Reklama

Reklama

Babylon Berlín

(seriál)
Trailer
Německo, (2017–2022), 31 h 17 min (Minutáž: 42–62 min)

Předloha:

Volker Kutscher (kniha)

Hrají:

Volker Bruch, Liv Lisa Fries, Benno Fürmann, Lars Eidinger, Peter Kurth, Mišel Matičević, Leonie Benesch, Ronald Zehrfeld, Karl Markovics, Hannah Herzsprung (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(40)

Obsahy(1)

Berlín v bouřlivých dvacátých letech minulého století – metropole lidí s talentem a ctižádostí, těch, kteří se činí. Pod nablýskaným povrchem však chudý lid usiluje o lepší život. Je to doba organizovaného zločinu a politického extremismu. (HBO Max)

Videa (13)

Trailer

Recenze (156)

vnimatkrasu 

všechny recenze uživatele

Tolik zvrhlostí, nočního města a sexy špinavostí, že první řadu o osmi dílech setnete za den. Babylon Berlin totiž perfektně kombinuje příběh policajta, co je trochu bábovka, a chudý holky se snem, co si přivydělává s bičem v ruce. A vy oceníte, jak málo se tu dlouze žvaní, a co všechno se dá vypovědět pouhým pohledem. Seriálová Evropa to prostě zase nandala světu. V tomhle případě nečekanějc než jindy. ()

Milodar 

všechny recenze uživatele

Snaha o dokonalou podívanou se chvílemi daří, ale často přechází v naaranžovanost. Divadelní scény mi moc neseděly, protože přechod od relistického prostředí do filmové fikce mě rušil. Děj zajímavý, ale že bych sedl na zadek, to také ne. Určitě je to dobrý seriál, který stojí za shlédnutí, ale je plno lepších seriálů, které zanechají trvalejší otisk. ()

Reklama

Cimr 

všechny recenze uživatele

Zkrátka i Němci musejí mít svého Benda... ee.. pardon, Bonda. Sympatického správňáka, pohybujícího se na hraně zákona, se slabostí pro krásné ženy, kterého můžete topit, vyhazovat z letadla, trávit jedovatým plynem nebo po něm střílet a on to všechno vždycky na vteřinu přesně zvládne a uteče. Babylon Berlin nadchl diváky i kritiku a není divu - je tu všechno. Muži se převlékají za ženy a ženy se převlékají za muže. Retro je tu moderní a moderna klasická. Futuretro! Béčková detektivka (focení z letadla, záchrana z utopeného auta, procházka po jedoucím vlaku) je tak dobře natočená, že je uměním, umění je šestákovou detektivkou. Funguje to jako dobový thriller, obrázek pohnuté doby, i jako popkornová noir zábava pro milovníky quality TV. Můžete hledat historické paralely, nebo se jen unášet fascinujícími výjevy z výmarských kabaretů a slaďoučkou dekadentní atmosférou. Ano, dokonce i na Brechta dojde. Překvapivé zvraty, nejednoznačné postavy (vsadím se, že na takového Bruna změníte názor minimálně třikrát), skvělé herecké výkony, geniální hudba. A kupodivu místy i humor! Doporučuji ovšem jediné - dokoukat to skutečně celé. Osobně jsem nebyl stržen od prvního dílu, připadalo mi, že je tu dost vedlejších linek, balastu, že vlastně není moc jasné, co přesně se vyšetřuje, že to je vskutku jeden velký Babylon. Teprve několik posledních dílů mě přesvědčilo, že tvůrci vědí, co dělají. Pokud nám nějakou postavu představí detailněji, je to proto, že ještě později splní svoji úlohu. Prakticky ani vteřina tu není zbytečně. Linií se sice rozvíjí hodně, ale mají svůj smysl a najdou pointu. Mou radou je tedy vytrvat. Tento velký seriálový počin si to zaslouží. PS: Lars Eidinger má nějakou smlouvu, že musí být ve všech svých rolích nahý? ()

terunka003 

všechny recenze uživatele

Napínavé, německé, skvělé, politické, mafiánské, ruské, zlaté, plynové. Tohle se německým sousedům sakra povedlo. Akce, příběh, napětí, korupce, sex, záškodníci, psychostavy, nějaká ta romantika a návyková úvodní píseň. Hrozně moc chci další sérii. ..zu Asche, zu Staub.. ()

Franc1s 

všechny recenze uživatele

Konečně po roce jsem si pustil tohle historické krimi-drama z meziválečného Německa. A musím říct, že Německo umí! Dobová atmosféra na jedničku, politická kriza, konec jedné války, příprava na druhou, chudoba na jedné straně silnice a na druhé noční klub se vším co si člověk dokáže představit. Toho a ještě mnohem víc, kdo měl rád dějepis/historii tohle bude něco pro něj. Jinak příběh, ne jeden.. Detektiv přijíždí do Berlína najít jeden kompromitující film, ale zjištuje, že to nebude tak lehké. V tom ještě přijíždí do Německa nákladní ruský vlak s tajným obsahem..spiknutí, revoluce... Jop stojí to za to. Po finále mi to přišlo celé, jako výtečný rozjezd na 2.sérii, takže očekávání jsou vysoká a jde se na to :) 8/10 ()

Galerie (545)

Zajímavosti (19)

  • Sídlo rodiny Nyssen je ve skutečnosti zámek Drachenburg na skále Drachenfels v Königstwinter, v blízkosti města Bonn. (tom969)
  • Díky tomuto dílu lze poznat, že Katelbach (Karl Markovics) pochází z Rakouska z oblasti Wachau, která je vyhlášená vinařská oblast a současně se zde pěstují meruňky pro likér, který s Gereonem Rathem (Volker Bruch) pijí. Nicméně likér samotný není vázaný jenom na oblast Wachau. (Cheeter)
  • Max Raabe coby zpěvák Emil Engels zde vystupuje se svým reálným hudebním souborem „Palast Orchester“. (pavelvojta)

Související novinky

VOD tipy na konec srpna

VOD tipy na konec srpna

19.08.2023

S příchodem druhé poloviny srpna se nám léto pomalu přehouplo do své finální fáze, a pokud už vám příležitostné deštivé počasí narušuje plány na rozverné venkovní aktivity, nemusíte klesat na mysli,… (více)

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

Reklama

Reklama