Reklama

Reklama

Mordparta

(seriál)
Česko, (2016–2017), 15 h 13 min (Minutáž: 52–62 min)

Scénář:

Tomáš Bombík

Hrají:

Jiří Bartoška, Vojtěch Kotek, Markéta Plánková, Pavel Batěk, Jiří Bábek, Anna Fialová, Jana Pidrmanová, Kristýna Boková, Milena Steinmasslová, Adam Ernest (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(16)

Recenze (79)

mira007 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Režizér, autor hudby, titulky i někteří herci jako Případy prvního oddělení, ale přesto tak jiný seriál , který mu nesedí ani po kotníky. Menší výprava ( na poradách čtyři lidi ), hloupější vyšetřování a a ani případy samotné nejsou nijak zajímavé. Přesto musím dát něco pár hvězd za pozitiva : charismatický Bartoška, jestliže kriminalistické případy nejsou nic moc o to je zajímavější použití kriminalistických metod v soukromí hlavních hrdinů ( Bartoškův skorozeť, který jeho dceru odtáhl do Thajska a sám měl brutálně zavražděnou přítelkyni ) a musím říct, že třetí díl, který se odehrával v ústavu plném chovanců , tak jakoby vyskočil z růžovozahradních scenérií do hodně zajímavého temného hororového případu - škoda, že ten konec kdy umírající pachatel musí vysvětlovat tři minuty proč a jak, když to průměrný divák chápe od začátku. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Bohužel musím konstatovat, že ambice byly veliké, ale očekávání se nenaplnilo. Mordparta je zajímavě složená partička kriminalistů. Bohužel musím souhlasit s kolegy pode mnou - osobní a rodinné vztahy jednotlivých postav zakrývají případy a celkově u kriminálního seriálu bych je očekával v mnohem menší míře. První série se ještě dá shlédnout, ale druhá je vyložená ubohost. Nuda se střídá s nezáživností. Děj se neskutečně natahuje a jako by v posledním díle chtěli tvůrci dohnat všechno, co v sedmi předchozích epizodách zanedbali, tak právě poslední díl jede jako naspeedovaný hřebec. Bohužel jsou herecké výkony nevýrazné, ale protože zde hrají samí výborní herci přičítám to jednoznačně tragickému scénáři. A tragická je i hudba, úvodní znělka a bohužel i světlo. I při zatemnění všech žaluzií a okřiknutí příbuzných, když otevírali ledničku, jsem mnohdy neviděl skoro nic. Souhlasím, třetí díl první série je výjimečný. A v podobném duchu jsem čekal i ostatní díly. Pokus to byl zajímavý, leč nevyšel. ()

Reklama

mirkath1 

všechny recenze uživatele

No tak nevím,čtu tady tu kritiku a přitom, zrovna osobní trable a starosti vyšetřovatelů jen ukazují, že nejsou bohové,ale lidé jako ostatní. Je přece známá pravda, že právě policisté a kriminalisté nemají prakticky žádný soukromý život, co by za něco stál. Spíš mi tady vadí, že to vypadá, jako by měli padla v 17 hod a nazdar zítra :) V zajímavostech je uváděno, že si M.Plánková musela kvůli roli obarvit vlasy na zrzavo, nicméně tvrdím, že v některých dílech má dost trapně nepadnoucí paruku ()

Skuby47 

všechny recenze uživatele

České detektivky mají svou tradici. Tato série s výjimkou dílu Převýchova je díky nevýrazným hereckým výkonům a to včetně pana Bartošky a týmu vyšetřovatelů, který se zabývá více řešením svých osobních problémů než kriminálním případem, dosti nudná. Ve většině epizod jsem si správně hned na začátku tipla pachatele, což svědčí o naivitě a nedostatečné fantazii tvůrců, protože vyšetřovatel by měl být podle mne přece jen o něco chytřejší než nezasvěcený televizní divák. ()

GeusX 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vyšetřování případů je okořeněno osobními a rodinnými vztahovými problémy, které více méně zasáhnou i do nějakého případu. Je toho relativně dost na to, aby bylo nutno sledovat díly všechny nebo by se ztratila nit. I tak jsem si občas říkal, po týdenní pauze mezi jednotlivými díly, kdo že je zas tohle a co že to má za motiv svého počínání. Celkově trochu slabší průměr (zvlášť v porovnání s dospěláckou kriminálkou Rapl, na ČT). (Komplet S1:8 dílů) ()

Galerie (436)

Zajímavosti (8)

  • Policistka Naďa (Markéta Plánková) se ptá podezřelého otce (Karel Dobrý): „Co máte proti Vaší snaše?“ On je ale vyšetřován proto, že budoucí manželka jeho syna byla právě zavražděna. Takže nebyla to snacha, protože k vraždě došlo před svatbou a měl být správně použit minulý čas, jelikož byla mrtvá. Další nesmyslná věta je v pitevně, kdy partner zavražděné říká: „Nikdy se nesmířil s tím, že jsem si vzal holku, která je podle něj pod mojí úroveň.“ (sator)
  • Karavan, ve kterém podezřelý (Jiří Černý) přespává, je dvounápravový Airstream. Stejnojmenná americká firma, která je vyrábí, pochází z 30. let 20. století. (sator)
  • Epizoda se natáčela v klášteře Chotěšov. (a-ja)

Reklama

Reklama