ale dostáváme čistokrevnou akční komiksárnu, která se u Hulka nejspíš čekala poprvé. Honičku neproměněného Bannera s vojáky po Favelských střechách jsem si vysloveně užíval a jsem rád, že se jí Leterrier věnoval se stejnou péčí jako třeba bitce mezi Blonským a panem Zeleným. Edward Norton byl tradičně skvělý a Roth s Hurtem tvoří mu zdatné soupeře. Jen ta Liv Tyler občas působila "divně". Do nebe taky musím vychválit hudbu Craiga Armstronga, který si se soundtrackem opravdu pohrál. Navíc tady pro fandy máme i odkazy na Avengers a návštěvu Roberta Downeyho Jr. Bavil jsem se jako už dlouho ne. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Zak Penn .. Marvelácký zelený přírůstek je slabší než jejich nedávný briskní Iron Man a nakonec nedostihl ani svého o pět let staršího bratra z režijní taktovky Ang Lee. Rychlokvasící, přepisovaný scénář bez komplexnějšího pohledu, nadhledu, nějakého výrazného humoru či akce (Louis Leterrier zůstal krutě nevyužitý, protože právě skvělou akci on umí - když má tedy prostor), díky kterému film působí jako nějaká epizodka z většího celku (čemuž napomáhá Tony Stark při svém shánění kamarádů do party). Tohle byl film pouze o tom, že ten kamarád v jejich fikčním světě také existuje a co zhruba dokáže a více (a snad lépe) předvede až jindy (čemuž odpovídá i původní produkční plán "direct to DVD"). Standard průměru, kde k vyšším metám nestrhne ani akce, ani psychologie postav a to ani přes fakt, že Edward Norton je jako skrývající se Bruce Banner velice přesvědčivý. ()

Reklama

Hakha 

všechny recenze uživatele

Paráda, nejen, že jsem poprvé do kina přišel pozdě, ale během promítání reklam jsem si nevšimnul schodu, zakopl a udělal zvukový řaholec. Docela to bolelo, řekl jsem si fajn, brutální trapas mám za sebou, polovina věcí mě bolí, ale dobrá zpráva, že už konečně začíná film. Intro začíná výborně, krásný a svižný střih a zajímavé zabarvení, kdyby takové tempo měl celý film, vůbec bych si nestěžoval, ale opak je pravdou, že film není zajímavý ničím jiným, snad cameem Downeyho Jr., Stan Leem a opět výborným záhorákem Timem Rothem(po Planetě Opic další skvělý zářez…). Ostatní už ničím nevynikají a překvapivě ani Edward Norton(do role Hulka mě absolutně nepad...), který je dost matný. Navíc chemie mezi Nortnem a L. Tyler není skoro žádná. Čekal jsem, že aspoň akční scény budou kulervoucí a nápadité, ale bohužel opět tak není. Kam se poděl Leterrierův akční um? V akčních scénách do sebe někdo naráží, nebo se něco bourá a žádný zajímavý pohled na akci se nekoná, to stejné se dá říci o příběhu, který je tak schématický a nudný, vtipy nefungují, dialogy jsou místy otřesné a hlavně mě bylo úplně fuk, co se bude dít dál, protože scénárista lepí kliše na kliše a já jako divák už předem tuším, co se v danou chvíli odehraje. To by mě ani tak extrémně nevadilo, problém je v tom, že tomu nic nepomáhá, prostě prázdno. Hudba nebyla špatná, ale Elfman je Elfman a tímto filmem jsem tak docenil prvního Hulka, který i přes své „nudné“ psychologické scény nabídl mnohem víc, nejen po stránce herecké, režisérské, technické, vizuální, ale i těch málo akčních scén co tam byly, byly perfektní a nezapomenutelné, nový Hulk z toho nic nemá. Mé hodnocení 1,5 hvězdičky… je to takový jednoduchý akčňák, na který se rychle zapomene… ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Unikátne herecké obsadenie versus primitívna charakterizácia postáv na úrovni dvojrozmernej PC hry. Veľkofilmová ambicióznosť versus béčkovitá klišoidnosť. Vážne sa tváriaca gýčová obrazová štylizácia a fetišisticky priamočiara a samoúčelná militaristická akcia. Proste „completely new level of weird“, aneb zábavné guilty pleasure hodné Zlatej maliny za najhorší film roku. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Když vyletí tržby nad 200, musí na stejnou hodnotu vyletět i tep doktora Bannera aneb naštvaná pistáciová gorila z pralesa Marvel se vrací na scénu.. Tentokrát nepokrytě popcornová a obsahující 2,5 akce, v níž se Leterrier ukazuje relativně silný (final match s Abominationem má sympatickou béčkovou pokleslost), ovšem v civilních a emociálních scénách mně bylo špatně napsaného dua Norton, Tyler upřímně líto. Nehledě na to, že potřebný nadhled zůstal nejspíš schován pod fialovými XXL elasťáky z tržnice v Hatích a v té souvislosti se ptám, kdo si troufne na The Naked Hulk? Oberleutnant Lars VonTrier? Depka z proměn a explicitně se pohupující Banner junior by mohli být jeho parketou.. Po Avengers mohu s klidným svědomím prohlásit, že tu plachost a zranitelnost v protikladu zuřivě zelené destrukce nejlépe zvládnul pan Ruffalo a to nejen proto, že Lou Ferrigno by za kus pizzy prodal i svou vlastní matku.. ()

Galerie (103)

Zajímavosti (105)

  • Liv Tyler přijala roli Betty Ross, aniž by si přečetla scénář. (Spidey3)
  • Scéna, v níž Hulk (Edward Norton) rozbije policejní auto vedví a následně si je nasadí jako rukavice, odkazuje na videohru „The Incredible Hulk: Ultimate Destruction“, ve které Hulk měl přesně takovouto schopnost. (Kubaaa97)

Související novinky

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

30.08.2023

Sezóna dlouhých stopáží rozhodně nekončí a už brzy nás po tříhodinovém kolosu jménem Oppenheimer čekají další obsáhlá dramata – Scorseseho Zabijáci rozkvetlého měsíce (206 minut) a Scottův Napoleon … (více)

Liv Tyler se vrací do MCU

Liv Tyler se vrací do MCU

28.03.2023

Vzhledem k blížícímu se datu začátku produkce na čtvrtém Captainovi Americe s podtitulem New World Order začínají přicházet zprávy nejen o možném příběhu, ale i nových příchozích. V následujícím… (více)

Zemřel herec William Hurt

Zemřel herec William Hurt

13.03.2022

Svět filmu dnes opustil další z velkých talentů. Pouhý týden před svými dvaasedmdesátými narozeninami zemřel držitel Oscara, uznávaný americký herec William Hurt. Smutnou zprávu médiím předal hercův… (více)

Reklama

Reklama