Reklama

Reklama

V dávných dobách vznikla říše zvaná Persie. Její král byl mocný i moudrý a v místech, která dobyla jeho vojska, vždy nastolil pořádek. Měl dva syny, v očích boha však nebyla jeho královská rodina úplná, proto adoptoval chudého sirotka Dastana, který se stal jeho třetím synem - bez nároku na korunu, protože nebyl vznešeného rodu. O mnoho let později se všichni královi synové účastnili válečného tažení. Přes králův zákaz útočit na posvátné město Alamút princové dají na radu králova bratra a zahájí boj. Město je dobyto, princezna Tamina , strážkyně města, je uvězněna a bratři získávají tajemnou dýku, která může svého majitele přenášet v čase. I když krále útok na posvátné město rozhněvá, nakonec se vydá do Alamútu, aby se syny a bratrem oslavil válečný triumf. Ještě téhož dne je otráven a vina padne na Dastana. Aby princ očistil své jméno a našel skutečného vraha, musí rychle uprchnout. Společně s ním utíká i princezna Tamina... (TV Nova)

(více)

Videa (10)

Trailer 1

Recenze (1 452)

Kaka 

všechny recenze uživatele

Akce a kamera okoukaná z počítačových her (Assasins creed). Děj o ničem, zbytečně přefiltrované, přetrikované a příliš barevné. Nezajímavé. Zbyde akorát zajímavá a dialogově slušně vyšperkovaná ústřední dvojice. To je na 200 milionový film trochu málo. Tvůrci se spoléhali, že strhnou diváky na podobném hypu jako Avatar, jenže opomněli, že James Cameron kromě výborného marketingu a jisté vyčůranosti co se přesně nastavené hranice korektnosti vs své vlastní cesty týče, umí velmi kvalitně režírovat. Newell tímto potvrdil, že spíše nikoliv. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Víš, co se říká o mužích s velkým mečem, že? Já bych to na takový průser, jak zde někteří uživatelé píší, neviděl. Jistě, film je předvídatelný, co si budeme povídat. Akce je místy trochu nepřehledná, ale ne vždy. A že Piráti z Karibiku (obzvlášť první díl) jsou opravdu někde jinde, to je taky každému jasné. Přesto jsem bavil. Sympaťák Jake Gyllenhaal tvoří s nevšední kráskou Gemmou tak skvělou dvojku, že filmu odpustíte všechny chyby a necháte se jen unášet na vlnách písku. A pokud si k tomuto připočítáte skvělého Kingsleyho a hláškujícího Alfreda Molinu (viz. hláška na začátku mého komentáře) tak vám vyjde, že Princ z Persie je dokonalý případ blockbusteru. Sednout si do kina (před obrazovku) na dvě hodiny přepnout mozek do polohy "off" a jen koukat na pěknou krajinu, krásnou Gemmu a kochat se výbornou hudbou. To je vše, co po vás film žádá. A pokud na tyto podmínky přistoupíte, tak byste neměli být zklamáni. Já nebyl, a proto filmu můžu dát poctivých 80 %. ()

Reklama

Falko 

všechny recenze uživatele

Film je nabity skoro nonstop akciou. Jake Gyllenhaal a jeho akrobaticke kusky a la Spider-Man boli super, samozrejme v skutocnosti by sa obycajny clovek uz davno niekde smykol a zrejme si zlomil nohy alebo nieco ine, ale toto je len zabavny film, ktory z inych filmov prebral vselico a pripomenul mi chvilkami zazitky z takych filmov, ako MUMIA (1999, 2001, 2008)) alebo INDIANA JONES (1981 az 2008). Ben Kingsley je ako v kazdej ulohe skvely, aj tu ukazal svoju dvojitu tvar a tym padom svoj talent, ze presvedcivo dokaze zahrat aj dobraka, ale aj zaporaka. Humorny bol aj Alfred Molina, ktory mi svojimi dlhymi vlasmi pripominal dobrodruzny serial SANDOKAN (1976) s Kabirom Bedim :-) Po druhom pozreti musim skonstatovat, ze je to stale skvela zabava, ktora sa da pozriet viackrat. Nastastie ja nemam problem s filmami, ktore nie su originalne, pretoze pri tak obrovskom pocte uz natocenych filmov s podobnymi nametmi by museli scenaristi dostat akusi specialnu cenu za originalne scenare :-) Takze som si Princa z Perzie opät vychutnal a davam mu krasne 4 hviezdicky. Pri tomto filme jednoducho treba vypnut mozog a nechat sa bavit. _________ Jake Gyllenhaal - (Dastan) +++ Gemma Arterton - (Tamina) +++ Ben Kingsley - (Nizam) +++ Alfred Molina - (Šejk Amar) +++ Steve Toussaint - (Seso) +++ Toby Kebbell - (Garsiv) +++ Richard Coyle - (Tus) +++ Ronald Pickup - (Kráľ Sharaman) +++ William Foster - (Malý Dastan) +++ Produkcia: Jerry Bruckheimer +++ (Videl v kine 24.05.2010) +++ ()

Algernons 

všechny recenze uživatele

Ať si říká kdo chce, co chce, tohle se prostě povedlo a je to první opravdu dobrá herní adaptace. Není to skvělý film, ale je dobrý a funkční. Funguje to hlavně ustřední dvojici prince a princezny, který mají hromadu charisma, užasnou dynamiku a funkční chemii, Jejich handrkování a vývoj vztahu nezačne nudit ani po skoro dvou hodinách. Všechny postavy mají aspoň o vrstvu na víc, než se může na první pohled zdát, sice to nejsou nejbohatší postavy, ale nejsou to ani mdlé stereotypy. Film krásně zestárl, kombinace digitalních efektů s realnými sety je z dnešního hlediska doby čistě green screenové svěží, výprava je užasná, lokace poutavý, soundtrack výrazný. Film přichází neustále s novými nápady, lokacemi, postavami a dynamikami, které snímek osvěžují a nikdy díky tomu nenudí. Paradoxně nejslabším aspektem je samotná akce, né že by neměla výstavbu a jasné cíle, ale samotné provedení, je dost chabé díky zběsilému střihu a špatné návaznosti záběrů. Přitom herci a kaskadéři odvedli vynikající práci. Je to škoda. Přesto i tato akce má své zapamatovatelné momenty a vždy je něčím jiná nebo nová. 7/10! ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Přehnaná sračka bez kousku originality. Střihač selhal. Scény navazují ledabyle, a o nějaké gradaci či emocionálním dopadu nemůže být řeč. Jake Gyllenhaal se na tu roli nehodí a prostě je to celý jedna velká zoufalost. Nudil jsem se dost, což je na pováženou, když ten film je fakt hodně akční. Jenže ta akce je prostě blbá. Hyperdebilně sestříhaná a zoufale neutkvívající. Alespoň ta Gemma Arterton si ostudu neudělala. Člověku fakt zůstává rozum stát, nad tím, za co se dnes dá utratit 200 mega. ()

Galerie (146)

Zajímavosti (47)

  • Podle jednoho z dílů videoherní série, konkrétně „Prince of Persia: The Forgotten sands“, má Princ (Jake Gyllenhaal) jen jednoho bratra, jménem Malik. (Zackk)
  • Choreografii bojů filmu měl na starosti David Belle - vynálezce parkouru. (Mertax)
  • Film vychází ze stejnojmenné veleúspěšné počítačové hry "Prince of Persia" z roku 1990. (Ignus.cz)

Související novinky

Spider-Man vs. Jake Gyllenhaal?

Spider-Man vs. Jake Gyllenhaal?

22.05.2018

Po Princi z Persie se Jake Gyllenhaal vzdal blockbusterových ambicí a začal hrát v menších filmech. Díky Patrole, Zmizení nebo Slídilovi se z něj však znovu stalo žhavé zboží, po němž touží i drahé… (více)

Jake Gyllenhaal jako nový Batman?

Jake Gyllenhaal jako nový Batman?

16.11.2017

Možná jste zaznamenali, že si Ben Affleck není úplně jistý svým pokračováním v roli Batmana. V červenci sice na Comic-Conu tvrdil, jak je všechno super, všichni ale předpokládali, že chce jen… (více)

The Division verbuje Jakea Gyllenhaala

The Division verbuje Jakea Gyllenhaala

05.06.2016

Herní firma Ubisoft si po vzoru Marvelu založila vlastní filmovou pobočku, v níž hodlá převádět svoje největší značky do celovečerní podoby. Rozjezdem bude letošní Assassin's Creed, jemuž se upsal… (více)

Hollywoodští skladatelé v Praze

Hollywoodští skladatelé v Praze

18.04.2015

Hned několik světových premiér obohatí program 4. ročníku festivalu Film Music Prague. V rámci koncertu s názvem Hudba Hollywoodu zazní 23. dubna ve Dvořákově síni Rudolfina hudební ukázka z… (více)

Reklama

Reklama