Reklama

Reklama

Halloween

  • USA Halloween (více)
Trailer 10

Obsahy(1)

Před čtyřiceti lety dokázala Laurie Strode (Jamie Lee Curtis) jako jedna z mála přežít řádění maskovaného zabijáka Michaela Myerse. Útok, který se odehrál o halloweenské noci, v ní však zanechal hluboké jizvy na duši. Od noci, během které vyšinutý mladík ubodal její přátele, jen aby mohl připravit o život i ji, se důsledně připravuje na jeho návrat. Žije v ústraní, v domě plném důmyslných pastí, zoufale si nerozumí s dcerou (Judy Greer), která ji kvůli téhle posedlosti považuje za blázna, a velmi těžce si hledá i cestu k dospívající vnučce. To vše navzdory tomu, že Myers dožívá v jedné z nejpřísněji střežených psychiatrických léčeben a možnost jeho útěku je jen teoretická. Blíží se však Halloween a všechny Lauriiny obavy se rázem zhmotní po havárii vězeňského autobusu, který převážel nebezpečné psychiatrické pacienty do nového ústavu. Některým z nich se podařilo uprchnout. Michael Myers byl mezi nimi a o svou nezdravou fixaci na Laurii nepřišel. (CinemArt)

(více)

Videa (11)

Trailer 10

Recenze (632)

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Zreznuly mi brousek, žabikuch a trochu i klouby, ale tohle mě neurazilo. Všecko se totiž točí v kruhu, zlo plodí zlo, strach posiluje strach. Halloween opakuje vzorce chování, až na výjimky působí symparticky staromódně a z těch mála nostalgických odkazů, které lze ještě použít, pouze netěží, ale dokresluje jimi obstojný příběh. Dost mě mrzí, že z dějové chronologie vyšachovali elegantní H2O, možná nejpovedenější teenagerovku éry přelomu tisíciletí, ale (na dnešní dobu) nezvykle pomalé vyprávění a účelný gore dělají z "druhého" Halloweenu víc než důstojné pokračování. Horor ze staré školy s muzikou, co nestárne! [RATE: 75%] ()

Rimsy 

všechny recenze uživatele

Green dokáže i zbytečným vedlejším postavám dát jednu sympatickou scénu, po níž budete doufat, aby zrovna tohohle nebožáka nechal maskovaný golem na pokoji. Ale v souladu s pravidly subžánru, z nichž moc často nevybočíme, nemá naprostá většina z nich šanci. Samozřejmě až na nezlomnou Jamie Lee Curtis, která poněkolikáté a zase z trochu jiného úhlu čelí řádění svého soka. Zároveň stihne i v souladu s dobovými požadavky stát v čele girl power, jež musí zachránit bezmocné či neschopné chlapy. Inu, Green dokázal vystihnout dobu a prostřednictvím osvědčených metod v aktuálním hávu vlastně definovat leccos z dnešní doby i žánru. Dobře odvedená práce, ale za mě se žádné zpovykané nadšení nekoná. ()

Reklama

Nin 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem fajn horor a dostal jsem opravdu, opravdu kvalitní záležitost. I když se to poměrně silně drží původních halloweenských filmů, tak to má nápaditou režii i scénář. Postavy jsou taky skvělé. Nejsou až tak skvělé, abych si je na nějakou delší dobu zapamatoval, ale v rámci žánru prostě různými drobnůstky vynikají a jsou sympatičtí. Jinak řečeno - není vám úplně fuk, když zemřou a člověk o ně může mít strach. A z hlavního zabijáka Mikea jde taky slušná hrůza, přestože se režisér nespolíhá na žádné laciné lekačky, ale poctivě buduje atmosféru. Dialogy taky nejsou vůbec dementní, naopak jsou slušné, a scény se zabíjením jsou taky stylové a drsné. Já vlastně tomu filmu nemám v podstatě co vytknout. Možná konec v bunkru není tak působivý a možná tam prostě chybí nějaký "přesah" nebo nevím co... Možná i někdy tu pátou hvězdu přidám, protože tohle je fakt horor jak víno. Smekám před tvůrci. (8/10) ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Tento rok sa vrátili dve známe filmové série znovu na plátno a zatiaľ čo jedna sklamala (The Predator), druhá príjemne prekvapuje nielen pekným nadviazaním príbehu, ktorý sa odohráva po 40 rokoch, ale priniesla si s prvého dielu tu istú hlavnú postavu (znova skvelá, ak nie ešte lepšia Jamie Lee Curtis) a predovšetkým aj napätie, atmosféru a skvelú Carpenterovú hudbu. Halloween je jeden s tých vydarených sequelov, ktorý nerobí hanbu predchodcom, ale práve naopak, v niektorých momentoch je ešte lepší. Michael Myers je späť a to v dokonalom lahodnom podaní, znova šíri strach okolo seba a výborne tomu dopomáha aj skvelá atmosféra a hudba. Tak isto aj tempo filmu je presne, nikde nič nedrhne, nieje čas sa tu nudiť a zároveň je vždy čas na pár dialógov a pár dobodaných mŕtvol. Viac ako pár. To sú predovšetkým silne stránky tohto filmu. Príbeh je dobrý, pochopí ho aj ten kto nevidel žiaden diel Halloweenu a zároveň poteší, že sa nadväzuje priamo na prvý diel a zbytočne sa nič nekomplikuje vysvetleniami ohľadom iných dielov. No problém alebo respektíve mínus tohoto filmu je to, že je to vlastne upgrade jedničky a tak nič moc zasadne sa tu vlastne nestane (okrem lahodne dobre nervóznych, brutálnych a krvavých scén s Michaelom Myersom). Inak sa znova jedna o klasický slasher. Niektorí budú možno sklamaní, iný budú búchať od radosti šampanské, ja osobne som si spokojne vychutnal kvalitný horor, frajerka si vychutnala kvalitné lakačky a kamoš ? Ten otváral to šampanské, čo som spomínal. Obľúbený soundtrack: Halloween Theme, Prison Montage, Shape burns. 80% - 4* ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Davidovi Gordon Greenovi se úplně nepodařilo vybalancovat vztah Laurie s dcerou a její vnučkou. Tahle dramatická linie místy působí odfláknutě a zkratkovitě, díky čemuž samotné finále nevyzní tak osudově, jak by mělo. Pořád je to ale poměrně důstojně natočená pocta a zakončení čtyřicet let starého příběhu. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (32)

  • Na začátku filmu navštíví Laurie (Jamie Lee Curtis) reportéři. Je zřejmé, že se musí projet branou, kterou je nutné otevřít z domu. Ke konci ale přijede Michael (James Jude Courtney) v policejním voze, aniž by mu kdokoli bránu otevřel. Podobně vnučka Allyson (Andi Matichak) při útěku z policejního auta lesem prostě proběhne přes střelnici až k domu, aniž by musela překonat jakýkoliv plot. (Guilemot)
  • Premiéra filmu ve Velké Británii a USA proběhla v den narozenin Michaela Myerse (James Jude Courtney) - 19. října. (ČSFD)
  • Natáčelo se od 13. ledna do 19. února 2018 v Jižní Karolíně v USA. V červnu pak proběhly ještě dotáčky. (Varan)

Související novinky

Nový Vymítač ďábla je v problémech

Nový Vymítač ďábla je v problémech

12.01.2024

Hollywoodská studia Universal Pictures a Blumhouse Productions měla velké plány, co se týče nedávného oživení série Vymítač ďábla s podtitulem Znamení víry. Společnost NBCUniversal v roce 2021… (více)

Hororoví mistři spojí síly

Hororoví mistři spojí síly

19.11.2022

Když se ve filmovém byznysu řekne fúze, většinou z toho nepramení moc dobré zprávy, viz studio Warner Bros. Discovery. Ta následující by ale přece jen mohla být výjimkou. Produkční společnosti Jasona… (více)

Diverzita ve filmech vede k vyšším tržbám

Diverzita ve filmech vede k vyšším tržbám

25.04.2022

Co si fanoušci mohli už dávno domyslet, nyní potvrdila nejnovější studia. Jedním z největších témat moderního Hollywoodu je v posledních letech tlak na smysluplnější rozmanitost ve filmovém průmyslu.… (více)

Vymítač ďábla se dočká rebootu

Vymítač ďábla se dočká rebootu

27.07.2021

Po úspěchu s oživením hororové série Halloween se režisér David Gordon Green pokusí provést to samé s další žánrovou klasikou, tentokrát Vymítačem ďábla. Práva k nové trilogii – ano, trilogii –… (více)

Reklama

Reklama