Reklama

Reklama

Rapl - Série 1

(série)
Česko, 2016, 12 h 52 min (Minutáž: 58–61 min)

Režie:

Jan Pachl

Scénář:

Jan Pachl

Kamera:

Marek Janda

Hrají:

Hynek Čermák, Lukáš Příkazký, Alexej Pyško, Lucie Žáčková, Tomáš Jeřábek, Kristýna Frejová, Cyril Drozda, Aneta Krejčíková, Sara Sandeva, Miroslav Etzler (více)
(další profese)

Epizody(13)

Recenze (68)

troufalka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rapl se zjevil na obrazovkách jako volné pokračování série Cirkus Bukowský. Postava Kuneše se stačila dostatečně dobře zapsat u diváků a já jsem vděčná tvůrcům, že se nás nepokoušeli dostat rozmělňováním už vysloveného v podobě Cirkus Bukowský 3 a 4. Kuneš oproštěný od původních reálií dostává více možností, západní Čechy skýtají svou scenérií krásnou kulisu, která je zabíraná vytříbenou kamerou. Hlavní potěchou jsou dialogy. Troufám si je označit jako hlavní slabinu naší současné televizní tvorby. Když se ale povede kostra příběhu, vykreslení postav a dialogy, je už vlastně vyhráno. U Rapla se nedá hlavní kostře příliš vytknout. První série nechává dostatečný prostor pro pokračování a zároveň nabídl strhující podívanou v rozkrývání jednotlivých případů. Na pokračování se opravdu těším. ()

gogos 

všechny recenze uživatele

Pachl je král současné české kriminálky! Výborně vystavěný příběh odehrávající se na pozadí zajímavých a nápaditých případů, ve kterém se prolíná nejen skvělá zápletka a syrová akce, ale také perfektní charaktery, napětí i vášeň. Vyšetřovatelé jsou lidští, záporáci omylní a vše klape tak jak má... Rapl mě velmi mile překvapil a považuji jej za nejlepší kriminální sérii, která u nás za poslední roky vznikla... ()

Reklama

Lachtaan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po excelentní Pustině nejlepší česká seriálová záležitost poslední vskutku dlouhé doby. Rapla jsem si zamiloval hned v úvodní části, nejen pro jeho ponuré a proto výtečné prostředí, ale samozřejmě kvůli všem pravidelně se vyskytujícím postavám, které jsou dokonale napsané a ještě lépe zahrané. Z potemnělých Krušných hor šel mnohdy mráz po zádech a kriminální případy byly až na minimalní výjimky zajímavě propracované. Čermák je pro mě jedním z nejlepších českých herců současnosti. A převážně jeho zásluhou jsem tenhle seriál přelouskal v tak krátkém čase, abych si mohl před pár okamžiky přečíst, co na nás pan Pachl připravil do druhé série, kterou uź netrpělivě očekávám. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Letos jsme vyrazili na dovolenou do Krušných hor a když nám první večer pan majitel penzionu sdělil, že kousek odsud se natáčel Rapl, hned večer jsme se do něj pustili. A nelitovali. Jan Pachl detektivky prostě umí. Hynek Čermák je přesně ta postava vyšetřovatele, která tady dlouhá léta chyběla. I když pravda, šlape mu lehce na paty David Matásek s Primáckou variací na Schimanskiho. Nicméně co dělá tento seriál opravdu jedinečný, tak to je právě atmosféra Krušných hor. Místní mě sice ubezpečili o tom, že v Jáchymově to opravdu tak strašný není, ale co by tvůrci pro kvalitní atmosféru neudělali, že. Třeba i radnici převlékli za policejní stanici, protože pořád je lepší snímat krásnou radnici, než-li nevzhledný dům, kde policajti v Jáchymově reálně sídlí. Za tu úžasnou a naprosto jedinečnou atmosféru, která v českých seriálech chybí, tvůrcům odpustím i tu sérii blbostí, které se zde děly. Řekl bych, že český policajt by se takhle prostě nechoval. Nicméně herecké obsazení to do puntíku zjemňuje a tak díl za dílem byla čest tento seriál sledovat. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Mýma očima zdařilá krimi série, každý díl má něco do sebe, jednotlivé případy jsou zajímavé, nahlédnutí do soukromí vyšetřovatelů potěšilo, celkově skvělá atmosféra a herecký ansámbl báječný.. Nejvíc na sebe poutá pozornost charismatický Hynek Čermák, nicméně Alexej Pyško, Lukáš Příkazký i Lucie Žáčková se mi moc líbili.. Tedy u mě spokojenost a hezké čtyři hvězdy.. ()

Galerie (185)

Zajímavosti (58)

  • Kapitán Gregor (Jan Dolanský), se v této epizodě „objeví“, i když je už po smrti. To když Rohan v nemocnici zapne televizi a objeví se ukázka z filmu Jan Hus. (milad80)
  • Zhruba v polovině dílu si můžeme ve scéně u kina všimnout plakátu na film Gangster Ka (2015), ve kterém ztvárnil hlavní roli také Hynek Čermák. (Bube1)

Reklama

Reklama