Reklama

Reklama

Hra o trůny - Série 6

(série)
Trailer
USA / Velká Británie, 2016, 9 h 1 min (Minutáž: 48–65 min)

Předloha:

George R.R. Martin (kniha)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

Peter Dinklage, Alfie Allen, Hafþór Júlíus Björnsson, Keisha Castle-Hughes, Gwendoline Christie, Emilia Clarke, Nikolaj Coster-Waldau, Ben Crompton (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Po šokujících událostech z konce páté série - kdy Johna Sněha dostihl osud rukama vzbouřenců na Černém hradě, Daenerys Targaryen jen o vlásek unikla smrti v bojové jámě Mereenu a Cersei Lannister byla veřejně zostuzena v ulicích Králova přístaviště - se přeživší ze všech koutů Západozemí a Essosu spojí, aby čelili svému nejistému osudu. Zatímco budou navazovat strategická spojenectví, aby si pojistili své šance na přežití, do příběhu vstoupí řada nových postav, které ohrozí mocenskou rovnováhu celé země. (HBO Europe)

(více)

Videa (22)

Trailer

Recenze (104)

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Šestá sezóna pro mě seriál téměř pohřbila. Říkám téměř, protože jsem vydržel šest řad, takže nebudu sráč a snesu jistě i tu sedmou. Ne, to nebylo fér, čtyři série jsem si docela užil, pátá byla na hraně, ale jak popsat tu šestou? Největším problémem bylo to, že tvůrci absolutně zavrhli jakoukoliv logiku, a když mi něco nedává smysl, těžko se mi to bude líbit. Tentokrát už nikomu nešlo o příběh, šlo jen o snahu překvapit, případně šokovat za každou cenu. Jenže ani to nevyšlo a ani vyjít nemohlo, když bylo vše tak zoufale předvídatelné. Řada mě příliš nenadchla, o to víc jsem se bavil u série komentářů, se kterými si kiddo jistě dala spoustu práce:-) ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V této sérii se najde pár slabších dílů, ale celková úroveň je velmi dobrá. I přesto jsem byl na pochybách a nebyl si s hodnocením úplně jistý. Poslední dva díly ale vše změnily a pokud divák vydrží do nich, tak teprve tam je čeká to pravé ořechové a nemluvě o samostatném závěru! Skvělá série. No a teď nám nezbývá zase rok čekat. ()

Reklama

kenkaku 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Očekávání, že se po dlouhé pauze dozvím jak je na tom ten "kluk s vránou" byla vyslyšena a díky slušné porci "šarvátek ve velkém" bylo na co koukat. Také díky tomu jak postavy řídnou a přeskupují se (vznikají aliance) nám ubyl počet dějových linek a díky tomu se konečně v ději může orientovat i prostý konzumní divák, který neusíná s knihou o Trůnech pod hlavou. Tedy ne, že by se vše podávalo naservírované (to jako fakt čekají, že budu vědět kdo je Lyanna nebo Robert? u šesté řady servírovaní 1x za rok?), ale obrat k lepšímu je znát. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

6. série byla totálně našlapaná už od samého začátku, což nebývá úplným zvykem. Úžasný díl byl střídán ještě úžasnějším a já byl během sledování v absolutním transu. George R.R. Martin je génius a tvůrcům tohoto seriálu patří můj nehynoucí obdiv, protože tento seriál ční s obrovským náskokem nad všemi ostatními. Trošku mě mrzí, že by měla být příští série sérií poslední. ()

Likan7 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pro většinu dosud nejhorší, pro mě po několika špatných zase kvalitní série. Skvělá hudba, epické záběry, konečně i epické bitvy, zajímavý vývoj postav a několik osudových momentů (Hodor). Nejsem fanoušek GOT, takže mi je jedno kdo se jak chová a že to je vlastně nesmysl. Chci se bavit. A šestka mi to zase jednou nabídla. Snad půjdu proti proudu dále a závěr seriálu se mi bude líbit alespoň tak, jako teď. ()

Galerie (432)

Zajímavosti (21)

  • Scény v Dorne byly natočeny spolu se zbytkem scén z 5. série v Seville, takže se štáb nemusel kvůli scénám pro tuto sezónu vracet. (mikki089)
  • Přestože se Bronn (Jerome Flynn) vrací z Dorne společně s Jaimem Lannisterem (Nikolaj Coster-Waldau), ve scéně, kde Cersei (Lena Headey) vidí Jaimeho přicházet do Králova přístaviště s tělem Myrcelly (Aimee Richardson), chybí. Údajným důvodem je to, že Headey a Flynn měli ve svých smlouvách klauzuli, která říkala, že nemohou sdílet scény nebo dokonce být na natáčení ve stejnou dobu kvůli jejich údajně nepříjemnému rozchodu. (mikki089)

Reklama

Reklama