Reklama

Reklama

The 81st Annual Academy Awards

(pořad)
všechny plakáty
Trailer 1
Publicistický
USA, 2009, 195 min

Účinkují:

Hugh Jackman, Steve Martin, Tina Fey, Queen Latifah, Eva Marie Saint, Tilda Swinton, Whoopi Goldberg, Goldie Hawn, Anjelica Huston, Jennifer Aniston (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Výroční udílení prestižních cen Americké filmové akademie - již po 81. se rozzářený sál zaplní leskem a elegancí filmových hvězd a napjatým očekáváním. (oficiální text distributora)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (117)

svobik 

všechny recenze uživatele

Docela mě udivuje ta tendence, se kterou většina kolem mě nadává na výsledky (jasně, po boji je VŽDYCKY každý generál, ale...) a dělá, jakoby snad bookmakeři vypsali úplně opačné kurzy. O to více je pak překvapivé, že se vloni mudrovalo mnohem méně a to ještě vyhráli Coeni, kterým to nepřál skoro nikdo. Jinak k samotnému večeru: intro v podobě Jackmanova výstupu vstoupí do dějin (kdo to celé vymyslel, tomu s uznáním tleskám), stejně jako se povedl i průlet muzikály nebo působivě sestříhaná koláž akčních filmů. Wolvieho však ale až moc upozadili na úkor jiných. Nevadilo to v případě takového sestřihu Judda Apatowa, který mi způsobil totální záchvat smíchu, ale ty představovačky jednotlivých hereček (u herců to místy šlo) se mohly buď zkrátit nebo vůbec nepřidávat. Škoda také nepřiměřeného množství reklam (navíc debilně dávkovaného) v závěru, i přes to byl ale 81. ročník krok spíše správným směrem. Vyjma Penna samozřejmě, tady totiž někdo sjel hodně špatně z cesty. ()

bouncer 

všechny recenze uživatele

Další velkolepá oscarová šou a předávání zlatých plešounů, tu dojemné, jindy vtipné, občas i trochu nudné. Myslím, že se přenos podařil, velice se mi líbil způsob předávní cen hercům, kdy každého nominovaného uvedl svou řečí kolega z profese, často kamarád, kteří již někdy sošku vyhrál. Opravdu výborný nápad. Jinak Hugh Jackman nebyl špatný uvaděč, ale loňský John Steward nebo předchozí Ellen DeGeneres byli lepšími průvodci a jejich humor mi přišel bližší. Oscarové pozlátko tam bylo jako vždy, možná nějaký ten bonus navíc chyběl. I když taneční a pěvecké vystoupení Jackmana se celkem povedly. A k nominovaným a vítězům - letos jsem viděl téměř všechny filmy v hlavních kategoriích a tak můžu říc, že jsem docela v obraze. S výsledky se povětšinou ztotožňuji, možná jsem jen čekal trochu víc vyrovnanou dělbu cen mezi Milionářem a Benjaminem Buttonem, takhle to bylo moc indické... Indové vůbec se tam dost vyřádili, Bollywood takes Hollywood ;-) ()

Reklama

viperblade 

všechny recenze uživatele

Poprvé, co jsem se koukal na přímý přenos. Sice angličtinu mám pouze druhý rok, ale neměl jsem s tím větší problémy. A teď k Oscarům. No prostě paráda.. :-) Hugh Jackman mě hned v úvodu rozsekal, když "představoval" filmy, které byly nominovány na Nejlepší film. Potom se mi líbil ten nápad, že když byla herecká kategorie, tak tam přišlo 5 herců/hereček a mluvili vždy k jednomu z nominovaných. S výsledky jsem poměrně spokojen, jediné překvapení z mé strany bylo, že Sean Penn dostal Oscara za hl. mužskou roli. (Ne, že by si ho nezasloužil, to já nevím, Milk jsem ještě neviděl, ale myslel jsem, že ho dostane Brad Pitt). Určitě se rád podívám na příští ročník. ()

Ice123 

všechny recenze uživatele

První udílení Oskarů co jsem kdy viděl a během roku jsem shlédl další a musím říci že 81. ročník byl nejlepší. Hugh Jackman byl v celém průběhu vinikající, ale na jeho opening number nic nemá, tak nápaditě předvést filmy bylo úžasný + zapojení Anne Hathaway, no prostě bomba ;). Jediný co bylo škoda, že jsem se nedostal do Světozoru, tak jsem to shlédl z živě internetu ale nikdo nesdílel mé sympatie pro toto udílení a tak jsem na to koukal sám, to je jediný co bych vytknul (jelikož i výherci byli dle bého očekávání;) ).... takže jasných 100% ()

Tirion 

všechny recenze uživatele

Výborná šou, která neznala klišé, ale jen originalitu, lesk a slávu. Byl to nádherný zážitek v kině Světozor. Bohužel nevyhrál nikdo komu jsem to přál, takže vyhlašuji svoje Oscary. Nej film: Frost/Nixon *** Nej herec v HR: Frank Langella *** Nej herečka v HR: Angelina Jolie *** Nej herec ve VR: Heath Ledger *** Nej herečka ve VR: Amy Adams *** Nej režie: Ron Howard. ()

Zajímavosti (5)

  • Janusz Kaminski se stal prvním kameramenem, který byl předávajícím. (jezurka42)
  • Film Pochyby (2008) byl prvním filmem od muzikálu Chicago (2002), který získal všechny 4 nominace v hereckých kategoriích. Neproměnil však ani jednu. (jezurka42)
  • Když Alan Arkin představoval Philipa Seymoura Hoffmana, nominovaného v kategorii nejlepší herec ve vedlejší roli, Arkin ho omylem nazval jako "Seymour Hoffman Philip". (jezurka42)

Reklama

Reklama