Reklama

Reklama

Přešlapy

(seriál)
Česko, (2009–2010), 32 h 33 min (Minutáž: 48–53 min)

Hrají:

Filip Blažek, Zuzana Norisová, David Novotný, Jitka Schneiderová, David Matásek, Soňa Norisová, Miroslav Šimůnek, Daniel Svoboda, Betka Stanková (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(39)

Obsahy(1)

Nový třináctidílný seriál Televize Prima, který sleduje životní kotrmelce tří párů ve věku okolo 30 let. Jsou vzájemně propojeni láskou a přátelstvím. Adam a Radka se teprve poznali a jejich vztah začíná. Petr a Jana mají po svatbě a snaží se o první dítě. David s Karolínou už dítě mají a uvažují o dalším. Jsou to vaši sousedé nebo kolegové z práce – mají zaměstnání, koníčky, chodí se bavit i sportovat. Seriál je o tom, co všichni prožíváme. O tom, co řešíme, nebo o tom co budeme dělat, až dorazíme domů. Může to být rozhodování mezi mateřstvím a kariérou, můžete mít pocit, že vám manžel doma nepomáhá, řešit partnerské neshody, sexuální problémy, rodinné finance, žárlivost, nevěru. Že byste šli raději na pivo než hlídat… Nebo naopak, že byste raději hlídali, ale nemáte koho. Stejně jako v životě se i v seriálu vážnější soukromé tragédie dají přežít jen díky humoru. Důležité je, že ty nejhorší rány osudu berou naši hrdinové s nadhledem, takže pak máte i vy pocit, že je všechno o něco jednodušší. Život po třicítce přece občas každému připomíná komedii plnou omylů. (TV Prima)

(více)

Recenze (173)

Beastmaster4 

všechny recenze uživatele

Na české seriály nekoukám ze zásady a vůbec seriály celkově moc nemusím. U Přešlapů jsem čirou náhodou uviděl pár prvních dílů a překvapivě mě začal bavit. Netvrdím, že jde o nějak kvalitní počin nebo originální. Důvodem, proč mě zrovna tenhle TV seriál bavil, bylo herecké obsazení. Každého jednotlivého herce mám z nějakého důvodu rád a jako skupina kamarádů a kolegů fungují v Přešlapech dokonale. Originál jsem neviděl a vlastně jsem se o něm dozvěděl až před posledním dílem. Humor postav ztvárněných Davidem Novotným a Davidem Matáskem je jedinečný :-). Milostné aj. pletence jsou tu klasicky jako v každém podobném seriálu, tady mi ale nijak nevadily. Asi nebyly probírány tak zdlouhavě a nudně. ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Jak už si všiml bo.rec a jiní, jedná se o do mrtě okopírovaný britský seriál "Šest v tom", včetně celých scén a dialogů nebo jmen některých hlavních postav. Samy o sobě by - být alespoň v něčem původní - "Přešlapy" v záplavě různých "Ulic" a "VKV" určitě nezapadly a mohl to být docela slušný komediální seriál. Jenže to bych nesměl znát britský originál a nesměl bych ho mít tak rád. Dělej co dělej - Filip Blažek prostě není James Nesbitt a Zuzana Norrisová není Helen Baxendale (řady herců je mi skoro líto, že plýtvají svým talentem a časem v podobné vykrádačce, ve které se srovnávání s předlohou těžko vyhnou). Něco opsat a pak se chlubit s jakou jsme to přišli novinkou dovede kdejaký kretén. Co takhle vymyslet něco vlastní hlavou, vážení? ()

Reklama

gabin(a) odpad!

všechny recenze uživatele

Všechno špatně! Zaprvé slabý (slaboduchý) scénář. Jestli tohle řeší třicátníci, tak je mi jich je upřímně líto. Fakt blbečci. Naštěstí se v mém okolí takoví nevyskytují a myslím, že se nevyskytují ani normálně. To vše v podání totálně nesympatických herců (Matáska nemám ráda už od Básníků, vlastně Básníky nemám moc ráda hlavně kvůli němu). Humor nula. Trapnost za 100 bodou. Katalogové interiéry. Protrpěla jsem v záchvatu masochismu a taky nevěřícnosti první díl. Teď už se vrhám po ovladači jenom když se objeví ukázky v reklamách a rychle přepnu jinam, i když třeba taky na reklamu. Ano, to je to pravé srovnání. Přešlapy mi připadají stejně trapné jako stupidní reklamy na prací prášky, čističe záchodů nebo vložky ať běžné hygienické nebo inkontinenční, každopádně prostě ty s tou modrou tekutinou. Asi tak na úrovni "Ale já chci kakat na Kájově záchodě!" Taky jako by, nebo spíš rádoby, ze života. Chápu taky pocity příznivců britského originálu, ti musí mít pocit asi jako příznivec ABBY poslouchající Honey, Honey v podání Hany Zagorové (Asi, asi). ()

Antek odpad!

všechny recenze uživatele

Když dva dělají totéž, tak to totéž skoro nikdy není. Přešlapy jsou ideálním příkladem. Zatímco britský Cold Feet byl geniální ve své obyčejnosti, Přešlapy jsou výjimečné pouze svou trapností a křečovitostí. Kde jsem při sledování Cold Feet žasl nad scénářem plným hlášek a situační komiky, tam jsem v Přešlapech viděl pouze promarněný potenciál a prkennost (aneb důkaz toho, že co je dobré na papíře, nemusí nutně znamenat, že to bude fungovat na obrazovce -- záleží na provedení). Kde jsem v britském seriálu prožíval emoce a životní eskapády, v české kopii vidím pouze nesympatické postavy balancující na hranici karikatur. Nejlépe z toho všeho vychází Blažek, jenomže to by jeho postavu nesměl již dříve ztvárnit James Nesbitt, zásobárna na charisma a herecké umění v jednom. Nejhůře pak Zuzana Norrisová, která zdaleka nedosahuje nevšední krásy Helen Baxendale, jejíž Rachel byla esencí a duší původní série. Norrisová je v roli Radky největším castingovým omylem -- postavou, která je naprosto obyčejná (a určitě byste si kvůli ní nevrazili růži do zadku) a navíc neumí ani přesvědčivě plakat (pouze jenom zkřiví obličej, čímž je ještě ošklivější). Remaky jsou filmovou chorobou dnešní doby a musíme se s ní naučit žít -- ovšem to ještě neznamená, že se smíříme s každým příznakem. Prima opět dokázala svou nemohoucnost a tak lze jen doufat, že tento pokus o "britskou komiku" diváci zavrhnou a raději se pustí do originálu. Ten jsem mimochodem právě dokoukal (po několika letech zoufalého shánění) a je to věc, která nestárne. Jak už jsem řekl: geniální. ()

Paity 

všechny recenze uživatele

Seriál, jehož první polovina byla dokonalá ve smyslu popisování osudů lidí, kteří řeší obyčejné problémy. Kdo má navíc děti, nebo je čeká, najde se v seriálu jako nikdo. Alespoň my jsme to tak s manželkou měli a někdy jsme měli pocit, že je to o nás a to dělá tenhle seriál dobrým. Díly druhé poloviny seriálu už jsou ale více zamotané a seriál sklouzává k takové té klasice ve smyslu každý s každým všechno a vy tak mezi postavami vidíte stále méně rozdílů, což jste od začátku oceňovali. ()

Galerie (126)

Zajímavosti (5)

  • Po 29 letech se ve filmu objevila dětská hvězda Michal Dymek, známý z filmu Páni kluci (1975). (M.B)
  • Herečka Stanislava Bartošová se před kamerou objevila po 16leté pauze. (M.B)
  • V Přešlapech se setkají Soňa a Zuzana Norisovy, které si spolu zahrají teprve podruhé. Nebudou hrát sestry, ale kamarádky. (Bart)

Reklama

Reklama