Reklama

Reklama

Svět pod hlavou

(seriál)
  • angličtina World under Head (více)
Trailer
Drama / Mysteriózní / Psychologický / Krimi
Česko, 2017, 9 h 38 min (Minutáž: 54–60 min)

Hrají:

Václav Neužil ml., Ivan Trojan, Judit Pecháček, Jan Budař, Václav Kopta, Tomáš Jeřábek, Michal Dalecký, Marie Doležalová, David Máj, Jan Plouhar (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Je rok 2016. Policista Filip Marvan (Václav Neužil) musí ukrást důkaz, aby zachránil svého bratra před mafií. Záhy ho srazí auto a on upadá do bezvědomí. Probouzí se v nemocnici v roce 1982. Jak se v minulosti ocitl? Proč? A jaká je cesta zpátky? Filip potkává svoje rodiče, několik měsíců předtím, než se má narodit. Poznává otce, kterého si z budoucnosti pamatuje jen jako zlomeného muže, který dobrovolně ukončil svůj život. Na pozadí pátrání po příčinách, které jeho rodině změnily život, je Filip nucen vyšetřovat sérii detektivních případů ve městě na severu Čech. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele zdenny k tomuto seriálu (1)

Svět pod hlavou (2017) 

Pro mne velice sympatický seriál. Baví mě takové ty retro záležitosti: Přesně u takovéhoto typu seriálu člověk zavzpomíná a zasměje se. Ne že by ta doba byla legrační, ale ti lidé, co v té době žili a vyrůstali, si můžou dovolit jistý nadhled. V seriálu bylo přesně ukázáno, jací lidé byli v socialismu protěžováni a jak si tito lidé žili – „jsou bohatí, protože chtějí, abychom se všichni měli stejně“. Taktéž bylo přesně poukázáno na tehdejší měřítko, podle něhož byl lepší člověk a lepší odborník ten, který byl komunista a pokud bylo těch komunistů více, tak z nich ten nejzapálenější – „musíme nasadit straníka, aby byla zajištěna nestrannost“. Dobře byli vyobrazeni prominenti a jejich prominentní parchanti, kteří si dělali téměř, co chtěli, protože jim to vysoké postavení v podniku (ruku v ruce se stranickou příslušností) prostě dovolovalo. Co se týče kriminalistické stránky seriálu, není to můj žánr, takže mi nevadí její (ne)ryzost. V seriálu jde především o to, aby měli především mladí lidé představu, jak to v naší zemi ještě celkem nedávno fungovalo. Říz tomu všemu dodával Ivan Trojan, který ztělesňoval člověka uvědomujícího si deficit socialistického zřízení, který ale taktéž uměl využívat jeho slabin a současně vypadat jako ten, který tu hru hraje naprosto dobrovolně. Jako letitý příslušník ozbrojeného sboru musím říct, že se nedivím ještě starším příslušníkům, že pějí ódy na „starý režim“, protože samozřejmě chápu, že se jim stýská po době, kdy byli na společenském žebříčku poměrně vysoko. Seriál taktéž ukazuje, co všechno si policisté v oné době mohli dovolit. A po tom se jim samozřejmě stýská také. ()

Související novinky

25. Český lev - výsledky

25. Český lev - výsledky

10.03.2018

Předáváním výročních 25. Českých lvů provázela slovenská moderátorka Adéla Vinczeová. O hudební složku večera se postarala nominovaná muzikantka Vladivojna La Chia. Večer také narážel na současnou… (více)

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

Reklama

Reklama