Reklama

Reklama

Film navazuje na fenomenální celosvětový úspěch Wanova filmu V zajetí démonů. Tentokrát manželský pár odcestuje do severního Londýna vyšetřovat jeden z nejhrůzostrašnějších případů paranormálních aktivit, aby pomohl svobodné matce, která žije sama se svými čtyřmi dětmi v domě zamořeném zákeřnými duchy. (Freeman Ent.)

Videa (16)

Trailer 1

Recenze (830)

Shakers 

všechny recenze uživatele

Jednotka mi prišla o chlp lepšia, ale ani toto nemohlo pod Jamesom Wanom dopadnúť zle. Lakačky sa opäť podarili, herci sú späť a pozmenilo sa akurát tak prostredie a samotný príbeh, ktorý ma znova silu a opäť dokáže pár ľudí pekne vystrašiť. James Wan je špička v tomto žánri, ale to už dávno všetci vieme. Týmto to len znova potvrdil. 80% - 4* ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Historie se opakuje, budu se opakovat i já. Jo, pořád to skvěle vypadá, super výprava, dekorace, kostýmy, kamera, triky, masky, atmosféra sedmdesátek parádní. Formálně kope film ligu mistrů, poklona, nazdar. V hororu bych ale rád zažil i jinou atmosféru, než tu fajn sedmdesátkovou... Scénář člověka opět krmí vykastrovanou vatou, tentokrát završenou patetickou momentkou, v níž Warren přes zabedněné dveře říká své osudové "miluju tě, ale musím to udělat" (za znění pohnuté hudby!) - smál jsem se, sorry jako. Nečekal jsem panoptikum multižánrových kýčů. Wanova hororová tvorba je kromě kvalitní audiovizuální stránky všeobecně charakteristická tím, že... prostě nestraší. V průběhu filmu snad stokrát někdo něco vidí/slyší/cítí a jde si situaci ověřit, načež dlouhá "napínavá" scéna končí náhodným bafnutím řvoucího bubáka/jiným náhodným kraválem. Poprvé to TROCHU funguje. Podruhé méně. Potřetí to začíná otravovat. Co to je za taktiku? Neleknul ses prvně, super, zkusím to samé zas? Závěrečný "souboj" pak působí napak dost zbrkle. Bubáci sami o sobě příliš děsu nenabízí - všechny rekvizity i démoni jsou tradičně přepálení tak hrubým způsobem, že vyvolávají pobavený škleb. Jasně, masky, kostýmy, CGI, vše OK, ale pořád jsem v postavičkách viděl spíš Máňu převleku na maškarní než cokoliv, z čeho bych měl zažívat nepříjemno. Za všechno vypovídá fakt, že nejvíce děsivý (zdaleka!) na celém filmu je namalovaný obraz ústředního démona. Nikoliv on sám. Věci nepomáhá ani pojetí některých klíčových scén, které by mnohem více zapadly do akčního fantasy spektáklu, než do filmu, jehož primárním účelem je vyprávět (protože podle skutečných událostí!) a děsit (protože horor!)... Sorry Wane, je to bída. ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

James Wan zvláda svoje filmy s prehľadom. Hororová atmosféra mu nerobí žiadny problém a dokáže zo 100x videného urobiť mrazivo strašidelné scény. Prvý diel V zajatí démonov na mňa silno zapôsobil, dal som plný počet a nechápal som ako chce Wan nadviazať na ukončený príbeh. Nadviazal úplne jednoducho a to tak, že rozpráva príbeh úplne inej rodiny a ide v podstate o to isté. Atmosféra sa mu vydarila parádna, niektoré scény sú úplne fantastické. Najviac na mňa zapôsobil obraz a chodiaci tieň démona, ktorý chodil po miestnosti a vrátil sa na miesto, kde visel obraz. Šialene mrazivé! Je tu mnoho výborne zvládnutých hororových momentov, ale s blížiacim sa koncom som mal pocit, že je toho veľa a film mohol byť kratší. Je možné, že po druhom zhliadnutí dvihnem hodnotenie na maximum. Horor ako má byť! 80%. ()

AllShallFall 

všechny recenze uživatele

Tak jako každý úspěšný film si žádá pokračování, tak se dočkal i Conjurning. Po skvělé jedničce, přichází ještě lepší dvojka. Pustil jsem si film hezky večer. Ležel jsem a ani nedýchal, jak hutná byla ta atmosféra. Někdo na mě z pod postele v tu chvíli máknout, tak jsem se zaručeně posral. James Wan je novým Mistrem děsu. Opět totiž ukazuje, že umí. A když se vydařil první díl, proč ne druhý. A když je druhý lepší než první, stává se to velmi mocným. Za pár let to bude legendární počin, stejně jako mnoho snímků předtím. Kde pokračování, bylo lepší než původní film. Je to mysteriozní, je to brutální, je to děsivé, je to nervy drásající a tak temné. A vlastně naprosto dokonalé. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Wanův Conjuring 2 byl jasným černým koňem letošního roku a byť mi příjde o chlup slabší než první díl, první místo letos nejspíš stejně urve. Wanův rukopis je znát v každém ohledu. Vynikající hrátky s kamerou, působivé interiéry, když má přijít lekačka nepříjde a naopak( Wan je prostě v tomhle výborný) a pochválit musím i samotné záporné postavy( Jeptiška a Crooked man byli tak úžasní, že chci vidět s němi sólovku raz dva) Jeptiška je dokonce už i potvrzená. První hodinu diváka dusí docela agresivním tempem, kde téměř každých 5 minut je divák v napětí netušící, co příjde dále,ale po příchodu Warrenových je docela dlouhá pauza, kde jsem se chvílemi nudil, za což také strhávám plný počet. Finále byť kratší, tak slušné. Vymítání ve sklepě v jedničce však bylo intenzivnější. Co se týká lekaček, tak na mne zapůsobily pouze dvě, ale to je dáno spíše počtem zhlédnutých hororů a odolností vůči leknutí. Nic lepšího v žánru Duchařina není a nebude a to je potřeba si uvědomit. Story 7/10, Atmosféra 9/10, Gore 0/10, Vizuál 8/10, Akce 6/10, Napětí 8/10,Humor 3/10. Zábavnost 8/10, Lekačky 7/10. 85% ()

Galerie (64)

Zajímavosti (40)

  • Dům, ve kterém se události měly odehrát, leží na adrese 284 Green Street, Enfield. (SidneyP)
  • Duch chlapca, ktorého Lorraine (Vera Farmiga) vidí pri astrálnom premietaní, je založený na skutočnom obrázku z Amityville. Na fotografii ho zachytil fotograf Gene Campbell, ktorý pracoval s Edom a Lorraine Warrenovými. (Pat.Ko)
  • Film se odehrává v roce 1977, tedy šest let po prvním dílu. (ČSFD)

Související novinky

Remake Noční můry v Elm Street na cestě

Remake Noční můry v Elm Street na cestě

26.12.2018

Noční můra v Elm Street už se jednoho remaku dočkala. Snímek z roku 2010 byl ale těžký propadák, a to jak po stránce finanční, tak i mezi diváky a kritiky. Studio New Line Cinema ale o pět let… (více)

Třetí Annabelle má režiséra

Třetí Annabelle má režiséra

24.07.2018

Vražedná panenka Annabelle je k nezastavení a tak studia Warner Bros. spolu s New Line během Comic-Conu oznámila, že její třetí díl dorazí pravděpodobně už v létě příštího roku. Pokračování spin-offu… (více)

Annabelle se vrátí

Annabelle se vrátí

29.04.2018

Svět momentálně oslavuje propojený filmový vesmír od Marvelu, který čítá už 19 filmů. Jak asi víte, většině konkurenčních pokusů se příliš nedaří. Pokud byste ale hledali největší výjimku, dostanete… (více)

V zajetí démonů dostane druhý spin-off

V zajetí démonů dostane druhý spin-off

07.02.2017

James Wan narazil hororovou zlatou žílu. Jeho duchařina V zajetí démonů vydělala 318 milionů dolarů (stála přitom jen 20) a dvakrát tak drahý sequel utržil 320 milionů. V tu chvíli už měl po premiéře… (více)

Reklama

Reklama