Reklama

Reklama

Rick a Morty

(seriál)
  • USA Rick and Morty
Trailer 2
USA, (2013–2024), 28 h 57 min (Minutáž: 20–23 min)

Hrají:

Chris Parnell, Sarah Chalke, Jess Harnell, Phil Hendrie, Maurice LaMarche, Echo Kellum, Gary Anthony Williams, Rob Paulsen, David Cross, B. Harrison Smith (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(8) / Epizody(79)

Byl pohřešovaný skoro 20 let, ale teď se Rick Sanchez najednou objeví u své dcery Beth a chce se k ní a její rodině nastěhovat. Po dojemném shledání se Rick usídlí v garáži, kterou předělá na laboratoř, a začne v ní zkoumat různá nebezpečná udělátka a strojky. Samo o sobě by to nikomu nevadilo, jenže Rick do svých dobrodružných pokusů stále častěji zatahuje také svá vnoučata Mortyho a Summer. (TV Prima)

(více)

Recenze uživatele JosefTomas k tomuto seriálu (9)

Rick a Morty (2013) 

V dnešní době není zřejmě seriál, který by dokázal s takovou kadencí dávkovat velmi netradiční a nečekané situace a nestihnul se opakovat. Je to možná dané i tím, že tvůrci chytře zvolili počet epizod jedné série menší, než je u podobných stylizovaných typů zvykem. Dokonalé to samozřejmě není a některé díly vyloženě působí trochu průměrněji, než jiné. Je to dáno ale vysokou laťkou, kterou tvůrci na sebe uvalili a neustále se překonávat také není úplně jednoduché. Zajímá mě, co za rok předvede pátá série, protože s příchodem čtvrté už některé díly byly spíše úmorné a neustálé vymýšlení nového může co chvíli sklouznout k parodii sebe sama. Situace se snaží být mnohdy až moc vyhrocené, postavy jednají mimo svůj charakter a občasná tvůrčí snaha tlačit na emoce prostě a jednoduše nefunguje (když se navíc postavy do 3. série vážně neberou, kdo by je pak vážně brát začal?). I tak se ale seriál může pyšnit svým originálním pojetím a prakticky ve své kategorii nemá konkurenci. Jen musíme doufat, že ta 2 roční pauza tvůrcům prospěje. Byla by škoda, aby takto hravý seriál nakonec skončil v poli průměrnosti. ()

Solarickové (2022) (S06E01) 

Nakonec trošičku nadhodnocuji, protože návrat Ricka s Morthym je pro mě vždy očekávanou událostí, navzdory průměrné čtvrté sérii a rozporuplné páté. Stejně se však nemohu zbavit pocitu, že když oddechová blbina začala rozvíjet svojí mytologii, zároveň postupně ztrácí jiskru, kterou v prvních sériích měla. Tento díl ale jako by se bál přitvrdit v tom, co dělá RaM tím seriálem, který nám vytřel zrak. A jako nalákání na novou sérii to taky moc dobře nefunguje, neboť tvůrci si jsou zřejmě vědomí, že fanoušky mají jistě a mohou si to dovolit. Postupně začínám vidět stejný problém jako s Community (též Dan Harmon), která nevěděla moc kdy skončit. Ale rád se nechám vyvést z omylu a třeba nám tvůrci nabídnou neopakovatelnou zábavu víc než kdy dřív. Bylo by přeci jen bláhové dělat verdikty po prvním díle nové sezóny. ()

Ricknoční Mortiny (2022) (S06E10) 

Sorry, ale slabota. U Ricka a Mortyho jsem si už zvykl, že kvalita a zábavnost epizod je pomíjivá, ale tenhle díl silně zaostává za tím, co předchozí díly dělaly většinou líp. Jakmile tedy člověk vyhází reference na Disney a Star Wars, zbyde mu sice v rámci seriálů stále nadprůměr, když však porovná tento díl se zbytkem série, působí tento díl jako lepší průměr, což v rámci celého seriálu znamená lehký podprůměr. ()

Jak si Prťka zas pořádně naprděl (2023) (S07E01) 

Po roce, kdy Rick a Morty ztratil svého hlavního dabéra, ztratil po prvním díle i velkou část mé pozornosti. Otevřít sérii příběhem o Poopybutthole, který mi je s prominutím úplně u pr*dele a navíc mu dát v podstatě hlavní zápletku, je podle mě to nejdebilnější rozhodnutí, jaký může seriál stavěný na předem nastavených charakterech udělat. Navíc se tu úplně z příběhu vymazal Morty (a jak jeho absence krásně ukazuje, je pro Ricka nejdůležitějším protipólem), takže i když je tu reference na Shawshank, Predátora, Hugh Jackmana a pár dalších, co mi jistě unikly, tak jestli se bude pokračovat stylem, jakým se v předchozí sízně končilo, tak změna dabéra bude ten úplně nejmenší problém. A vlastně jsem si uvědomil, jak mi ten seriál za ten rok vůbec nechyběl a to nakoukání už bude zřejmě jen z čiré povinnosti a respektu k původnímu konceptu. ()

Past na Jerrickče (2023) (S07E02) 

Třikrát hurá, dvakrát uf a jednou údiv. Nechápu rozhodnutí začít předchozím dílem, který mě skoro přinutil se na seriál vykašlat, když druhý díl dělá přesně to, co se od něj očekává. Není to dokonalé, na to je příliš brzy, neboť pořád tam je patrná absence Mortyho charakteru a Rick to sám neutáhne. Áčkové příběhy navíc s těmi béčkovými vůbec nejdou ruku v ruce, že už mi to začíná působit jako Harmonova sabotáž původního konceptu. Celkově jsem však smířlivější, ale k úplně spokojenosti mám stále daleko. Uvidím příští díl. PS: Po třetím díle jsem si nicméně uvědomil, že jsem spíš projevil prohlubující frustraci nad kolísavou kvalitou a po prvním díle by mi radost udělal jakýkoliv průměr. Jednu hvězdu beru zpět. ()

Air Force Wong (2023) (S07E03) 

Možná jsem druhý díl sedmé série trochu nadhodnotil, protože po té době a opravdu hrozném prvním dílu jsem povědomě možná chtěl lepší seriál. Jenže momentálně už se jede na čistý průměr, který sice vyhrává nad řadou jiných seriálů, ale pro samotného Ricka a Mortyho se jedná o velmi sterilní záležitost, jež by prospěla možná delší stopáž samotného dílu (emoce, o které se tady tvůrci snaží, nejdou budovat zkratkovitě), nehledě na další absenci Mortyho, která mi dalším a dalším dílem jasně potvrzuje, že bez jeho účasti ten seriál nemůže nabrat tu správnou kvalitu. ()

Že by Amort? (2023) (S07E04) 

A jsme zpátky... a doufejme, že i na delší dobu. Už jen varování před epizodou ohledně znepokojujícího kontentu, který je ale přetaven do naprosto absurdní premisy (jež jde ruku v ruce s tím dojemně nejvtipnějším arcem za poslední dobu) byl náznak fantastické zábavy, což se u mě navíc nyní projevuje v absolutním hodnocení a útoku na post nejlepších epizod Ricka a Mortyho. Což je přesně ta věc, kterou jsem od 7 série i po vlažném startu vůbec nedoufal. ()

Nezmortriklý (2023) (S07E05) 

Začínám to docela chápat a zpětně musím docenit některé díly, jež se snažily o řádný vývoj postav jinak konzistentních charakterů. Samotná epizoda si přitom plné hodnocení příliš nezaslouží (kromě poddajného arcu nemá dostatek trumfů, aby dokázala obhájit 5/5 hvězd, takže spíš jsme někde na 4,5), ale k nižšímu číslu se nepřikloním jen proto, že jsem po dlouhé době s nějakou postavou soucítil, chápal jsem jí, a přesto věděl, že ji to nepomůže, protože obdobné činy nic nevyřeší. A ten zdrcující konec bych vůbec nečekal, že prožiju právě u seriálu Ricka a Mortyho. ()

Fear No Mort (2023) (S07E10) 

Tak a konec další série... Sice jsem víc potěšen, než z předchozího finále, kde jediný dobrý vtip byl "Fucking vertical.", ale pořád jsem trochu rozčarován z celkové série, že mi to ani tuhle epizodu nedovoluje si užít naplno. Epizoda sama o sobě hezká, ale pořád z ní mám pocit, že to je slabší odvar toho, co dřív bylo standard. Líbil se mi ale samotný vývoj postavy, která ale asi nebude plně doceněna v další sérii, jež bohužel bude. Nechte je už konečně odpočnout a dělejte nový seriál, slyšíš Harmone.... Já vím, prachy. :( ()

Související novinky

WandaVision je nejstahovanějším seriálem roku

WandaVision je nejstahovanějším seriálem roku

29.12.2021

Letošní žebříček nejstahovanějších seriálů roku ovládlo studio Marvel spolu se studiem Disney. Pirátství samozřejmě není nic chvályhodného a prvenství v tomhle směru vlastně není až zase taková výhra… (více)

Scenárista Lokiho napíše nové Star Wars

Scenárista Lokiho napíše nové Star Wars

08.01.2021

Po napsání scénáře k pokračování Doctora Strange s podtitulem In The Multiverse of Madness a roli hlavního scenáristy a jednoho z producentů na seriálu Loki od streamovací služby Disney+ se Michael… (více)

Nejstahovanější seriály za rok 2020

Nejstahovanější seriály za rok 2020

06.01.2021

Jako každoročně vydává server TorrentFreak analýzu nejstahovanějších seriálů za uplynulých dvanáct měsíců. Po takřka dekádě, kdy tento žebříček se všemi svými nelegálními staženími doslova dominovala… (více)

Ceny Emmy 2020 ovládla HBO

Ceny Emmy 2020 ovládla HBO

21.09.2020

V poněkud komornějším duchu byly letos rozdávány prestižní televizní ceny Emmy. Kvůli opatřením nedošlo tentokrát na živé publikum a moderátor Jimmy Kimmel se tak s většinou nominovaných bavil pouze… (více)

Reklama

Reklama