Reklama

Reklama

Pátek třináctého 9

  • USA Jason Goes to Hell: The Final Friday (více)
Trailer 1

V úvodní scéně filmu je Jason rozstřílen komandem FBI na hadry, na kterých si v márnici následně pošmákne černošský koroner a stává se Jasonovým nedobrovolným hostitelem. Jason degradovaný na vetřelcoidního červa, přeskakujícího z těla do těla, se vrací ke Křišťálovému jezeru najít svou sestru, protože aby se mohl znovu zrodit, potřebuje tělo s příbuzenskou krví. V patách má ale lovce odměn a sestřina přítele. Deváté pokračování slavné slasherové série 80. let a mezinárodně srozumitelné synonymum pro hnusnou svatokrádež. (choze)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (193)

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Myslím, že Dudek to shrnul naprosto skvěle....ono, když jsem kdysi dávno viděl tenhle film poprvé, tak se mi strašně líbil, protože krví a gore scénami se tady rozhodně nešetří, ale dřív jsem toho o Jasonovi moc nevěděl....teď, když už jsem namlsanej jako prase, tak mě tenhle film zas tak moc nebere. Nicméně z konce je jasné, kdy si tvůrci vzali inspiraci pro film Freddy vs. Jason :) Jo a taky je pěkné, když Kane Hodder v roli strážného, říká o Jasonvi jaký je to strašný mamrd. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Už zezačátku kde je JAson rozsračkován na maděru, my došlo že tohle bude špatné béčko. Tohle je prostě Pátek 13 bez Jasona, místo Jasona je tu jakýsi červ, který nutí vraždit(pretty funny worm). Je úplně jedno jestli jste nikdy nějaký díl viděly, protože tohle je prostě "nová éra" a vydala se špatným směrem kterým pokračoval ještě horší remake. TAdy je špatně téměř všechno po naprosto příšerný příběh až po tragické herecké výkony, zdálo se mi že ani nevědí co mají dělat. Jediné co se dá jakž takž pochválit je hudba(jako vždy samozřejmě) a poměrně hezké béčkové efekty pana Bauchlera. Ještě málem bych zapoměl, moc se mi líbil konec s Freddym:-) Ale z podprůměru mu to jednoduše nepomůže. Tak nám bohužel zbývá doufat že nikdy v budounosti vzikne ještě nějaké aspoň průměrné pokračování. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Jason je černoch? No to mě po.... Naštěstí ne po celou dobu. Příběhově slátanina, co nemá hlavu ani patu, ale zas tak moc to nevadí. Hodnotím povedené vraždy a zdařilé gore efekty - rozetnutí slečny těsně před orgasmem či rozpadající se policajt až na kostru...dobré. Samotný Jason se příliš nevyskytuje, jelikož jeho černá duše se přesouvá z jednoho těla do druhého - tedy nic moc originálního. Napětí minimální, strašení žádné, hudba dobrá, kamera oku lahodící. Pobavil mě vtípek s Fredym. Jak vidno, o setkání těch dvou se uvažovalo dlouho. V rámci série trochu lepší průměr, který se ale brzy vykouří z hlavy... ()

topi 

všechny recenze uživatele

Jason se vtěluje do cizích těl jako v Tajemném zlu, morduje kohokoliv, kdo se mu postaví do cesty a hlavní jeho cíl je, převtělit se do nemluvněte, které pochází z jeho rodu Woorheesů. Do tohoto guláše přimíchejme knihu Necronomicon, Kandarskou dýku, Freddyho pařát nebo další odkazy na hororové filmy. A tak vše probíhá v poměrně zábavném tempu. Viděno v uncut verzi, kde masky dělali mistři v oboru - Nicotero/Kurtzman/Berger, ale i tak mě některé gore efekty připadaly tak nějak napůl, že bych řekl, že existuje ještě nějaká plnější verze. Rozhodně ale oproti vystříhané verzi viditelný rozdíl! Produkce se ujal Sean S. Cunningham, režisér kultovního Pátku třináctého z roku 1980. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Priznám sa, že patrím medzi vyznavačov kultu osobnosti Jasona Voorheesa, a tiež že túto časť som videl ako poslednú a to len jediný krát. A myslím, že to tak aj ostane. Scéna pred úvodnými titulkami ma výborne navnadila a tešil som sa na ďalšie Jasonove vražedné vyčínanie. Ale potom to išlo teda poriadne rýchlo dole z kopca. Celé sa to zvrhlo do akejsi pochybnej reinkarnačnej vyvražďovačky. Nonsens! Spolu s ďalším dielom "Jason X" to patrí do kategórie hlúpych zbytočných filmov, ktoré len ničia legendu. Diely "Friday the 13th.", ktoré boli natočené po roku 1990 už absolutne postrádajú atmosféru predchádzajúcich častí. Keď skončili 80.roky, tak mal skončiť i "Piatok trinásteho". * ()

Galerie (75)

Zajímavosti (30)

Související novinky

Bayův Pátek třináctého

Bayův Pátek třináctého

15.02.2006

Maskovaný vrah Jason Vorhees se s největší pravděpodobností dočká návratu na filmová plátna. O znovuzrození hororové ikony s hokejovou maskou se postará režisér Michael Bay a jeho produkční firma… (více)

Reklama

Reklama