Reklama

Reklama

Halloween

  • USA Halloween (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Před čtyřiceti lety dokázala Laurie Strode (Jamie Lee Curtis) jako jedna z mála přežít řádění maskovaného zabijáka Michaela Myerse. Útok, který se odehrál o halloweenské noci, v ní však zanechal hluboké jizvy na duši. Od noci, během které vyšinutý mladík ubodal její přátele, jen aby mohl připravit o život i ji, se důsledně připravuje na jeho návrat. Žije v ústraní, v domě plném důmyslných pastí, zoufale si nerozumí s dcerou (Judy Greer), která ji kvůli téhle posedlosti považuje za blázna, a velmi těžce si hledá i cestu k dospívající vnučce. To vše navzdory tomu, že Myers dožívá v jedné z nejpřísněji střežených psychiatrických léčeben a možnost jeho útěku je jen teoretická. Blíží se však Halloween a všechny Lauriiny obavy se rázem zhmotní po havárii vězeňského autobusu, který převážel nebezpečné psychiatrické pacienty do nového ústavu. Některým z nich se podařilo uprchnout. Michael Myers byl mezi nimi a o svou nezdravou fixaci na Laurii nepřišel. (CinemArt)

(více)

Recenze (632)

mouzi 

všechny recenze uživatele

Sakra, citim se dost rozpolcene. Dost dobre to stavi na originalu, a to jak obrazem a zvukem, tak atmosferou. Michael Myers je velmi zajimavy zaporak, ktery si pravem ziskal sve misto mezi legendarnimi filmovymi postavami. Ale abych jen nechvalil, musim rict, ze me celkem nastvalo, jak Laurie, na to, ze se na Michaela pripravovala 20 let, udelala takovou chybu u vstupnich dveri. Tam to klidne mohlo cele skoncit, protoze Michael ma silu jak hovado. Kvuli tomuto a dalsim zbytecnostem ve filmu, jako je party a vecere s nabijecem, nemuzu dat vic nez 3,5. ()

Skylwalker42 

všechny recenze uživatele

No...konečně trochu solidní pokračování (remake?) hororu. Úvod hodně povedený, zbytek je ona solidnost. Masakry jsou efektní a z přestárlého Michaela jde strach. Samozřejmě nesmí chybět již ikonický horovový hudební motiv! ()

RomaS 

všechny recenze uživatele

Na klasiku z minulého tisíciletí si už vážně nepamatuji, tak srovnávání se konat nebude. Každopádně se jednalo o zajímavý kus. Hrůzu ve mě dýňový večer sice nevzbudil, ale jeho jednoduchost a přímočarost, kterou v moderních filmech už jen tak nevidíme velmi oceňuji a předpokládám, že je to odkaz původního kousku. Vše ještě hrůzo-krásně dokreslovala výborná hudba. Zklamání pro mě bylo nesmyslné chování některých postav a scénáristické nesmysly. Tak například JLC, paranoidní a vyzbrojená jako do války se v kontaktu se staříkem Michalem chová doma jako totální pitomec. Taky stařík v masce by musel být na speedu a skákat jako Hulk, když se zrovna na něj kamera nedívá. Zabití dvou připravených poldů s kvéry kuchyňským nožem od seniora v masce, raději kamera ani neukázala, protože by to musela být parodie. Prostě a jednoduše, okolnosti, náhody a nepřítomnost kamery nahrávaly do karet tichému týpkovi s kudlou. Nebýt toho šel bych výš. ()

Jenn 

všechny recenze uživatele

Přestože sem neviděla předchozí díly (ah, stydím se), tohle byl totální námrd. S prominutím. Byla sem maximálně spokojená, a kdyby tohle byla hra, byla bych ještě spokojenější. ()

buchannon 

všechny recenze uživatele

Série "Halloween" stejně jako série "Pátek třináctého" jsou takřka odpadové, každopádně to jsou nejhorší a nejnabubřelejší "hororové" série všech dob a nikdy je nic ani náhodou nepřekoná. Obě mají po jedenácti dílech, copak to asi znamená...? ...znamená to ouplný hovno, leda to, že režiséři se úplně zbláznili a diváci byli ochotní jedenáctkrát sledovat tu samou sračku!!!!!!!!!!! Což se nedá pochopit!!!!!!!!!!! Pro fanoušky Halloweenu mám však dobrou zprávu: Pátek třináctého je ještě větší sračka, paradoxně poslední film "Pátek třináctého" z roku 2009 je z nich nejlepší a jako jediný se dá s oběma zavřenýma očima jakžtakž sledovat. A se slovy: "To je hustý, ty vole!!!" se s oběma sériemi loučím. ()

bonovox 

všechny recenze uživatele

Pokračovanie ktoré neurazí ale zároveň v súčasnej dobe a záplave hororov už ničím nemôže prekvapiť. A taktiež prerod Curtis na babku terminatorku nie je príliš presvedčivý... ()

SmajdalfCZ1 

všechny recenze uživatele

,, Happy Halloween Michael ,, inu dle toho, že jsme neviděli mrtvoly a jsou naplánované další tři filmy, tak to na smrt nevypadá. Inu celkem nedávno jsem se díval na původní Halloween a kolegovi jsem říkal, že dle recenzí jak to mělo být super, že mě to nenadchlo, protože tam bylo málo akce a hodně napětí a těžko se mi na tom držela pozornost. Tak oproti původnímu filmu z roku 78 je zde o poznání více akce a méně napětí. Když to teď takhle vidím pro srovnání, tak se nedokáži rozhodnout zda se mi líbila více akce v tomhle dílu či napětí z minula. Každopádně se mi líbilo jak JLC spadla z okna a zmizela stejně jako Michael v prvním díle. Bylo to takové milé připomenutí prvního dílu. Samozřejmě nesmím opomenout ducha s vystřiženými dírami na oči či záběry z oken do ulice - ikdyž tohle asi polechtá chuťové pohárky jen těm fanouškům, kteří viděli alespoň pár dílů téhle slasher série. Na závěr bych podotkl, že se mi líbí, že je to podobné jako první díly, že z toho neudělali moderní hororovku. V dnešní době ožívá a obnovuje se spousta starých projektů a ne vždy je to dobře, ale zde se to podařilo. ()

BrusVejn 

všechny recenze uživatele

Na to, že to je horor z roku 2018 je to až neskutočne dobré. Filmu treba odpustiť lacné zvraty a stupídne postavy, ale inak je to veľmi zábavný film. Michael sa od minula trošku rozšupol, takže tých obetí je asi 3x toľko a takmer všetky sú zaujímavo a dôvtipne prevedené, preto bola radosť sledovať čo si tvorcovia pripravili ďalej. Strašne ma bavili aj skryté či menej skryté odkazy na prvý diel. Len dúfam, že Laurie myslela pri svojom záverečnom podpaľačskom kúsku na to, že jej dom sa nachádza hlboko v lesoch. Z toho by mohla byť nepríjemna ekologická katastrofa. P.S.: Treba ešte spomenúť najlepšiu hlášku filmu: "I'm a doctor, lock your doors." ()

KukulienkaHO 

všechny recenze uživatele

Ako začať... Všetko, v čom bol prvý Halloween výborný, v tom tento film na plnej čiare zlyháva. Povedal by som až, že toto čudo zneuctieva originál (aj napriek spolupráci s Carpenterom). Nemá to atmosféru (mimo fakt podarený prológ), Myersovi chýba motivácia, postráda to logiku, no skrátka je to jedno veľké hovno. Obyčajná nudná vyvražďovačka, ktorých sú tu už kopy a ďalšie kopy ich ešte len budú. Musím ale uznať, že Michael mordoval tentokrát dosť kreatívne. Niekedy v strede prišiel náznak zvratu, ktorý by to celé mohol dobre okoreniť, avšak nič z toho napokon nebolo a sračkoidnosť pokračovala ďalej. Až sa čudujem sám sebe, že ma to dokázalo takto nasrať. Uvidím, či dám ďalším dielom vôbec šancu, lebo u mňa už sú po tomto predom odsúdené. ()

brasek 

všechny recenze uživatele

Vôbec sa mi tento snímok nepozdával, nebavil ma a mal som pocit, že ignoroval ďalšie snímky zaradené do tejto ságy. ()

PanPyzamo 

všechny recenze uživatele

Po několika letech je Halloween zpátky a já jsem spokojen. Michael Myers je zpátky v plné parádě. Jelikož je film z roku 2018, tak jsme se časově hodně posunuli a je fajn vidět po dlouhé době Jamie Lee Curtis jako Laurie Strode bylo celkem cool. Děj byl za mě dobrý. Víceméně tento film jel dle mého názoru celkem na jistotu a vidět po dlouhé době Halloween bylo pro mě fajn. Za mě dobrý horor, který můžu doporučit. 7/10 ()

Kosi.. 

všechny recenze uživatele

Originál se mi kdysi móc líbil - měl v sobě správně mrazivou atmosféru, vše bylo nový, neokoukaný, zahalený hávem tajemna i skvěle padnoucí hudba - vskutku pětihvězdičkovej horor. Nic z toho ale nástupce už nemá, od začátku je jasný, co se bude dít a čí rukou, muzika příliš často cituje pořád to stejný provařený téma. Finiš a naháněčka po domě už je opravdu hrozná, bez napětí. Dávám jednu hvězdu za soundtrack od mistra Carpentera. ()

Jason_1988 

všechny recenze uživatele

Tento film je geniální  MICHAEL 10/10 VRAŽDY 9/10 HLAVNÍ POSTAVY 10/10 VEDLEJŠÍ POSTAVY 8/10 ATMOSFÉRA HOROROVÁ 10/10 HUDBA 10/10 KAMERA 10/10 NECHÁPU PROČ TENTO FILM MÁ JEN 64% ALE ZASLOUŽÍ 84% moje hodnocení 98% ()

david141474 

všechny recenze uživatele

No musím říct, že jsem překvapen, ne moc, ale překvapen. Nečekal jsem od toho nic po těch dvou šílenostech z roku 2007 a 2009, ale byl jsem překvapen. Vrací se Jamie Lee Curtis, což mě překvapilo. Jak vím, naposled jsme ji mohli vidět ve filmu Halloween 8: Zmrtvýchvstání, který nestál za nic. Ale tak je to 40 let, takže to z části dává smysl. Laurie Strode je v tomto filmu zvláštní, ale ve finále se všechno změní. Některé postavy jsou zde sympatické a některé samozřejmě ne. Soundtrack skvělej. Děj pomalej, ale zajímavej. Michael Myers solidní. Michaelova maska konečně nějak vypadala. Finále filmu velmi povedený a konec je taková třešnička na dortu a to co se stalo Michaelovy taky. Tento Halloween z roku 2018 je v celku solidní film. 7/10 Není to špatný, ale mohlo to být lepší. ()

PTuranyi 

všechny recenze uživatele

Pokračovanie výčinov Michaela Myersa vo filme z roku 2018 je remeselne veľmi dobre nakrútená ale dej tu nie je najdôležitejší. Ten je iracionálny rovnako ako je Michael stelesnením iracionálneho zla. Produkcii sa darí vytvoriť celkom napínavú atmosféru a daria sa jej aj ľakačky. Žiaľ všetko len vďaka iracionálnemu správaniu postáv. Samotná hlavná hrdinka Laurie Strode stelesnená ostrieľanou Jamie Lee Curtis, napriek deklarovanéj ustavičnej príprave zlyháva na úplných banalitách. Samotný Michael je vlastne nesmrteľný a hoci je ľahko rozpoznateľný, bez zjavnej snahy skrývať sa, nie len že polícii uniká ale likviduje strážcov zákona na počkanie hoci nevyniká rýchlosťou a nepoužíva strelné zbrane. O vedľajšie postavy sa netreba obávať, tie to majú totiž zrátané a sú len štatistikou na Myersovej ceste. Toto je však slabosť takmer všetkých hororov a Halloween si vďaka dobrej produkcii zaslúži 70%. ()

Lilith03 

všechny recenze uživatele

Jsem z tohoto Halloweenu velmi zklamaná, protože Zombie mě u dvojky zklamal a zde jsem čekala, že by to mohlo být o dost lepší. Oproti dvojce to sice lepší je, to ano, ale že by to byl nějaký velký kinematografický zázrak říct nemohu... Většina filmu obsahuje hluchá a nezáživná místa, takže 80% sledování jsem si říkala "nudaaa". Na druhou stranu mě těšil návrat Jamie a obecně herci předvedli dobré výkony. Film nenadchne, dál bych ho nedoporučila, ale že je to kekel také říct nemohu, za snahu 3 hvězdičky, ale s odřenýma ušima. ()

Související novinky

Nový Vymítač ďábla je v problémech

Nový Vymítač ďábla je v problémech

12.01.2024

Hollywoodská studia Universal Pictures a Blumhouse Productions měla velké plány, co se týče nedávného oživení série Vymítač ďábla s podtitulem Znamení víry. Společnost NBCUniversal v roce 2021… (více)

Hororoví mistři spojí síly

Hororoví mistři spojí síly

19.11.2022

Když se ve filmovém byznysu řekne fúze, většinou z toho nepramení moc dobré zprávy, viz studio Warner Bros. Discovery. Ta následující by ale přece jen mohla být výjimkou. Produkční společnosti Jasona… (více)

Diverzita ve filmech vede k vyšším tržbám

Diverzita ve filmech vede k vyšším tržbám

25.04.2022

Co si fanoušci mohli už dávno domyslet, nyní potvrdila nejnovější studia. Jedním z největších témat moderního Hollywoodu je v posledních letech tlak na smysluplnější rozmanitost ve filmovém průmyslu.… (více)

Vymítač ďábla se dočká rebootu

Vymítač ďábla se dočká rebootu

27.07.2021

Po úspěchu s oživením hororové série Halloween se režisér David Gordon Green pokusí provést to samé s další žánrovou klasikou, tentokrát Vymítačem ďábla. Práva k nové trilogii – ano, trilogii –… (více)

Reklama

Reklama