Reklama

Reklama

Kruhy se odehrávají třináct let po událostech předchozího dílu. Příběh o vraždícím filmu je považován jen za hororovou historku, přesto studentku Julii zneklidní změna chování jejího přítele Holta, který prý toto video viděl. Přes jeho varování se na něj zvědavá dívka podívá. Nepochopitelný sestřih zdánlivě nesouvisejících scén korunuje telefonát, ve kterém jí neznámý hlas oznámí, že přesně za týden zemře. Protože ji v tu chvíli začnou různé děsivé události provázet doslova na každém kroku, nebere Julia varování rozhodně na lehkou váhu. Brzy jí také dojde, že jedinou naději na přežití jí může dát pochopení videa, kterým Samara, dívka ze studny, vyslala světu zašifrovaný vzkaz. Pátrání po Samařině děsivém osudu zavede Julii na cestu, kde je její život ve stejném ohrožení, jako kdyby na smrt odevzdaně čekala doma. (Cinemart)

(více)

Videa (2)

Trailer 4

Recenze (326)

malylada 

všechny recenze uživatele

Tak film by se dal rozdělit do dvou částí. Ta první připomíná dosti nepovedenou směsici nezvratného osudu s kruhem, kdy podstata je dementní předávání černého Petra. Od začátku působí film jako klasická ždímačka původního názvu, žádné scény se Samarou nepřekvapí a vlastně sledujeme totéž, co v předchozích dílech, jen s absurdním chováním postav. Nicméně v půlce se děj obrátí přece jen k lepšímu, kdy hlavní hrdinka nemůže zkopírovat kazetu a objeví se nové video. Postupné pátrání po původu kazety se nemůže rovnat předchozím dílům, ale snaha o originalitu se tvůrcům upřít nedá. Ano postavám to jde moc zlehka a jsou momenty, které se překousávají těžce, včetně vratké logiky, ale budiž. Celé to spěje k závěru, který je v rámci celého filmu docela dobrý, ale proč těch pět posledních minut? Opravdu je zapotřebí startovat díly tak hloupým způsobem? Vymyslel bych snad deset lepších způsobů.......5/10 ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Zdá sa mi, že námet Kruhu už jednoducho nemá čo poskytnúť (alebo to tvorcovia nevedia správne poňať). Všetko staré čo sme už v sérii videli ma očariť nevedelo a všetko nové čo sa filmári pokúsili zakomponovať (profesor, kňaz, rebirth) nemalo absolútne žiadnu hodnotu. Vyšetrovanie bolo síce aspoň ako tako znesiteľné, ale strach z filmu by myslím nepocítil ani žánrový neznalec. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $25miliónovTržby USA $27,793,018 Tržby Celosvetovo $83,080,890 Tržby za predaj Blu-ray v USA Tržby za predaj DVD v USA ║ Iba ďalšie zbytočné prznenie upadajúcej série. Už druhý diel bol na hrane znesiteľnosti ale tu to už je len tuctová podpásovka, kde nič poriadne nefunguje a pozerám len na x-krát prevarené klišé. V podstate okrem pár vizuálnych depiek tu nič nezaberie a ide to dosť mimo koľají. Herci a réžia proste pasé. Nechápem kroky producentov keď chcú stále oživovať staré hororové série (Scream, Blair Witch, Saw,...) a dopĺňať ich takýmito hnilými nezáživnými kentusmi. /35%/ ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Na rovinu: už první americký Kruh byl strašně přeceňovaný. A protože máloco během patnácti let zastará tolik jako technologie, museli s tím tvůrci Kruhů počítat, takže když chtěli fenomén tajuplné nahrávky předvést současnému publiku, modernizovalo se. Bohužel, protože Samara i Sadako patří do časů videokazet - a tam měly obě zůstat. Dívat se, jak Samaře místo televizní obrazovky poslouží i displej mobilu, je směšný. Vtipně zmíněná legenda o Orfeovi, který sestoupil do podsvětí, aby přivedl svou lásku zpět na zemi, ale nevydržel se neotočit, probouzí silné naděje. Zvlášť když se hrdinka ohradí, proč ve starých legendách ženu vždy zachraňuje muž a nikdy ne naopak. Jenže zůstane trestuhodně nevyužitý. Průšvih vůbec představuje celý děj, který je kopíruje vzorec předchozích filmů bez nějaké inovace. Škodí to hlavně italské herečce Matildě Anně Ingrid Lutzové, u nás prakticky neznámé, což je vzhledem k její vizáži i výkonu docela škoda, tahle kočička by si zasloužila pořádnou šanci. A ještě ke castingu - pokud se něco nestane, Johnny Galecki bude pořád Leonard Hofstedter. Zvlášť když hraje univerzitního profesora. Proto mi pořád vrtalo hlavou, když má takový trable se Samarou, proč se sakra neporadí s mnohem chytřejším Sheldonem...? ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Ani globální computerizace, která logicky způsobila globální vymírání videopřehrávačů, nezabránila vlasaté Samaře v pokračování jejího nemilosrdného vraždění; zdigitalizovaná VHSka se prostě hodila na flashku a zbytek už si hravě domyslíte. Znalost předchozích dílů nebo aspoň zápletky se samozřejmě předpokládá, protože jinak by film asi působil dost nesrozumitelně. Jede se ve starých osvědčených kolejích, tedy myslím ve stejném stylu a s původní 'smrtící' videonahrávkou, což shledávám velmi uspokojivým. Po čase zase nějaký mozkovýplachový relaxační horror, ke kterému nemám vážnější výhrady (no, možná až na hlavní herecký páreček). Je to dáno jednak jeho dobrou ponurou atmoškou, pohledným a temným vizuálem i neskákavou klidnou kamerou. A druhak tím, že ke všem Kruhům chovám jistou nostalgickou náklonnost, protože japonský Ring 0 z Levných knih byl kdysi dávno můj úplně první DVD film, kterým jsem tehdy poprvé testoval můj první DVD přehrávač. Nakonec malý spoiler: Slepý, padlý a zabijácký kněz Vincek, rdousící své oběti štólou, je postava hodna samostatného filmu! Vzpomněl jsem si při něm s rozkoší na skvostnou Dolfiho kreaci Kazatele z Johnnyho Mnemonica... ()

Galerie (63)

Zajímavosti (13)

  • Na začátku filmu, když se posuneme „o dva roky později“, jsou na trhu VHS kazety filmů Vetřelec (1979) a Jurský park (1993). (griph)
  • V roce 2014 oznámila společnost Paramount původní název "The Ring 3D". Avšak v listopadu režisér filmu nahrál na Instagram fotku už s názvem Rings (Kruhy). (griph)

Související novinky

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

PF 2016

PF 2016

24.12.2015

Tak který bude nakonec nejlepší film roku 2015? Revenant: Zmrtvýchvstání nebo Osm hrozných? Nebo ani jeden z nich a do čela žebříčku nej celovečerních filmů roku 2015 se u nás probojují nové Star… (více)

Hororoví bubáci ve 3D

Hororoví bubáci ve 3D

30.04.2010

Saw VII, Nezvratný osud 5 a Kruh 3. Všechno ve 3D. Tím bychom to mohli uzavřít – řekněte, kdo potřebuje podrobnější informace? Nebylo by ale fér nařknout horory z poplatnosti trendům. Pokud nějaký… (více)

Reklama

Reklama