Reklama

Reklama

Souboj Titánů

Trailer 3

Obsahy(1)

Zeus stvořil lidstvo a od té doby jsou bohové silní a nesmrtelní díky jejich modlitbám. Ale teď se lidé začali krutovládě bránit. Chrámy hoří a sochy padají. Hádes, jediný bůh, který se živí lidským strachem a bolestí, nenávidí svého bratra za to, že ho poslal vládnout do podsvětí. Přichystá svoji pomstu a přesvědčí Dia, aby mu dal volnou ruku v nápravě lidí. Ve městě, které si Hádes vybral ke zkáze, žije Perseus, prahnoucí po pomstě, protože jeho rodina nedávno zahynula boží rukou. Až tady Perseus zjistí, že jeho skutečný otec je Zeus. Snaží se ho ignorovat, město chce zachránit jako člověk, ne jako bůh a všechny dary do poslední chvíle odmítá. Vydá se přes řeku Styx za Medúzou a postaví se i Krakenovi. Ale obejde se bez otce i ve chvíli, kdy proti němu stojí samotný Hádes? (TV Nova)

(více)

Videa (10)

Trailer 3

Recenze (2 036)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Spíše než o remake původního Souboje titánů jde o těžce nezdařilý pokus o adaptaci počítačové rubačky Titan Quest. PS: O mnohém vypovídá již to, že o jediný (jediný!) světlý moment se postará až nejslabší článek originálu (ano, sovička). ()

Mertax 

všechny recenze uživatele

Souboj Titánů by měl mít mnohem větší koule. Tohle byly trapné kouličky./// Olympané jsou vyobrazeni dost divně. Diovo brnění svítí jako prdel z roští, je naleštěné jako porcelán mojí babičky - vážnost a charisma jsou ty tam. Ostatní bohové stojí okolo, mlčí a jen důstojně stojí ve svých děsně nóbl hadrech. Když už se konečně blíží pořádná řežba (bitka se škorpióny), zkazí to naprosto šíleně nepřehledná střihová skladba a cukající se kamera. Až po několika minutách jsem například zjistila, že škorpión není jeden. Boje působí dost nevěrohodně, družina dostává zabrat, vojáci se poroučí k zemi jako loňské švestky, a přesto na konci vstanou a nic jim není. Neskutečně zábavná je následující scéna, kdy jsou všichni zachráněni písečnými kreaturami se svůdnými modrými očky, které se nápadně podobají pouštním lidem z Hvězdných válek. Škorpióny uklidní, zaženou a pak se ukáže, že na nich dokonce rádi frčí pouští. Na jejich hřbetech jsou jakési ´minidomečky´, které se velmi podobají těm ze zad olifantů z Pána prstenů. Zkrátka každou chvíli vám něco připadá povědomé, známé. A to ani nemluvím harpyjích, které utočí na Argos, podobnost hlavně v pohybu a ve způsobu snímání s okřídlenými nazghûli nezapřete./// Finální souboj (obětování princezny připomene scénu z King Konga) s Krakenem, který vypadá, že má vystouplou leda tak půlku jednoho chapadla, je bez šťávy. 3D efekt zde naprosto selhává. Jediný, kdo se povedl nejlépe byl převozník Cháron. Pak už je to jen horší. Když družina konečně narazí na Medusu, je to k popukání. Bájná Medusa vypadá, jako kdybych ji vytvořila v Malování a pak s vypětím všech sil udělala její trojrozměrnou podobu v tom nejhorším programu. Tady se triky fatálně nepovedly - a to je za ně zodpovědný člověk, co dělal na perfektním Temném rytíři./// Putování družiny je rozhárané, věci se dějí bez jakékoliv vnitřní logiky. Náhodné potkávání a nalézání nepřátel, přátel, bohů a věcí působí jako divné záminky pro akci a posun v ději. Worthington si od Avatara trochu polepšil, ptáka má taky, ale ani ho nemusel ochočovat. Konec je trapný jak Paroubkovy předvolební billboardy a nasládlý jak cukr s medem. Celkově je to na slabých 60%, ale čím více času od zhlédnutí uběhlo, tím více to klesá. Zážitek vyprchá asi tak rychle jako když vedle vás někdo v metru ´vypustí krakena´…/// Místy jsem se už tak nudila, že jsem se spolusedícím zabývala otázkou, jestli má Worthington pod krátkým oděvem nějaké spoďáry, nebo jestli chodí všichni správní tvrďáci naostro. (Pozorné oko se odpovědi dočká). ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„Už ma nebaví byť vďačný za maličkosti.“ O takmer 30 rokov starší originál Desmonda Davisa (či skôr Raya Harryhausena?) mám rád a po (v dobrom agresívnych) traileroch som sa na remake tešil. Ak necháme stranou láskyplné odkazy na originál (figúrky, Bubo, Pegas) a nelogické kraviny (prečo si žiadna družina vo fantasy neberie kone? Chápem, že vizuálne púť cez veľhory vyzerá atraktívne, ale to aj v jazde na koňoch, nie?), nakoniec som sa miestami veľmi dobre bavil. Jasné, Sam Worthington je slabý a Gemma Arterton strašne nezaujímavá, bez nej (resp. postavy, ktorú hrá) by to bolo lepšie a svižnejšie. Bohovia nudní, niektoré scény mali skončiť na dlážke strižne a výprava lesov (alebo brlohu Medúzy) je síce super, ale striedaná zjavne štúdiovými, lacným dojmom pôsobiacimi kulisami. Ale v najlepších scénach je to celkom dobrá, miestami dokonca až parádna jazda. Oceňujem kostýmy, akčné sekvencie a v neposlednom rade skvelé postavy, z ktorých je zložená skupina, ktorej Perseus velí. Úplným miláčikom je samozrejme úžasne charizmatický Mads Mikkelsen, ale aj ostatní sú na jednotku (Hoult, Cunningham, džin...). Vôbec mi to nepripadalo ako rúhanie a urážanie pôvodného filmu. Môžeme namietať, že monštrá v pôvodnom filme boli po vizuálnej stránke geniálne zvládnuté, ale to proste je len náš pohľad, lebo sme na tom filme vyrastali. Kto ho nepozná a pozrel by si ho teraz, asi by to pokladal za zostarnuté a bol by rád, že prišiel remake. V ňom sú netvory väčšinou už digitálne, ale mne to nevadilo a napr. CGI Medúza bola úplne v pohode. Viac v mojej recenzii na Recenzie.org. ()

Arachneuss 

všechny recenze uživatele

Očekával jsem rubačku z antického Řecka a to jsem také dostal. Nostalgické vzpomínání na originál hoďte za hlavu, osedlejte spolu s Perseem okřídleného Pegasa a smiřte se s tím, že novodobá verze Souboje Titánů je jednoduchá, ale svůj účel plnící zábava, která ani na vteřinu neztrácí dech. Poctivě nářezový blockbuster na (ne)jedno použití. ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Porovnavat to s originalom by bolo voci remaku nefer a KO uder pod pas. Navyse, je mi sympaticke, ze si boli toho vedomi aj tvorcovia remaku a este v uvodnej tretine asi najvacsim odkazom na povodnu verziu jej zamavali (SPOILER: Snyderove sovy nebudu tento rok na platne osamotene ;) - mozno je az skoda, ze ide iba o par sekundovu zalezitost, udajne totiz bola natocena "ved-vy-viete-s-kym" jedna cela sekvencia, kde "ved-vy-viete-kto" mal aj urcite technicke zlepsovadla....snad bude aspon na DVD/BR vo vystrihnutych scenach) a potom sa film vydal vlastnou cestou, i ked najhlavnejsie body v pribehu su zachovane. Cesta je to typicka pre rychlokvasne blokbastre. To nie je kritika, len ciste konstatovanie. Pribeh tu hra druhe husle, spolu s nevyraznymi charaktermi otrepane tvori len vyplnkovu vatu pre retazenie akcnych scen v trende "rychlejsie a hlasnejsie". Su nablyskane, nacancane, ale tak nejak vacsinou bez zivota a umele. Presli cezo mna, zmysly pobavili, ovsem nic vyraznejsie nezanechali. Neeson si ulohou Zeusa zase zabezpecil najom dopredu, Mikkelsen vyzera ako by si odskocil z natacania Valhalla Rising a Fiennes pre zmenu z Potterovskej maskerne. Worthington je fajn, ale zacinam mat podozrenie, ze vyrazovo sa hybe iba medzi troma-styrmi hereckymi polohami (nevadi). Na jedno pozretie neskodne, ovsem trvalka tu nehrozi. [po londynskej premiere]. UPDATE: Spatne, par tyzdnov po pozreti musim ist este nizsie. Ten film zo mna uplne za par tyzdnov vyprchal. ()

Galerie (135)

Zajímavosti (46)

  • Podle řeckých mýtů Pegas nežil ve stádu, ale vyskočil společně s obrem Chrýsáórem z hrdla mrtvé Medúsy (Natalia Vodianova). (Darth Revan)
  • Rozpočet filmu byl 125 milionů americký dolarů. I se započítáním inflace je to několikrát více než stál původní film z roku 1981 s rozpočtem 15 milionů dolarů. (zdeny99)

Související novinky

Hladová Odyssea

Hladová Odyssea

10.04.2015

Když se v roce 2004 objevila Troja a vydělala skoro půl miliardy dolarů, málokdo pochyboval o tom, že se dočkáme pokračování. Odysseus s tváří Seana Beana (Pán prstenů: Společenstvo prstenu) by… (více)

Legendary a Warner: Velký hollywoodský rozvod

Legendary a Warner: Velký hollywoodský rozvod

19.08.2013

Produkční společnost Legendary Pictures založil v roce 2000 „vlk z Wall Street" Thomas Tull poté, co shromáždil 500 milionů dolarů z kapes soukromých investorů. Legendary podepsalo smlouvu se studiem… (více)

Tvůrci Skyfall a... liga výjimečných upírobijců?

Tvůrci Skyfall a... liga výjimečných upírobijců?

08.11.2012

Poslední bondovka ještě ani nedorazila do amerických kin a už má na kontě 300 milionů dolarů – především v Británii jde o jeden z nejúspěšnějších filmů historie. Scenárista John Logan a režisér Sam… (více)

Podzimní televizní boj

Podzimní televizní boj

13.08.2012

Skromný český televizní píseček se dočká zanedlouho dalšího boje o sledovanost, především na poli komerčních seriálů. Dvě nejsilnější komerční televize vsadily na školní prostředí (TV Nova seriálem… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno