Reklama

Reklama

Svět pod hlavou

(seriál)
  • angličtina World under Head (více)
Trailer
Drama / Mysteriózní / Psychologický / Krimi
Česko, 2017, 9 h 38 min (Minutáž: 54–60 min)

Hrají:

Václav Neužil ml., Ivan Trojan, Judit Pecháček, Jan Budař, Václav Kopta, Tomáš Jeřábek, Michal Dalecký, Marie Doležalová, David Máj, Jan Plouhar (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Je rok 2016. Policista Filip Marvan (Václav Neužil) musí ukrást důkaz, aby zachránil svého bratra před mafií. Záhy ho srazí auto a on upadá do bezvědomí. Probouzí se v nemocnici v roce 1982. Jak se v minulosti ocitl? Proč? A jaká je cesta zpátky? Filip potkává svoje rodiče, několik měsíců předtím, než se má narodit. Poznává otce, kterého si z budoucnosti pamatuje jen jako zlomeného muže, který dobrovolně ukončil svůj život. Na pozadí pátrání po příčinách, které jeho rodině změnily život, je Filip nucen vyšetřovat sérii detektivních případů ve městě na severu Čech. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele Eleanor05 k tomuto seriálu (7)

Orchidej na smetišti (2017) (E04) 

Je to čím dál lepší. V tomto momentě už lepší, než Bohéma. Minulý díl mě sice bavil víc, protože byl víc "o politice" a komunistických absurditách, ale tohle byl dobrý kriminální případ. Každopádně pro mě stále nejlepší zůstává fakt, že hlavní postava vidí svoje rodiče zamlada, a to, čím si museli procházet (hlavně matka). Je to zábavné svědectví o době, do níž by se spousta lidí chtěla zase vrátit, ale ti asi stejně nebudou diváky tohoto seriálu, ani stanice ČT1. Sympatie k hlavním postavám, tak trochu ztraceným v komunistické mašinérii, narůstá. ()

Závadová mládež (2017) (E05) 

Tohle už není jenom dobrý - tohle je výborný! Konfrontace v minulosti s vlastním otcem, kdy mu syn vyčítá dětství, to bylo přímo skvělý. Až na ten zbytečnej románek s Judit Bárdos tenhle díl neměl chybu. No, teda stopáž by mohla být delší! ()

Dvojboj (2017) (E06) 

Takovej průměrnej díl, kde se toho moc nestalo. Samozřejmě herecký výkony dobrý, ale chtělo by to více dějovosti a méně předvídatelných momentů (scéna s kachličkami na konci). ()

Smrt špiona (2017) (E07) 

Slabší díl. Víc mě baví ty machinace s (rádoby) časovou smyčkou bez pravidel, než obyčejná detektivka. Trošku lepší průměr. ()

Rodinná záležitost (2017) (E08) 

Výbornej díl, co dodat? Dobře napsaný, dobře natočený, výborně zahraný, zábavný, napínavý. Nejlepší seriál ČT od dob Četnických humoresek. Je škoda, že dílů je tak málo a další série asi nebude, protože předpokládám, že se Marvan v posledním díle probere z kómatu a už nebude jak navázat. ()

Mrtvý muž (2017) (E09) 

Překvapivě dost slabej díl. Neuvěřitelně stupidní chování hlavní postavy (proč se prozrazoval útěkem, dalo se to uhrát. To, že někdo napíše o někom na anonymní papírek, že je cizím agentem, přece ještě nemusí nic znamenat, navíc byl krytý tou Kratěnovou vyměněnou nábojnicí. A když už věděl, že teda nemá co ztratit, proč Kratěnu nezastřelil, ale vykecával se s ním?). Nedávalo to smysl, asi chtěli scénáristi epizodu udělat akčnější a chtěli příběh už rychle uzavřít, paradoxně to bylo ale jen natahovaný a nudný. Nejhorší díl seriálu. A až na díl "Závadová mládež" byly daleko lepší epizody, které točil Radim Špaček. /// Ironhead - pokud ho zastřelit chtěl, proč se o to alespoň nepokusil, než dorazily posily, ale mačkal kohoutek až tehdy, když už bylo jasný, že sám umře, kdyby zbraň vystřelila. A pokud dopředu počítal s tím, že zbraň nevystřelí (protože už se to jednou stalo), tak jaký mělo smysl se prozradit a nechat se zajmout? :) ()

1983 (2017) (E10) 

"Je to sen? Je to skutečný?" - Nevím, protože když nedodržujete časovou smyčku, nikdo se v tom pak nevyzná. :) Marvan byl v minulosti a minulost velmi ovlivňoval, ale vlastně v ní nebyl, protože byl v kómatu. Postavy mluvily samy se sebou, Plachý pátral sám a převáděl přes hranice sám sebe, Marvanova matka pojmenovala syna po nikom. A tak můžu pokračovat, ale nebudu, protože jinak byl seriál kvalitní s výbornými hereckými výkony. Škoda, že už nebude dál pokračovat. ()

Související novinky

25. Český lev - výsledky

25. Český lev - výsledky

10.03.2018

Předáváním výročních 25. Českých lvů provázela slovenská moderátorka Adéla Vinczeová. O hudební složku večera se postarala nominovaná muzikantka Vladivojna La Chia. Večer také narážel na současnou… (více)

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

Reklama

Reklama