Reklama

Reklama

Jericho

(seriál)
USA, (2006–2008), 20 h 39 min (Minutáž: 40–44 min)

Hrají:

Skeet Ulrich, Lennie James, Ashley Scott, Kenneth Mitchell, Brad Beyer, April Parker-Jones, Alicia Coppola, Pamela Reed, Bob Stephenson, Shoshannah Stern (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(29)

Obsahy(1)

Dramatický seriál vypráví o tom, co se stane, když se na obzoru náhle objeví atomový hřib a uvede poklidné městečko v Kansasu v chaos. Jeho obyvatelé se ocitnou v naprosté izolaci a mohou se jen dohadovat, zda jsou jediní Američané, kteří zůstali na živu. Když jsou vyřazeny z provozu veškeré zdroje energie a možnosti komunikace, strach z neznámého uvrhne Jericho do všeobecného zmatku. Město se začne hroutit pod náporem teroru a strach i pocit zkázy probouzí v některých obyvatelích města jen to nejhorší. Ale v této době krize, kdy se citlivých jedinců zmocňuje šílenství, a na povrch vyplouvají i ta nejskrytější tajemství, v sobě někteří lidé najdou vnitřní sílu, jíž si dosud nebyli vědomi. A z těch, u nichž je to nejméně pravděpodobné, vzejdou hrdinové. V průběhu děje seriálu se objeví spiklenecké teorie. Jsou obyvatelé malého města pod palbou útoků? Nastal snad konec světa? A pokud byste přežili armagedon, jak by Váš život nejspíš pokračoval? Stálo by vůbec za to dál žit? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (152)

Laku 

všechny recenze uživatele

Už dlouho mi u amerického seriálu tak strašně nevadily dialogy, tak jako u Jericha. Navíc kombinace postapokaliptického a rodiného drama je velmi zvláštní... minimálně v podání, které předvádí Jericho. Stále doufám, že alespoň dojde k nějakému nakopnutí hlavní příběhové linie. Obávám se totiž , že pokud se Jericho bude držet sebestředného pohledu, který nastolují poslední epizody, tak nás nečeká nic dobrého. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Jericho je malé městečko blízko Denveru. Jake Green se po letech vrací navštívit umírajícího dědečka a svou rodinu. Setkává se s kamarády, bývalou přítelkyní a svou rodinou. Plánuje brzký návrat odkud přišel, ale jen dokud neuvidí na horizontu atomový hřib... Není jediný, na všech světových stranách je jeden a celé městečko je v panice. Najednou se objevuje muž, který tvrdí, že je policista ze St. Louise a ihned nabízí pomocnou ruku, Rod Hawkins však je někým víc než sám říká. Jake Green se společně s otcem starostou a bratrem zástupcem starosty snaží udržet lidi pohromadě a obnovit všechny zvyky... Krám s jídlem je vyrabován a vše je odvezeno pro dobro všech a rozděleno. Lidé se bojí a jediné co vědí, je že někdo zaútočil jadernými hlavicemi na jejich rodnou zemi... Takto nějak začíná seriál Jericho, který poprvé trochu odvážně ukazuje možnost jaderného útoku na USA a jeho dopad. Ze seriálu je patrné, že tady půjde o něco víc než jen Bin Ladina, který dostal pod stromeček pár hlavic... Po 5 dílech mohu prohlásit, že jde o kvalitní podívanou, kterou doufám bude sledovat dostatek lidí, aby byla koupena její další řada. Potenciál je veliký a snad scénáristi připravý hodně zajímavých chvil všem hrdinům. ()

Reklama

klokyn 

všechny recenze uživatele

Slabá réžia, slabý, až priblblý scenár (naozaj si v Amerike všetci neustále hovoria ľúbim ťa ocko, mami, synček..?) a nelogické situácie (blíži sa rádioaktívny dážď, ľudia sa schovajú do jaskyne, ktorej vchod nechajú odpáliť a riskujú tak svoje život, zatiaľ čo niektorí ľudia sa v pohode schovajú do svojich obrovských pivníc, kde by sa skrylo ešte tucet ďalších ľudí) Kamera sa mi zdá taktiež príšerná a veľmi televízno "lacná". Čo však oceňujem je soundtrack. Skladby sú super, len občas mi prídu zle načasované - scéna vrcholí, skladba nie; skladba vrcholí, scéna nie (aj tak ma zrejme nechápete). A okrem hudby sa mi samozrejme páči silný námet, ktorý je však veľmi podpriemerne spracovaný, teda aspoň u mňa. A to som od toho seriálu tak veľa očakával... ()

Dallas 

všechny recenze uživatele

Amerika s prehladom seriálovo valcuje všetky ostatné krajiny na svete a asi aj všetky planéty vo vesmíre. Práve som dopozeral posledný diel prvej série a dokonale som sa utvrdil v tom čo som povedal v prvej vete tohto komentáru. Tématicky mi Jericho sadlo ako supermanovi pláštenka. Je pravda, že to začína trochu pomaly ale to vôbec nevadí. Naopak záver je bomba. Seriál ma výbornú gradáciu a nenudí v žiadnom diely. Hlavný hrdinovia sú OK a hrajú výborne (na seriál) a hlavne je ich konanie dokonale uveritelné ako aj oni sami. Jednoducho doporučujem a teším sa na druhú sériu. Druhá séria začína tam kde prvá končí. Keďže seriál bol stopnutý, tak sa to veľmi rýchlo (v siedmych dieloch) ženie ku koncu. Tých sedem dielov je teda doplna naprataných parádnou seriálovou zábavou. Preto ma mrzí, že je tomu koniec. Onedlho víde Fallout 3 a aj vďaka tomuto seríalu si ho ešte viacej užijem. 85% ()

NeosinneR 

všechny recenze uživatele

Koho by nezaujal seriál, v ktorom hneď v pilotnej epizóde vybuchne zopár jadrových bômb? Že sa takí nájdu? A čo keď dodám, že priamo v USA, zemi slobodnej? Takto nejako začína seriál, ktorý chcel ťažiť z dobrého nápadu, no už časom zistil, že ono tam ani nie je moc čo vymýšľať. No a nakoniec to tak aj dopadlo, seriál bol zrušený, fanúšikmi znovu obnovený a po chvíli, keď boli tvorcovia nútení zhustiť 20 dielov do len 7, čo seriálu samozrejme prospelo, lebo mal grády, bol opäť zrušený. Tentoraz už natrvalo. Každopádne seriál to bol dobrý, herci trošku slabí a predvídateľní ale tie bomby, to bola bomba. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (7)

  • Aby seriál po první nepříliš úspěšné sérii opět obnovili, poslali fanoušci přes dvacet tun ořechů symbolizujících anglickou nadávku "Nuts!" samotným producentům. To je přesvědčilo, aby to ještě zkusili a natočili druhou sérii, ale ani ta divácky příliš nepřesvědčila a seriál se opět zrušil. (Malarkey)
  • Jericho má místo znělky vždy zprávu pro diváky ve formě Morseovy abecedy. Tato zpráva obsahuje náznak děje následující epizody. (Hal_Moore)
  • Internetová stránka, kterou Hawkins v páté epizodě navštíví je turecká verze MSN. (Hal_Moore)

Reklama

Reklama