Reklama

Reklama

V čísle 9

(seriál)
  • Velká Británie Inside No. 9
Trailer
Velká Británie, (2014–2023), 23 h 36 min (Minutáž: 28–30 min)

Hrají:

Steve Pemberton, Reece Shearsmith, Gemma Arterton, Anna Chancellor, Adam Deacon, Tamsin Greig, Conleth Hill, Katherine Parkinson, Anne Reid, Sophie Thompson (více)
(další profese)

Série(8) / Epizody(48)

Obsahy(1)

Komediálny seriál ponúka pohľad do šiestich veľmi rozličných domov s číslom 9, v ktorých sa obyčajné a každodenné životy preplietajú s neobyčajnými a nečakanými zážitkami. Vo veľkom vidieckom dome vedie hra na „sardinky" k prekvapujúcim odhaleniam záhad ukrytých v skrini. Zo veľmi starého strašidelného domu sa presunieme do šatne nevraživého herca v londýnskom West End-e. Cestu zakončíme v byte zdanlivo spokojnej učiteľky základnej školy, ktorá sa stáva obeťou svojho dobrého skutku. Každé z obydlí ponúka nepredvídateľne vtipné momenty, ktoré sa razom môžu zmeniť na desivé a hrozivé. (Incantator)

(více)

Videa (15)

Trailer

Recenze (30)

PanCitron 

všechny recenze uživatele

To, co Pemberton se Shearsmithem dokáží vytvořit na poli jedné půlhodiny je občas neskutečné. Tolik nápadů, překvapivých zvratů a sympatických postav by mohl závidět kde jaký mnohem "ambicióznější spektákl". Pravda, ne vždy to vyjde úplně dokonale, ale i tak každý díl obsahuje nějaký ten moment, kvůli kterému stojí za to vidět. Oblíbené díly: 1x03 - Tom & Gerri, 2x02 - The 12 Days of Christine, 3x01 - The Devil of Christmas, 3x05 - Diddle Diddle Dumpling, 4x01 - Zanzibar, 4x02 - Bernie Clifton's Dressing Room ()

erased 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dvojka Pemberton/Shearsmith se prakticky přes noc stala v britské televizi autorským úkazem. Už tak často nekonvenční ostrovní tvorba totiž vznikem Inside No. 9 dosáhla další mety. Hned úvodní Sardinky svou vyváženou kombinací humoru, dramatu a rafinovanosti dokázaly, že má temná komedie v jejich rukou skvěle nakročeno. A vskutku, přestože některé z doposud vzniklých dvanáctI epizod se zákonitě zaryjí do paměti hlouběji, série nestihla ani na chvíli slevit na tempu. A nic na tom nemění ani fakt, že jsou všechny do jedné vystaveny prakticky totožně - díky rozličným prostředím, postavám i náladám jednotlivých medailonků dokážou všechny tyto téměř hitchcockovské příběhy od začátku do konce pohltit. Jen jeden z nich vybočuje, naštěstí pozitivně. Závěrečný twist The 12 Days of Christine triumfnul všechny předchozí i následující, a oba autoři si s ní možná trochu začali řezat větev pod vlastníma nohama, očekávání před každou epizodou jsou totiž po tomto dokonalém kousku až příliš vysoká. ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem zatím jen první sérii, tedy šest skvělých půlhodinových povídek. Každá byla jiná, ale všechny byly neuvěřitelně nápadité. K srdci mi asi nejvíce přirostla druhá epizoda, úžasná zlodějská groteska, ale jde to opravdu těžko poměřovat. Obzvlášť se mi líbí, jak jsou tvůrci mazaní, jak například ve třetí epizodě dobře vědí, že divák ví nebo alespoň tuší, a přesto (nebo právě proto) se rozhodnou ho něčím překvapit a vyvést z míry... A povede se jim to. Jen tak dál!____Druhá řada laťku udržela přesně v té výšce, ve které byla, tedy velmi, velmi, velmi nahoře. Výborný byl už první díl v lůžkovém voze, ale obzvlášť rád bych vypíchl ten druhý, dokonale krásný.____A ani po třetí řadě nemám důvod snižovat hodnocení. Originalita pánů Pembertona a Shearsmithe asi nezná mezí, mají jedinečný talent spojovat humor a napětí a překvapovat. Epizoda s účtem v restauraci byla z téhle řady asi nejlepší.____Čtvrtá řada potvrzuje vše, co jsem napsal už dříve. Obzvlášť první dva tři epizody jsou něco nevídaného a nestačím se divit, co Pemberton a Shearsmith dokážou vymyslet. Mistři nápadů, zvratů a point, jinak to napsat nelze. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

+3* náhodou jsem tu narazil na pochvalný komentář na tento britský seriál a protože mám rád jejich černý humor a jednotlivé epizodky jsou kraťounké, tak proč to nezkusit, že? Nejdřív bych rád upozornil, že tu chybí v žánrech thriller, či drama a tak nejde jen o čistokrevnou srandu, i když ta je víceméně v každém díle. Zatím mám zkouknutou první sérii a docela mě to baví, i když kvalita jednotlivých dílů je rozdílná. Před spaním je příležitost si dát něco drobného na dobrou noc, tak v tom budu pokračovat, dokud mě to bude bavit a zatím nechám silnější 3 hvězdy a uvidí se, zda mě další přesvědčí, abych něco přidal. Nechce se mi epizodky hodnotit samostatně a komentovat, tak tu vypíchnu jen ty co byly pro mě obzvlášť povedené - S01E02 a S01E04, // S02E01 a S02E04 // .... U třetí série jsem zvlášť povedený díl nenašel, tak jsem u ní skončil, abych nemusel celkové hodnocení snižovat. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 1 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 2B /// ART: 0 /// STYL: 1-2 /// CASTING: 1-2 (3*MAX) ] ()

kagemush 

všechny recenze uživatele

Ano, některé díly jsou slabší (stejný model jako u ,Neuvěřitelných příběhů´-ingliš humor,každý díl o něčem jiném a velké rozdíly v kvalitě). Ale i ty nejslabší jsou vysoko nad průměrem. A s ohledem na to, že několik dílů mě rozsekalo (třeba pocta němým groteskám-dva lupiči, služka, starý pán a jeho diva -je třicet minut smíchu s pointou jak od Hitchcoka na tripu) to musí být za plný počet. ()

Galerie (135)

Reklama

Reklama