Reklama

Reklama

Kruhy se odehrávají třináct let po událostech předchozího dílu. Příběh o vraždícím filmu je považován jen za hororovou historku, přesto studentku Julii zneklidní změna chování jejího přítele Holta, který prý toto video viděl. Přes jeho varování se na něj zvědavá dívka podívá. Nepochopitelný sestřih zdánlivě nesouvisejících scén korunuje telefonát, ve kterém jí neznámý hlas oznámí, že přesně za týden zemře. Protože ji v tu chvíli začnou různé děsivé události provázet doslova na každém kroku, nebere Julia varování rozhodně na lehkou váhu. Brzy jí také dojde, že jedinou naději na přežití jí může dát pochopení videa, kterým Samara, dívka ze studny, vyslala světu zašifrovaný vzkaz. Pátrání po Samařině děsivém osudu zavede Julii na cestu, kde je její život ve stejném ohrožení, jako kdyby na smrt odevzdaně čekala doma. (Cinemart)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (326)

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem, že to nebude nářez, ale takovouhle bídu teda ne. Ve filmu nefunguje vůbec nic. Lekačky směšné a předvídatelné až hanba, děj přitaženej za vlasy, postavy mají IQ tykve, Samara budí místo hrůzy soucit a dialogy jsou určitě z 90% improvizace, protože nedávají smysl. Když film začne vykrádat Smrt ve tmě, tak už se smálo celé kino. Atmosféra zahučela do studně, takže se neobjeví a když nejlepší scénou filmu je přednáška o štěrbinách, tak je něco hodně špatně. Jedna hvězda z milosti... ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Tak po tomhle budete koukat na dvojku jako na docela dobrej horor. Její pokračování je totiž jen smutnym odrazem hollywoodské sterility. Lekačky absolutně nefunkční, atmosféra se utopila asi někde ve studni a napětí se smrsklo na jedinou palčivou otázku: nedojde si profesor Leonard Hofstadter pro radu k profesoru Sheldonovi Cooperovi? Jenže nedošel, a tak je divák, počítající počet hlav v poloprázdnym sálu, svědkem toho, jak je Samara degradovaná na pouhou oběť v nepříliš funkčních family vztazích. Jediné, co zbylo, je známý hudební motiv a celkem mrdatelná hlavní hrdinka. "Ale no tak, Blooďáku, přece to nemůže bejt až tak zlý!" Ale ono to je, ty vole, ještě horší! Však uvidíte sami... ()

Reklama

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Po odchode svojho partnera na univerzitu zisťuje Julia (Matilda Anna Ingrid Lutz), že s ním niečo nie je v poriadku. Neodpovedá na jej telefonáty a správy, a preto sa rozhodne navštíviť ho. Keď príde na univerzitu, dozvie sa o záhadnom videu, po ktorého pozretí dostane divák telefonát so správou, že o sedem dní zomrie. Julia sa kvôli nerozvážnosti na video pozrie tiež, takže sa pre ňu začína boj s časom a na záchranu jej zostáva presne sedem dní. - Mňa to prekvapivo dosť bavilo, aj keď The Ring séria nepatrí medzi moje najoblúbenejšie. Samara vyzerá stále dobre, zaujala ma snaha zistiť, čo je dôvodom jej kliatby a ako ju poraziť, ktorá prebiehala na univerzite, hudba klasicky špičková a ani scenár mi neprišiel úplne mimo, pretože sa snažil prostredníctvom tretej časti odhaliť zase viac informácií, ktoré boli spracované uveritelne a do príbehu sa hodia. Trochu to kazia herecké výkony, ale aj preto sa mi to zdá uveritelnejšie, pretože tínedžeri nemôžu konať ako dospelá matka a kvalitná herečka Naomi Watts. Viditelná je aj neskúsenosť režiséra, ktorý sa akosi len tak objavil a hneď dostal miesto u tohto hororu. Chýbali mi tam aj nejaké poriadne lakačky, pretože aj keď sú v moderných hororoch tvorené len prehnanými zvukmi, už ich považujem za súčasť hororov. Ja som celkom spokojný, aj keď sa to určite nedá porovnávať s prvým The Ring. Ak od toho divák očakáva parádny horor, nech si radšej zopakuje The Ring, ale ak si niekto chce oddýchnuť a hladá niečo, pri čom nemusí rozmýšlať, je toto ideálnou volbou. + herec z Sinister + herečka z The Ganzfeld Haunting + herečka z Piranha a Fear Clinic + herečka z Cabin Fever 2: Spring Fever + herečka z Outcast ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem pouze první (americkej) díl, kterej se mi velice líbil a tak trošku jsem čekal, že když se k látce po tolika letech vrátili, tak to bude buď (další) remake nebo nabalování mytologie. A skutečně se tu tvůrci snaží přijít s nějakou teorií, kterou by nevymysleli ani bratři Wayansové u Scary Movie. Principem je to, že vysokoškolský profesor Johnny Galecki má rád VHSky a kvůli své zálibě zabije mnoho lidí a zbytek je už to, co známe, přičemž kdo neviděl předchozí díly, asi úplně nebude točit, co je konkrétně Samara zač. Při psaní zápletky Vincenta D'Onofria zase tvůrci hodněkrát nakoukávali Don't Breathe, jinak tu podobnost ani nemůžu zhodnotit. Celkově tedy nepřekvapivě zbytečné sequel, který nikoho nezajímal, ale alespoň se producenti mohou vytasit s nějakou sběratelskou trilogií na stále více chřadnoucích pevných nosičích...6/10 ()

malylada 

všechny recenze uživatele

Tak film by se dal rozdělit do dvou částí. Ta první připomíná dosti nepovedenou směsici nezvratného osudu s kruhem, kdy podstata je dementní předávání černého Petra. Od začátku působí film jako klasická ždímačka původního názvu, žádné scény se Samarou nepřekvapí a vlastně sledujeme totéž, co v předchozích dílech, jen s absurdním chováním postav. Nicméně v půlce se děj obrátí přece jen k lepšímu, kdy hlavní hrdinka nemůže zkopírovat kazetu a objeví se nové video. Postupné pátrání po původu kazety se nemůže rovnat předchozím dílům, ale snaha o originalitu se tvůrcům upřít nedá. Ano postavám to jde moc zlehka a jsou momenty, které se překousávají těžce, včetně vratké logiky, ale budiž. Celé to spěje k závěru, který je v rámci celého filmu docela dobrý, ale proč těch pět posledních minut? Opravdu je zapotřebí startovat díly tak hloupým způsobem? Vymyslel bych snad deset lepších způsobů.......5/10 ()

Galerie (63)

Zajímavosti (13)

  • Prvotné špekulácie o tom, že sa bude jednať o prequel, poprel až režisér F. Javier Gutiérrez na Twitteri, kde zároveň aj potvrdil, že sa bude jednať o pokračovanie, odohrávajúce sa v súčasnosti. (figliar)
  • Náklady na výrobu byly zhruba 25 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Hlavná herečka Matilda Anna Ingrid Lutz (Julia) si pred natáčaním po dlhých rokoch pripomenula Kruh (2002). Pre interview priznala, že aj napriek tomu, že ho sledovala za svetla v poobedných hodinách, musela zavolať svojho brata, nech ho dopozerá s ňou. (Marceloo)

Související novinky

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

PF 2016

PF 2016

24.12.2015

Tak který bude nakonec nejlepší film roku 2015? Revenant: Zmrtvýchvstání nebo Osm hrozných? Nebo ani jeden z nich a do čela žebříčku nej celovečerních filmů roku 2015 se u nás probojují nové Star… (více)

Hororoví bubáci ve 3D

Hororoví bubáci ve 3D

30.04.2010

Saw VII, Nezvratný osud 5 a Kruh 3. Všechno ve 3D. Tím bychom to mohli uzavřít – řekněte, kdo potřebuje podrobnější informace? Nebylo by ale fér nařknout horory z poplatnosti trendům. Pokud nějaký… (více)

Reklama

Reklama