Reklama

Reklama

Zodiac

  • USA Zodiac
Trailer 2

Rozvedený Robert Graysmith pečuje o synka a pracuje jako karikaturista v San Francisco Chronicle. Tady se také v srpnu 1969 dostane k případu záhadného vraha, který o měsíc dříve v kalifornském Vallejo zavraždil mladou Darlene a těžce zranil jejího přítele Mikea. Vrah rozeslal redakcím řady novin dopis, v němž tvrdí, že vraždil už v prosinci, a požaduje zveřejnění zvláštní šifry. V září zaútočí znovu a jeho oběťmi se stanou Cecilia a její přítel Bryan, který vražedný útok přežil. Robert začíná být případem posedlý a obtěžuje redaktora Paula Averyho, který o něm má psát. Po čase se spřátelí a společně sledují nejen další zločiny a zprávy, které vrah novinám rozesílá, ale také práci detektivů pověřených vyšetřováním. Averymu se podaří získat důkazy, že dosud záhadný vrah, přezdívaný Zodiac, poprvé vraždil už v roce 1966, kdy se jeho obětí stala studentka Cheri Jo. Zodiac oznámí, že už své zločiny nebude zveřejňovat. Detektivům se podaří dostat na stopu Arthura Leigha Allena. Důkazy proti němu však nejsou dostatečně průkazné, a tak musí být propuštěn. Policistům se stále nedaří dopadnout vraha ani usvědčit Allena, považovaného za hlavního podezřelého. (TV Nova)

(více)

Recenze (1 358)

woodsman 

všechny recenze uživatele

herecke obsadenie nemam slov lepsie uz ani byt nemohlo neuveritelny film zmrda skoda ze ho nechytili a asi ani uz nikdy nezistia kdo to bol špina ako im posielal zasifrovane dopisi sa s nimi hral zmrd ()

Macik 

všechny recenze uživatele

No je to spíš 3,5.. a ačkoliv je David Fincher můj top 5 directors tak tohle mě na něj přišlo až moc slabý.. scénář je takovej, že nad ním budete přemýšlet ještě dlouho po vyjití z kina (moc zvratů)... herecký výkony nevýrazný až na Downeyho jr., kterej ke konci ještě ke všemu ztrácí prostor..vraždy pěkný zvláště ta s tím nožem.. to člověk jen sedí zaraženej v sedačce a říká..: "co?cože?tohle nechali Finchera natočit?" ani čerstvá kráva není na to dost syrová.. :-) jináč je to moc dlouhý, ukecaný a jak tu psal uživatl B!shop, až příliš se Fincher drží reality... Vraždy nám dojdou po hodině a půl a pak se jen kecá.. nahání to sice husí kůži, když vám na konci dojde, že se to vlastně doopravdy stalo.. leč normální divák si řekne, no bůhví jak to bylo podle skutečný události.. a to je fakt.. nikoho nezajímá, že se to takhle doopravdy (+ - 80%) mohlo stát.. mě je šumafuk, že Zodiac zabil oficiálně tak málo lidí.. klidně jich tam mohli přidat víc.. rozhodně ty vraždy Finčrovy šly.. :-) Hlavně aby to byl zážitek.. takhle to jen vyšumý a další zhlédnutí až tak za 3 roky.. :-( P.S. dost mě vadilo, že při častém časovém skákání v ději se na postavách nepodepsal zub času.. ()

fastum 

všechny recenze uživatele

Pokud se chcete o tomto vrahovi dozvědět co nejvíce, je tento film ideální.. Líbí se mi masky a herci.. Některé scény jsou sice zdlouhavé, ale celkově je film mistrovsky zrežírovaný.. ()

Jeržik 

všechny recenze uživatele

Sú zklamán. Technicky je to sice absolutně precizní a herecky nedostižitelně dokonalé (Mark Ruffalo chce Oskara), ale to nic nemění na tom, že scénář zůstává někde na půl cesty, a i když Fincher svou režií příkladně buduje atmosféru, bez plné podpory scénáře to někdy vyznívá až uboze. 75% a velké upozornění pro budoucí diváky: ABSOLUTNĚ NEVHODNÉ PRO SLEDOVÁNÍ NA TELEVIZI NEBO OBRAZOVCE PC. V TOMTO PŘÍPADĚ JEDINĚ KINO! ()

Klay 

všechny recenze uživatele

Zodiacovi nemám co vytknout pokud jde o herce a režijní péči. Robert Downey jr. podává po Kiss Kiss Bang Bang další skvělý výkon a jsem rád, že se vyhrabal z těch drogových sraček, do kterých před časem spadl. Jake Gyllenhaal od Dne poté, i od Mariňáka dospěl a nemá problémy utáhnout hlavní roli ani v naprosto seriózním filmu. Dějově bych Zodiaca rozdělil na tři části. První hodina beze zbytku splňuje to, co si představuju pod pojmem dokonalý krimithriller. Odehrává se v době Zodiacova řádění a pod bezchybným režijním vedením sleduje vyšetřování vražd, které jsou sice nekrvavé (na Finchera), ale zatraceně autenticky vypadající. Pak přichází druhá část - půlhodina čiré nudy a diváckého utrpení, kdy vyšetřovatelé předhazují nová fakta a ta stará vyvracejí rychlej, než jsem to stíhal sledovat. Závěrečná hodina se odehrává s převážně čtyřletým odstupem od vraždění a jde už spíš o drama sledující osudy vyšetřovatelů a touhu hraničící s posedlostí hlavního hrdiny, odhalit Zodiacovu identitu. Problém je v tom, že tahle látka mi nepřijde nijak zvlášť zajímavá a upřednostňuju konvenčnější filmovou strukturu, stejně jako upřednostňuju krvavějšího, zábavnějšího, komerčnějšího a méně vážného Finchera. Přese všechno zlé, mám pocit, že jsem viděl fetišisticky přesný a propracovaný filmový kolos, o kterém ještě hodněkrát uslyším. 3,5* ()

willis 

všechny recenze uživatele

Pěkně natočený, ale poslední půl hodina je díky spoustě jmen dost nepřehledná... 2 hodiny se nic neděje a najednou strašná palba ve které je problém zachovat si nějaký přehled, protože hrdina jenom běhá sem tam. ()

Jonda 

všechny recenze uživatele

Film natolik zajímavý, že po jeho skončení o něm budete ještě dlouho přemýšlet. Teda já jsem ho nemohl dostat z hlavy pěkně dlouho. Zodiac sám o sobě je zajímavé téma a David Fincher s jeho týmem ve mně zvedli vlnu otázek, že jsem plně sdílel zapálení Roberta Graysmithe zjistit...KDO SAKRA? Jeho dlouhou stopáž bych taky nebral jako slabinu, spíš naopak to dovoluje divákovi přemýšlet. Podle mě je to hodně dobře odvedená práce! ()

sona123 

všechny recenze uživatele

Bylo to výtečné. Poměrně dlouhé, ale přesto to ani trochu nenudilo. Skvělí herci v hlavních i vedlejších rolích. Napětí po celou dobu. Dokonalá kamera i dobové ladění. Není co vytknout, snad jen možné dodat, že takových precizně natočených filmů je opravdu jak šafránu. ()

simply 

všechny recenze uživatele

Nádherně mrazivá atmosféra, tak v půlce filmu alespoň pro mě zmizela. Kdyby ten film byl ve stejném tempu a atmosféře , co trvala asi 30 minut, neváhala bych a okamžitě bych dala všech pět hvězdiček. ()

Theresia 

všechny recenze uživatele

Jak moc vás může zaujmout kriminální případ (i když je úplně úžasně zfilmován) u kterého znáte konec? Dost. Ne však plně. Možná, že jsem čekala trochu mystičtější závěr, ale D. Fincher se zuby nehty - věrně držel faktů a já se na něj za to nemůžu zlobit. Ale realita je samozřejmě skoro pokaždé vždy méně zajímavá než tajuplná zákoutí lidských myslí a představ. Škoda....nebo štěstí? ()

Shogin 

všechny recenze uživatele

Dílo, které rozhodně stojí za shlédnutí, ať už kvůli výborné Fincherově režii nebo výborným hereckým výkonům (Gyllenhaal, Ruffalo, Downey Jr.). Každopádně pro ty, kteří by chtěli o Zodiacovi vědět více, tak doporučuji Graysmithovu knihu, kterou jsem před shlédnutím filmu přečetl a která vše rozebírá do mnohem větších detailů a celkově je obraz událostí o dost drsnější a neskrývanější. Je pochopitelné, že se tolik informací z knihy do filmu vejít nemohlo a vlastně mi ta filmová uhlazenost a cesta spíše vypravěčská, byla sympatická. ()

mazadlo 

všechny recenze uživatele

Dobře postavený snímek o vrahovi kterého ,,dodnes" nechytily. Nemá cenu to rozvádět musí se vidět...je to skvělé. ()

Jorge-Z 

všechny recenze uživatele

Tohle je těžké téma. Ačkoli je Finchrem opravdovým géniem, tak tohle řadím mezi jeho nejslabší film. Příběh vraha, který si říkával nebo říká Zodiac, je stále nevyřešenou záhadou. David prostě dostal těžkou písemku. ()

Dr Lizal 

všechny recenze uživatele

Po skvélém a sadistickém úvodu přijde posedlé pátrání mladého karikaturisty a já pomalu usínal. Ale celkově si příběh a herecké výkony uznání zaslouží. ()

Mikino00 

všechny recenze uživatele

Velmi nudný, natahovaný film od přeceňovaného režiséra. Celé to vyšetřovaní a vykreslování vraha je hrozně zdlouhavé, nezajímavé, asi po hodině filmu mi bylo úplně ukradené kdo je vrah, sázka na herce moc nevyšla. ()

ADIO45 

všechny recenze uživatele

Konec totiž žádné vyřešení tohoto veleslavného kriminálního případu nepřineslo, což je na světovou kinematografii trochu podivné. Není se čemu divit, takhle to dopadá, když se točí filmy podle skutečných událostí. Sériový vrah jménem Zodiac se nikdy nenašel nebo nikdy nebyla prokázána jeho totožnost a tomuto závěru zůstali scénáristé věrni. Děj byl skutečně zajímavý, akorát jsem u každého filmu zvědavý, jak dopadne. ()

Související novinky

Noir Film Festival 2022: Filmy na černé listině

Noir Film Festival 2022: Filmy na černé listině

12.08.2022

Noir Film Festival letos slaví 10. narozeniny. Unikátní žánrová akce, která se v roce 2013 poprvé konala na hradě Kokořín a rok poté se přestěhovala na hrad Křivoklát, se již podruhé v řadě bude… (více)

Zemřel herec Philip Baker Hall

Zemřel herec Philip Baker Hall

13.06.2022

Smutná zpráva z filmového světa. V úctyhodném věku 90 let zemřel herec Philip Baker Hall, známý z jeho mnoha vedlejších rolí i jako jedna z nejvýraznějších tváří své generace. Diváci si jej mohou… (více)

Fincher chystá film se scenáristou Sedm

Fincher chystá film se scenáristou Sedm

24.02.2021

Tak se zdá, že starý dobrý David Fincher se přece jen vrací. Režisér pecek jako Sociální síť či Zodiac totiž nejenže chystá nový film, zároveň se ale bude jednat o temný thriller z pera scenáristy… (více)

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

Reklama

Reklama