Reklama

Reklama

Svět pod hlavou

(seriál)
  • angličtina World under Head (více)
Trailer
Drama / Mysteriózní / Psychologický / Krimi
Česko, 2017, 9 h 38 min (Minutáž: 54–60 min)

Hrají:

Václav Neužil ml., Ivan Trojan, Judit Pecháček, Jan Budař, Václav Kopta, Tomáš Jeřábek, Michal Dalecký, Marie Doležalová, David Máj, Jan Plouhar (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Je rok 2016. Policista Filip Marvan (Václav Neužil) musí ukrást důkaz, aby zachránil svého bratra před mafií. Záhy ho srazí auto a on upadá do bezvědomí. Probouzí se v nemocnici v roce 1982. Jak se v minulosti ocitl? Proč? A jaká je cesta zpátky? Filip potkává svoje rodiče, několik měsíců předtím, než se má narodit. Poznává otce, kterého si z budoucnosti pamatuje jen jako zlomeného muže, který dobrovolně ukončil svůj život. Na pozadí pátrání po příčinách, které jeho rodině změnily život, je Filip nucen vyšetřovat sérii detektivních případů ve městě na severu Čech. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele stration k tomuto seriálu (8)

Stín kapradiny (2017) (E01) 

Zatím hodnotím velice opatrně. Zápletka vypadá zajímavě, herci v pohodě. Nešvar přehnaného zdůrazňování tehdejších reálií, chování esembáků a celkové vykreslení doby se bohužel nevyhnul ani tomuto seriálu. Na komunismu a socialismu není ani krapet pozitivního, ale lepší je, když si divák udělá obraz sám o tehdejším morálním marasmu, zde je to až moc polopatisticky pojaté. Ale na další díly jsem zvědavý. ()

Anděl odplaty (2017) (E02) 

Tentokrát to bylo fakt dobrý. Dobrý případ, svižné tempo. Akorát "Sovětská zmrzlina" se fakt neříkalo. ()

Mrtvý lidi (2017) (E03) 

Tentokrát skoro na plný počet. Příběh se nám začíná rýsovat, k tomu výborný Marek Taclík v roli kapelníka a potěšily i vsuvky od Hegerové a titulková Čajovna. ()

Orchidej na smetišti (2017) (E04) 

Jeden podezřelý lepší než druhý - místní debil, hostinský, Dingo :-) Perfektní díl! ()

Závadová mládež (2017) (E05) 

Absence detektivní zápletky trochu vadila, za to se mnoho vysvětlilo. ()

Smrt špiona (2017) (E07) 

Tak tentokrát jsem až tak spokojený nebyl. Situace přehnané ad absurdum hlavně u rusky mluvícího osazenstva, děj se kupředu moc neposunul a celý díl mi připadal v podstatě zbytečný. No, snad se to příště pohne kapánek kupředu. ()

Rodinná záležitost (2017) (E08) 

Soudruh syn a soudruh otec se do toho pořádně namočili. Ústup spíše ke komediálnímu žánru tentokrát nevadil, protože napsané a zahrané je to fakt dobře. ()

Mrtvý muž (2017) (E09) 

Díl o nervy. Trochu mě zklamalo místy debilní a nelogické chování hlavní postavy, ale celé to bylo tak napínavé, že se nemůžu dočkat posledního dílu. ()

Související novinky

25. Český lev - výsledky

25. Český lev - výsledky

10.03.2018

Předáváním výročních 25. Českých lvů provázela slovenská moderátorka Adéla Vinczeová. O hudební složku večera se postarala nominovaná muzikantka Vladivojna La Chia. Večer také narážel na současnou… (více)

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

Reklama

Reklama