Reklama

Reklama

Další díl kultovní hororové série osmdesátých let. Rozsekali ho mačetou na malé kousky. Jason Voorhees, legendární hororová postava, tedy definitivně zaklepal svou pracovní obuví se kterou si již třikrát vyšlápl na procházku spojenou s brutální zabíjačkou. Zemřel však doopravdy??? V okolí Křišťálového jezera totiž opět začíná obcházet brutální zabiják s hokejovou maskou, která nemilosrdně likviduje vše co se mu postaví do cesty. Tentokrát si vzal na paškál rehabilitační ústav pro problematickou mládež. Chlapci a děvčata se zde snaží relaxovat, aby se mohli vrátit do normálního světa. Zabiják s maskou jim v relaxaci rád pomůže. Ozbrojen vším co mu přijde pod ruku jim mlčenlivě ukáže cestu do normálního hrobu. Takovou terapii svět psychologie pro mladistvé ještě nezažil. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (213)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Tak 5 dílů musel člověk čekat na lehce orginální zápletku a vyústění. Ta orginalita trvá však pouze ke konci, kde film začíná být opět sériový. SPOILER...Ta maska je snad kouzelná a nezáleží na tom, kdo ji má zrovna na hlavě. Osoba ji nesoucí je takřka nesmrtelná.... KONEC SPOILERU Konce filmu jsou však obrovskou Achylovou patou a ten idiot v té masce, vždycky ztratí obrovský respekt, který si postupně svoji suverenitou celý film buduje. Jo a už mě taky začíná řádně srát, že přežijí jen ti neslabší. Obvykle to bývají ženy a děti. Dávám * *, film si kráčí ve vyšlapaných béčkových šlápějích a o průseru tady nemůže být ani řeč. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Možná taky znáte ten pocit, že jste svědky něčeho tak trapného, až je vám z toho stydno. Stydno za trapnost někoho jiného. Tak přesně tenhle pocit jsem často během filmu zažíval. Konkrétně třeba při scénách s tlusťochem. Nebo s retardovanými vidláky. Nebo vlastně s jakýmikoliv jinými postavami. Naprosto nechápu, co chtěli tímhle filmovým mrzákem rejža&spol sdělit. Vtipné to fakt není. Strašidelné taky ne. Zato je to nadstandardně blbé. Neříkám, že konec čtyřky byl zrovna nahrávka na smeč, ale na dobrý return určitě. Tohle ale bohužel někdo dost podělal. Možná někdo pojme film jako nechtěnou komedii, ale já asi zrovna neměl náladu. A kdybych náááhodou uvažoval o druhé hvězdě, třeba kvůli několika fakt pěkným prsaticím, tak si na oplátku vzpomenu třeba na negra na latríně, no a je hned po uvažování. ()

Reklama

cariada 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je poněkud jiné než na co jsem byl doposavad zvyklý.Děj se odehrává kolem Tommyho ,který v předešlém díle zmasakroval Jasona ,ted je v ústavu pro narušené jedince. Jenže se opět objevuje Jason v masce a vraždí nebo spíše jen přízrak ,ktetrý vraždí až po hodině se ojeví v celé kráse jenže něco tu nehraje a to ,že má Jason novou masku bez škrábanců. Celý film jsem čekal na nákou rozumnou pointu ,jak že Jason přišel zpět na svět. Rozuzlení přišlo ,ale poněkud jiné než by jsme čekali. Ale zase velmi logické. Teda až na samotný závěr v nemocnici jestli to vše byla jen noční můra ,tak to beru ,ale jestli to bylo opravdu tak to mě docela zaskočilo a nesedí mě to k tomu. ps: co mě tu chybělo byla Tommyho sestra ,která rovněž přežila ,ale tady o ní není ani zmínka. ()

Joker Punx 

všechny recenze uživatele

Pátek třináctého 5 s názvem Nový začátek. Tento díl jsem viděl zase od tátovýho kamaráda na kazetě, ale viděl jsem ho myslím až po šestém díle. Pamatuju jak jsme s tátou byli u jeho kamaráda a já prohrabával v jeho videokazetách a narazil jsem na tenhle díl, měl to nahraný z Novy. Nový začátek ale úplně k hovnu, hned napíšu proč - Gore scény udělali úplně trapně a neni tu pravej Jason ale nějakej magor co ho jenom napodobuje a nosí jeho hokejovou masku. Jo začátek má dobrou atmosféru a ukáže se tam opět Corey Feldman jako Tommy a Jason jak vyleze z hrobu, ale byl to jenom jeho sen. Tommy se probudí už jako dospělej a hraje ho John Shepherd. No a pak film stojí za hovno, falešnej Jason a ten konec byl úplně debilní, když se pak podíváte na začátek šestky, pochopíte proč. No jsem aspoň rád že jsem tam viděl herce z mýho oblíbenýho béčka Návrat oživlých mrtvol, objevil se tam Mark Venturini, je tam jen na začátku a byl to psychouš :D A pak Miguel A. Núńez Jr. Ten tam hraje víc. Film je i ze stejnýho roku. Taky tam byla kunda se slušnejma ceckama, jinak tenhle díl je fakt slabota. Režisér Danny Steinmann natočil nejhorší díl ze série. Pro někoho je nejhorší devátej a desátej díl, pro mě je nejhorší tohle, zbytečnej díl o Jasonovi. ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Každých max. 7 minut někdo umře, ale jen velmi málo vražd je v sérii originálních nebo brutálních. Každá druhá herečka má full frontal nebo aspoň mokré tričko. Celá pětka je tak nějak nechtěně srandovní (například hlavní hrdina má mít vypumpovaný mozek léky, ale má tělo fitness modela a ovládá smrtící bojové umění, rodinka na farmě s IQ tekoucího bahna...), ale není to dobrý. Všechny postavy jsou úplně na zabití a taky se ho dočkají, děj se dá shrnout do jednoho souvětí. Závěr obsahuje šokující odhalení a vzápětí další, že dodnes nevím, kdo za co vlastně může. Tohle je prostě brakové hororové béčko z 80´s, ale nepatří do série Pátku ani náhodou, stejně jako do Halloweena nepatří trojka. Stačí? ()

Galerie (125)

Zajímavosti (22)

  • Poté, co Joey (Dominick Brascia) vchází na verandu, má ve své mikině zastrčenou čokoládu ve žlutém obalu, ale v dalším záběru ji tam nemá. (Stocki)

Reklama

Reklama