Reklama

Reklama

Naruto

(seriál)
  • Japonsko Naruto (více)
Japonsko, (2002–2007), 84 h 20 min (Minutáž: 23 min)

Předloha:

Masaši Kišimoto (komiks)

Kamera:

Acuho Macumoto

Hudba:

Tošio Masuda

Hrají:

Džunko Takeuči, Noriaki Sugijama, Nana Mizuki, Romi Paku, Tošihiko Seki, Akeno Watanabe, Akihiko Išizumi, Bin Šimada, Daisuke Namikawa, Džun'iči Suwabe (více)
(další profese)

Epizody(220)

Naruto, zdánlivě obyčejný chlapec, který však disponuje několika výjimečnými a nezvyklými schopnostmi. Za prvé je neskutečně zbrklý a také mnohdy velice otravný, za druhé v sobě třímá moc devítiocasé lišky, která v době jeho zrození ohrožovala jeho vesnici. Obě tyto vlastnosti z něj dělají hrdinu stejnojmenného seriálu, ze kterého se stala mánie o jedenácti řadách, třech filmech a dalším seriálem NARUTO: SHIPPÛDEN. Jeho popularita má ale své stinné stránky - stanice Jetix o něj dostala zájem, nicméně jelikož se jedná o stanici s pořady pro děti, musely být z Naruta vystřihnuty mnohdy i celé scény, což ho znehodnocuje. (raelz)

(více)

Recenze (222)

Risolutore 

všechny recenze uživatele

Takhle by to asi vypadalo, kdyby bozi dělali seriál... (jen malá k fillerům, kdo by se na Naruta díval poprvé, nechť přeskočí tu část, kde Naruto pomáhá tomu pobíhajícímu idiotovi a šaší se tam s mečem (tuším) prvního Hokage - do původního příběhu násilně vražený filler totiž totálně rozbíjí soudržnost děje - zatímco v manze všechny událostí logicky navazují, nabírají na rychlosti a někam směřují, díky tomuhle "vkladu" se zdá, že si uprostřed všeho bere Orochimaru a vůbec všechny okolní události dovolenou) ()

MarekT odpad!

všechny recenze uživatele

Viděl jsem sice jen pár částí, ale nemyslím si, že by si zrovna v tu chvíli vybrali tvůrci slabší chvilku. Děj je dle mě mizerný a třeba ty různé proslovy o nadpřirozené síle strašně připomínají neméně špatné Strážce vesmíru. U kresby je vidět, že se asi pěkně utahovaly opasky, jinak si nemohu vysvětlit, že postava je jakoby zparalyzovaná a divně hýbe ústy. Neargumentoval bych slovy, že by se neměla hodnotit cenzurovaná verze z kabelových televizí - přece jen, kolik uživatelů tady hodnotilo originální japonskou verzi Pokémonů a kolik zase vidělo osekanou americkou mutaci vysílanou na Nově? Tak vidíte. Jinak - tento seriál za 0%. ()

Reklama

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Ještě ne tak vyspělé, propracované, v dramatických rovinách vyčerpávající, hudebně dokonalé a v mnoha dalších ohledech přitažlivé jako jeho novější bratříček Shippuden, nicméně stále stejně neodolatelné po stránce postav, jejich motivací a charakterů, detailně zpracovaných osudů a pomalu se odhalujících temných tajemství.. Jako rozdání karet více než funkční, nejvíce mi tady vadila právě ta nevyvinutá, podle mně se nehodící a atmosféru ničící hudba (čest výjimkám) a dětinskost.. A pak tu jsou i další problémy, které ale přetrvali i dále, takže o těch se možná vyjádřím v dalším komentu. Nicméně, nikdy bych neřekl, že mně tohle široce rozšířené hype vtáhne taky. Dlouhou dobu mi to lezlo na nervy. No, stačilo zkusit a chvíli vydržet a byl jsem v tom.. ()

Spike23 

všechny recenze uživatele

Ano... příběh o nejhorším z nejhorších, který je nejhorší i po 300 dílech právě začíná. Ze začátku si to ale neuvědomíte a koukáte na to dál... Není to přece žádné podřadné anime, když na to kouká tolik lidí a chválí si to. Ale až si to uvědomíte a dostanete se do stavu, kdy to začne být stereotypní, pak vám teprve dojde, kolik jste kvůli takové blbosti ztratili drahocenného času. Píšu o tom, jako by to byl odpad, i když jsou některé díly opravdu skvělé. Takže budˇsi vyberete modrou pilulku a vůbec na to nezačnete koukat, nebo červenou a po pár měsících ztraceného času uvidíte, co to s vámi udělá :). ()

fox171cz 

všechny recenze uživatele

Dal jsem seriálu takové hodnocení, jaké jsem mu udělil, ale musím upozornit na pár mých osobních postřehů. Za prvé se jedná pro mě o zcela novou podobu pohádky, kterou jsem nikdy neviděl. Za druhé je tu neuvěřitelné množství charakterů (osob), které jsou nějaký způsobem propojeny a je radost se na něco tak propracovaného dívat. Dá se tak říci, že celý Naruto svět je propracovaný do detailu. Za třetí je to seriál o vztazích, které se neustále v seriálu vytvářejí a to z něj dělá něco výjimečného. Ovšem to vše je proloženo někdy až nekonečnými a nudnými fillery, které prostě nekončí a je to utrpení se na ně dívat (ale neříkám že všechny, ale minimálně polovina by jich tam nemusela být). Hlavní story linie je sice tedy perfektní, epická, atd., ale ten skvělý pohled na Naruta mi kazí právě tyto nekonečné fillery, které jsou v podstatě o ničem. Jedná se tak o neuvěřitelné překvapení a zároveň zklamaní co mi Naruto dal. Ale jak jsem usoudil, dále v sledování tohoto seriálu pokračovat nebudu. ()

Galerie (86)

Zajímavosti (50)

  • V epizodě je fotka Týmu 7, na které se Naruto a Sasuke smějí namísto mračení a Sakura je zde s krátkými vlasy, ačkoliv by měla mít dlouhé. Fotka byla správně opravena v epizodě An Invitation from the Sound (2004). (Kubaaa97)
  • Mená troch Sanninov, Jiraiya, Orochimaru a Tsunade, pochádzajú z japonskej mytológie, konkrétne z knihy "Príbeh galantného Jiraiyi" (Jiraiya Goketsu Monogatari), ktorú seriálová postava Jiraiya v príbehu napíše. (Johanides)
  • Většina děje v této epizodě je filler, který se v manze nevyskytuje. (Kubaaa97)

Související novinky

Hlasujte o nejlepší anime desetiletí!

Hlasujte o nejlepší anime desetiletí!

10.07.2010

Za posledních deset let japonská animovaná tvorba zažila neuvěřitelný boom a její vliv se promítl i do jiných sfér kinematografie a popkultury, jako například do videoklipů Linkin Park nebo filmu… (více)

Reklama

Reklama