Reklama

Reklama

Film navazuje na fenomenální celosvětový úspěch Wanova filmu V zajetí démonů. Tentokrát manželský pár odcestuje do severního Londýna vyšetřovat jeden z nejhrůzostrašnějších případů paranormálních aktivit, aby pomohl svobodné matce, která žije sama se svými čtyřmi dětmi v domě zamořeném zákeřnými duchy. (Freeman Ent.)

Videa (16)

Trailer 7

Recenze (829)

AllShallFall 

všechny recenze uživatele

Tak jako každý úspěšný film si žádá pokračování, tak se dočkal i Conjurning. Po skvělé jedničce, přichází ještě lepší dvojka. Pustil jsem si film hezky večer. Ležel jsem a ani nedýchal, jak hutná byla ta atmosféra. Někdo na mě z pod postele v tu chvíli máknout, tak jsem se zaručeně posral. James Wan je novým Mistrem děsu. Opět totiž ukazuje, že umí. A když se vydařil první díl, proč ne druhý. A když je druhý lepší než první, stává se to velmi mocným. Za pár let to bude legendární počin, stejně jako mnoho snímků předtím. Kde pokračování, bylo lepší než původní film. Je to mysteriozní, je to brutální, je to děsivé, je to nervy drásající a tak temné. A vlastně naprosto dokonalé. ()

castor 

všechny recenze uživatele

James Wan vždycky dokázal i z mizerného námětu vymačkat maximum, navíc rád zvedá prostředníček, pomáhá mu skvělé řemeslo a kašle na rating. A jede tak nějak pořád stejnou notu. I když oproti jedničce je to celé trochu zamotanější (několik flashbacků a odboček). Manželé Warrenovi se jako vyšetřovatelé paranormálních jevů dostávají do Londýna a snaží se jedné rodince, které se doma samovolně hýbe nábytek, vrátit normální život. Wan šponuje atmosféru nepříjemnými záběry, škála nadpřirozených momentů naštěstí díky němu málokdy přesáhne rozumnou mez, zatímco neortodoxní pár se snaží spirituálního nájemníka nakopat do koulí. Klíčovou práci odvádí kamera a práce s prostředím, tady je Wan opravdu silný. Ke stropu neskáču, přesto znovu solidní démonický cirkus. Určitě bych ale pár minut ubral. ()

Reklama

Psychor 

všechny recenze uživatele

Mistr recyklace Wan mě svou hororovou derniérou neskutečně překvapil a musím konstatovat, že se bezpochyby jedná o jeho nejlepší horor od doby Insidious. Na V zajetí démonů 2 sice znovu aplikoval svou rigidní hororovou šablonu, podle které jsou všechny jeho kousky jako přes kopírák natáčeny, ale tentokrát je celkové vyznění nečekaně úplně jiné, mnohem hororovější. Přestože se Wan místy opět neubránil zcela nepatřičným humorným odlehčením daných situací a jeho, pro mě již zcela předvídatelné, lekačky na mě zkrátka neučinkovaly, tak se ve výsledku jednalo o řemeslně skvěle zvládnutý horor, na kterém oceňuji zejména opravdu vynikající atmosféru, která o třídu převýšila tu z Insidious 2 i V zajetí démonů. Jakožto hororový expert tedy uděluji silné 4 hvězdy a tleskám této Wanově důstojné hororové rozlučce. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $40miliónovTržby USA $102,119,412Tržby Celosvetovo $315,719,412Tržby za predaj Blu-ray v USA $3,544,448Tržby za predaj DVD v USA $4,869,588║ Ach jaj, škoda, budem sa opakovať ale zas tu máme trošku zbytočné pokračovanie, ktoré už dejovo tak neberie ako prvý diel, prvá polovica ešte ako tak funguje, buduje sa napätie, atmosféra miestami vďaka hudbe príjemne hustá, herci fajn, len škoda že v druhej polovici sa začne viac tlačiť na pílu a dej sa chce niekam viac nasmerovať až zauzľovať, lenže uviazne to v nejakých tých banálnostiach a dokonca niektoré tie ako že odľahčenia nepadnú na úrodnú pôdu a kazia dojem, v podstate sa to akoby pretransformovalo z Exorcistu na neuceleného Insidiousa, kde je ten kameň úrazu, čím tu máme slušný horor ale nie dôstojné pokračovanie. /videl v kine: 75%/ ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Společně s prvním Saw se jedná už o 6. Wanův horor a 5. za posledních 10 let a řeknu vám že už je to docela i poznat. Druhý díl tímhle trošku trpí, protože paradoxně nejlepší scénou zůstává kytarový Elvis. Zbytek už začíná trošku splývat, abych to vysvětlil atmosféra tam pořád je a člověku není zrovna nejlíp. Hlavně tedy ve scénách kdy některá z postav musí být sama v místnosti, ve které je strašidlo. Film je zbytečně dlouhý a podruhé sledujeme vlastně úplně to samé. Insidious se snažil ve druhém díle děj rozvinout. Tady sledujeme vlastně jen druhý případ Warrenových. 75% ()

Galerie (64)

Zajímavosti (40)

  • V pokladnách severoamerických kin vyděšeně zacinkalo 102,5 milionu amerických dolarů, v těch celosvětových dohromady 322,8 mil. (NIRO)
  • Válec s úzkými svislými výřezy, uvnitř vybavený pruhem kreseb s rozfázovaným pohybem, který při roztočení zobrazí jakoby souvislý pohyb obrázků, se nazývá zoetrope. Jedná se o jednoho z předchůdců kinematografu. (Charlizee)

Související novinky

Remake Noční můry v Elm Street na cestě

Remake Noční můry v Elm Street na cestě

26.12.2018

Noční můra v Elm Street už se jednoho remaku dočkala. Snímek z roku 2010 byl ale těžký propadák, a to jak po stránce finanční, tak i mezi diváky a kritiky. Studio New Line Cinema ale o pět let… (více)

Třetí Annabelle má režiséra

Třetí Annabelle má režiséra

24.07.2018

Vražedná panenka Annabelle je k nezastavení a tak studia Warner Bros. spolu s New Line během Comic-Conu oznámila, že její třetí díl dorazí pravděpodobně už v létě příštího roku. Pokračování spin-offu… (více)

Annabelle se vrátí

Annabelle se vrátí

29.04.2018

Svět momentálně oslavuje propojený filmový vesmír od Marvelu, který čítá už 19 filmů. Jak asi víte, většině konkurenčních pokusů se příliš nedaří. Pokud byste ale hledali největší výjimku, dostanete… (více)

V zajetí démonů dostane druhý spin-off

V zajetí démonů dostane druhý spin-off

07.02.2017

James Wan narazil hororovou zlatou žílu. Jeho duchařina V zajetí démonů vydělala 318 milionů dolarů (stála přitom jen 20) a dvakrát tak drahý sequel utržil 320 milionů. V tu chvíli už měl po premiéře… (více)

Reklama

Reklama